Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Όλοι στη Γενική απεργία στις 16 Ιούλη


 
Να τους απολύσουμε πριν μας καταστρέψουν τη ζωή
Γενικός ξεσηκωμός – Όλοι στη Γενική Απεργία στις 16 Ιούλη

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχοντας ταυτιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, σε πλήρη εναρμόνιση με τις εντολές της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των δανειστών συνεχίζει και κλιμακώνει την ανήλεη επίθεση ενάντια στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, οδηγώντας ταυτόχρονα στην καταστροφή την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία.

Την ίδια ώρα που απλόχερα μοιράζουν πάνω από 100 δις ευρώ στις τράπεζες, για να σώσουν τους τραπεζίτες, βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση, οδηγούν στο κλείσιμο εργοστάσια και επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το «μάρμαρο», αδιαφορώντας για την έκρηξη της ανεργίας και της φτώχιας.

Το νέο μίνι μνημόνιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή, «συμπληρώνει» και επιταχύνει την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και απαιτήσεων των τροικανών «συμμάχων».

Μέσα από το πολυνομοσχέδιο προωθείται η απαίτηση του κεφαλαίου για την κατάργηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνονται οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φορομπηχτικά μέτρα τίθενται εν ισχύ, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες διαλύονται. Ταυτόχρονα διαμορφώνονται οι όροι προκειμένου να προωθηθεί ένα νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο το φθινόπωρο, η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα λουκέτα σε οργανισμούς του Δημοσίου, κατάργηση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και νέες δραματικές μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι τροϊκανοί «σύμμαχοι» έχουν τόσο θράσος που τολμούν με τις αποφάσεις τους να κλείνουν ακόμα και σχολεία, να απολύουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, να ανακοινώνουν λουκέτα σε νοσοκομεία και απολύσεις στην υγεία, να βάζουν υπό επιτροπεία τους Δήμους και να ετοιμάζουν το κλείσιμο κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης, όπως βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το μέλλον το δικό μας, αλλά και την νεολαίας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και οι μισθοί των 300 €. Δεν μπορεί η κοινωνία να προχωρήσει χωρίς νοσοκομεία σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει με συντάξεις πείνας και ανθρώπους που θα ζουν στα παγκάκια και θα σιτίζονται στα συσσίτια.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση που προωθούν συγκυβέρνηση – τρόικα – κεφάλαιο και τραπεζίτες μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Ο δρόμος της αντίστασης της σύγκρουσης και του διαρκούς παρατεταμένου αγώνα, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα αυτή την ώρα πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους να ξεπεράσουν την ακινησία και την υποταγή των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Αντί να μας τεμαχίζει κομμάτι - κομμάτι το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική, να ανοίξουμε δρόμο για την ανατροπή της και να αφήσουμε ανοικτό τον ορίζοντα για μια άλλη φιλολαϊκή πολιτική που έχει ανάγκη ο τόπος και οι εργαζόμενοι.

Η Γενική Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 16 Ιούλη πρέπει να σημάνει πανστρατιά σε όλους τους χώρους δουλειάς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να προηγηθούν γενικές συνελεύσεις ενημέρωσης και να ληφθούν αποφάσεις για συμμετοχή και κλιμάκωση τους αγώνα. Να συνδυαστεί με δράσεις και κινητοποιήσεις από σωματεία και ομοσπονδίες. Να αποτελέσει την αφετηρία ενός διαρκούς και κλιμακούμενου αγώνα με στόχο την ανατροπή.

Αθήνα 10 Ιούλη 2013

 

blogger templates | Make Money Online