Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 4/2/2014 Λουκέτο στα 13 από τα 22 καταστήματα που ανακοινώθηκαν αρχικά

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 4/2/2014

Λουκέτο στα 13 από τα 22 καταστήματα που ανακοινώθηκαν αρχικά

Την Τρίτη 4/2/2014 συνεχίστηκε η συζήτηση μεταξύ διοίκησης και ομοσπονδίας για το δίκτυο των εμπορικών καταστημάτων. Στη συζήτηση αυτή τη φορά συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τσαμάζ,

Στη συνάντηση αυτή η διοίκηση ανακοίνωσε την τροποποίηση της αρχικής της απόφασης και τελικά από 22καταστήματα που ανακοίνωσε αρχικά βάζει λουκέτο σε 13. Το λουκέτο γλύτωσαν έξι καταστήματα στα νησιά (Κάλυμνος, Τήνος, Μήλος, Πάρος, Μοίρες και Σητεία) η Περαία στη Θεσσαλονίκη και δύο στην υπόλοιπη επαρχία η Άμφισσα και η Αμαλιάδα. Η εξέλιξη αυτή έχει δύο αναγνώσεις. Η μία ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν έφεραν αποτέλεσμα και 9 εμπορικά καταστήματα γλύτωσαν το λουκέτο. Η δεύτερη τη γνωστή πρακτική του ρίχνουμε πολλά στο τραπέζι στη συνέχεια βγάζουμε μερικά (τακτική του Χότζα) και μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Στην περίπτωσή μας η αλήθεια πρέπει να είναι κάπου ενδιάμεσα. Δηλαδή και περισσότερα έριξαν στο τραπέζι αλλά και οι συζητήσεις και πιέσεις έπαιξαν κι΄ αυτές το ρόλο τους.

Επί της ουσίας η απόφαση μιλάει για λουκέτο σε 13 εμπορικά καταστήματα. Καρόλου, Πανόρμου, MALL, Μαρκόπουλο, Ραφήνα, Νέα Παλάτια και Άγιος Γεώργιος στην Αττική, Φάληρο στη Θεσσαλονίκη, Σιδηρόκαστρο, Μεγαλόπολη, Ναύπακτος και Κιάτο στην Ηπειρωτική Ελλάδα και από τα νησιά το κατάστημα της Άνδρου.
Σε ότι αφορά τους συναδέλφους που υπηρετούν στα καταστήματα αυτά (ΟΤΕ και OTEPLUS) θα μετατεθούν όλοι σε καταστήματα εντός του νομού εκτός απ’ αυτό της Ναυπάκτου και εκτός κάποιων περιπτώσεων που θα ικανοποιηθούν αιτήσεις μετάθεσης. Για τα καταστήματα της επαρχίας οι συνάδελφοι του Σιδηροκάστρου στις Σέρρες, της Μεγαλόπολης στην Τρίπολη, του Κιάτου στην Κόρινθο και στο Λουτράκι και της Ναυπάκτου στην Πάτρα. Το κατάστημα της Άνδρου είναι ήδη κλειστό γιατί έχει αποχωρήσει όλο το προσωπικό.
Εμείς για άλλη μια φορά θα επαναλάβουμε ότι η φυγή πελατών του ΟΤΕ προς στους ανταγωνιστές του δεν αντιμετωπίζεται με μείωση των εμπορικών καταστημάτων. Η μείωση των εμπορικών καταστημάτων θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα λόγω της απουσίας του ΟΤΕ από μεγάλες γεωγραφικά περιοχές ενώ θα μειώσει την όποια προσπάθεια επανάκτησης των συνδρομητών εκείνων που έχουν φύγει προς τους παρόχους. Θα επαναλάβουμε ακόμη ότι η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ πέραν των άλλων δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και σήμανε τη μείωση του δικτύου των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ, τη μείωση των θέσεων εργασίας. Δεν αντιδικούμε ούτε με τους ιδιοκτήτες ούτε με τους εργαζόμενους των καταστημάτων«ΓΕΡΜΑΝΟΣ». Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να δεχθούμε τη μείωση των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ, τη μείωση των θέσεων εργασίας μας και τις εξοντωτικές μεταθέσεις.

 

blogger templates | Make Money Online