Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές ΠΕΤ-ΟΤΕ 2015 / Τετρασέλιδο Ενωτικού Μετώπου Ανατροπής






Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν  οι εκλογές για τα όργανα του συλλόγου μας, της ΠΕΤ-ΟΤΕ για αντιπροσώπους στην ομοσπονδία και στα εργατικά κέντρα.
Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση συνεχίζει τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου που έφεραν φτώχια, ανεργία, υπέρμετρη φορολόγηση  και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Συνεχίζεται η οικονομική υποδούλωση της χώρας και η βίαιη φτωχοποίηση του λαού μας, που ξεκίνησε πριν περίπου πέντε χρόνια με τον ερχομό της τρόικας και την επιβολή των πιο βάρβαρων πολιτικών σε βάρος των εργαζόμενων των άνεργων και των συνταξιούχων.
Σε αυτά τα πέντε χρόνια δεν έμεινε καμία αυταπάτη σε κανένα για το αν οι κυβερνήσεις του μνημονίου έχουν σκοπό να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν τους ανατρέψουμε.
Μια ακόμα φορά μπροστά από τις κάλπες
Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από σας δηλώνουν βαριεστημένα ότι θα απέχουν από τις εκλογές. Άλλοι ψάχνουν τρόπο να εκφράσουν στην κάλπη την οργή τους, την απογοήτευση τους, την ήττα τους.
Εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να καταθέτουμε προτάσεις διεξόδου.
Οι λόγοι  που γέννησαν την αίσθηση της ήττας και της μιζέριας είναι  πολλοί. Το συνδικάτο δεν εμπνέει όπως παλιά τους εργαζόμενους. Έχουν συμβάλει γιαυτό οι απανωτές ήττες του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, η μακρά παράδοση συνδιοίκησης, η συναλλαγή, το ρουσφέτι, ο κομματισμός, ο παραγοντισμός, η ιδιοτέλεια.
Ωστόσο δεν ήταν πάντα έτσι. Το ίδιο συνδικάτο έδωσε στο παρελθόν μεγάλες μάχες και κατέγραψε μεγάλες νίκες. Οι παλιότεροι θυμούνται στιγμές δόξας του σ.κ. στον ΟΤΕ. Την συμμετοχή των τριατατικών στην αντίσταση κατά των Ναζί, τις μεγάλες απεργίες της μεταπολίτευσης για το μισθό μας, τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις που χάθηκαν,  ως τους πολυήμερους απεργιακούς αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης.
Η κατάσταση σήμερα στην ΠΕΤ-ΟΤΕ
Σήμερα οι παρατάξεις του συνδικαλιστικού δικομματισμού ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ (μασκαρεμένη σε «Συναδελφική Αλληλεγγύη») αποτελούν τον σημαντικότερο σύμμαχο της διοίκησης του ΟΤΕ αλλά και της λαομίσητης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Η τρέχουσα συνδικαλιστική τους πρακτική μετά και την δική τους υπογραφή στην 3ετή ΣΣΕ, είναι η οργανωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης σχετικά με το τι προβλέπει η σύμβαση για τους συναδέλφους πρώτα από όλα της OTEplus αλλά και για τους παλιότερους. Πρώτα επένδυσαν στον φόβο μπροστά στην προοπτική μη υπογραφής ΣΣΕ και  δημιούργησαν ένα κλίμα αποδοχής του «λιγότερου κακού». Δυστυχώς για αυτούς, οι χαμηλές προσδοκίες τις οποίες συστηματικά καλλιέργησαν έχουν μικρό ορίζοντα. Μετά τις εκλογές, οι συνάδελφοι από την OTEplus θα πάρουν το πρώτο χαρτί μισθοδοσίας από τον ΟΤΕ και θα διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι για το τι πραγματικά σημαίνει η «ένταξή» τους στον ΟΤΕ. Οι δε παλιότεροι συνάδελφοι ακόμα αναρωτιούνται τι νόημα είχαν οι κορώνες περί αυξήσεων και κόκκινων γραμμών, την στιγμή που κατέληξαν στο -11%, και μάλιστα σε συνθήκες μεγάλης κερδοφορίας του ΟΤΕ. Σήμερα χρησιμοποιώντας το γνωστό τρίγωνο διαπλοκής (μνημονιακά κόμματα, εργοδοτικές παρατάξεις, διοίκηση ΟΤΕ), επιχειρούν να πάρουν ξανά την ψήφο των εργαζομένων οι θιασώτες του μνημονίου. Ας σκεφτούν οι συνάδελφοι πριν παγιδευτούν,  για την ποιότητα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που αναμένουν.  
Δυστυχώς και οι λοιπές παρατάξεις που δρουν στην ΠΕΤ-ΟΤΕ χωρίς να έχουν τις ίδιες ευθύνες δεν βοήθησαν στην αποτροπή του εκφυλισμού του συνδικάτου. Η ΕΣΚ – μόνη κάτοχος της απόλυτης αλήθειας – περιορίστηκε στην εκφορά του γνωστού και ισοπεδωτικού καταγγελτικού της λόγου και παρέπεμψε την λύση των προβλημάτων στην «Δευτέρα παρουσία» της λαϊκής εξουσίας. Η ΑΣΕ ξεπέρασε τον εαυτόν της σε ύβρεις και συκοφαντίες εναντίων όλων, αγνοώντας ότι η λάσπη που εξαπολύει στον ανεμιστήρα επιστρέφει και πάνω της. Η λεγόμενη «ακομμάτιστη» επανεμφανίζεται προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί την ψήφο της στους νέους συσχετισμούς μεταξύ ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ.

Συναδέλφισες & Συνάδελφοι
   Απομονώστε την χρεωκοπημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΕΤ-ΟΤΕ. Έχασαν τα πάντα χωρίς να δώσουν καμιά μάχη.
   Αποκαλύψτε την υποκρισία τους. Οι δήθεν «ανεξάρτητοι», «ενωτικοί», «συναδελφικά αλληλέγγυοι» κλπ δεν είναι παρά εργοδοτικοί συνδικαλιστές, απολογητές του μνημονίου και υμνητές των ΣΣΕ της ήττας.
   Να σπάσουμε με την ψήφο μας το απόστημα της αγοραίας συνδιαλλαγής των εξαρτημένων  συνδικαλιστών από εργοδοσία, κυβέρνηση, κόμματα.
   Να ξεμπερδέψουμε με το γαϊτανάκι του ρουσφετιού μεταξύ διοίκησης και συνδικάτου. Είναι αδιανόητο να μετατρέπεται το συνδικάτο σε διεκπεραιωτή αιτημάτων για προσλήψεις, μεταθέσεις, θέσεις ευθύνης, δάνεια, διακοπές, σεμινάρια.

Εμείς συνάδελφοι θεωρούμε ότι, η κατάσταση αυτή πρέπει και μπορεί να  αλλάξει!
Να αλλάξει σε όλα τα επίπεδα: στο σωματείο, στην ομοσπονδία και στη ΓΣΕΕ.
Σε αυτές τις εκλογές με  την ψήφο σας θα καθορίσετε τους συσχετισμούς σε όλα τα επίπεδα.
Την τριετία που πέρασε το ΕΜΑ ΠΕΤ-ΟΤΕ, προσπάθησε να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του σ.κ. με όρους κινήματος και όχι ανάθεσης.
·         Προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε ένα αγωνιστικό πλαίσιο δράσης για την υπεράσπιση των μισθών και των δικαιωμάτων μας.
·         Προσπαθήσαμε να στρέψουμε το σωματείο και την ομοσπονδία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση.
·  Προσπαθήσαμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα στον χώρο και να στηρίξουμε τους συναδέλφους (ιδιαίτερα τους νέους) που πιέζονται από την εργοδοτική τρομοκρατία, τη διευθυντική αυθαιρεσία αλλά και τους εκβιασμούς των εταίρων του συνδικαλιστικού δικομματισμού.
·         Προσπαθήσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να «διώξουμε» την πολύχρονη «σκουριά» και να  επανασυνδέσουμε το συνδικάτο με τις βασικές αξίες του Εργατικού Κινήματος. Τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την  συντροφικότητα, την αλληλεγγύη, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ανιδιοτέλεια.

Αυτό το δρόμο σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε και αύριο βάζοντας στο επίκεντρο το συνάδελφο, τα προβλήματα και τα δικαιώματά του και απέναντι την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η ψήφος σου είναι σημαντική. 
Μπορεί και πρέπει να κάνει την διαφορά!

«Απολογισμός δράσης» της απερχόμενης διοίκησης της ΠΕΤ-ΟΤΕ
Εντατικοποίηση, ανασφάλεια, καταστρατήγηση ωραρίου, εργατικά ατυχήματα και τρομοκρατία. Μείωση μισθών και επιδομάτων. Εκχώρηση Υπηρεσιακού έργου σε εργολάβους, θυγατρικοποίηση κλάδων, κατάργηση χιλιάδων θέσεων σταθερής απασχόλησης με τις «εθελούσιες», εργασιακή επισφάλεια, εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», μαύρη εργασία συνταξιούχων, στρατιές συμβούλων και λοιπών μαθητευόμενων μάγων.  Κατάρρευση Ασφαλιστικού συστήματος. Λεηλασία των ταμείων μας. Κατάρρευση Ταμείου Αρωγής. Μείωση συντάξεων. Αποδεκατισμός του Λογαριασμού Νεότητας. Ρουσφέτι, κομματισμός, αναξιοκρατία. Έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας στο σωματείο.
Η καμήλα αν δεν σκύψει, δεν μπορείς να τη φορτώσεις

Οι Υποψήφιοί μας
Α/Α
Ονοματεπώνυμο
Πόλη

Α/Α
Ονοματεπώνυμο
Πόλη
1
Αποστόλου Ευαγγελία
Αττική

35
Λουκρέζης Δημήτρης
Αττική
2
Ασιμής Νίκος
Αττική

36
Μαγκλάρας Ηλίας
Αττική
3
Βαβλαδέλλης Κώστας
Αττική

37
Μανωλόπουλος Γιώργος
Αττική
4
Βάκος Βασίλης
Αττική

38
Μαρινάκης Γιώργος
Αττική
5
Βασιλομανωλάκης Γιώργος
Αττική

39
Μαυρομάτης Μανώλης
Ιωάννινα
6
Γιατράκης Στέλιος
Αττική

40
Μητρόπουλος Νίκος
Αττική
7
Γκούσης Ωρίωνας
Αττική

41
Μητσόπουλος Βαγγέλης
Αττική
8
Δημητρίου Παναγιώτης
Αγρίνιο

42
Μιχαλόπουλος Γιώργος
Αττική
9
Δημητρίου Χαράλαμπος
Βόλος

43
Μουστάκας Φραγκούλης
Αττική
10
Δροσίνης Γεώργιος
Καρπενήσι

44
Μπίλλη Σεβαστή
Καστοριά
11
Ζαρκινός Αριστείδης
Καβάλα

45
Νέκος Αχιλλεύς
Βόλος
12
Ζαφειρόπουλος Γιώργος
Βόλος

46
Περακάκης Μανώλης 
Ρέθυμνο
13
Θάνος Θανάσης
Αττική

47
Πολίτης Απόστολος
Αττική
14
Θεοχάρης Στράτος
Μεσσηνία

48
Πουλάδης Στάθης
Αττική
15
Ιωάννου Νίκος
Μεσολόγγι

49
Ροδόπουλος Χαράλ.
Πύργος
16
Καζαντζάκης Αποστόλης
Αττική

50
Ροΐδης Θωμάς
Αττική
17
Κακοσαίος Σπύρος
Λειβαδιά

51
Σακελλαρίου Βασίλης
Πύργος
18
Καλαντζής Αποστόλης
Τρίκαλα

52
Σαλαγιάννης Σπύρος
Μεσολόγγι
19
Καλαφάτης Στέφανος
Αττική

53
Σαμαράς Θανάσης
Καρδίτσα
20
Καλησώρας Γιώργος
Αττική

54
Σιατερλής Παναγιώτης
Αττική
21
Καλογιαννάκης Γιώργος
Αττική

55
Σοπικιώτης Βαγγέλης
Πρέβεζα
22
Καπασά Εβίτα
Αττική

56
Σούλιας Βασίλης
Αττική
23
Καραγιάννης Πολυχρόνης
Ιωάννινα

57
Σπανός Παναγιώτης
Αττική
24
Κατσαδούρος Γιώργος
Αττική

58
Σταματάκης Κώστας
Αττική
25
Κοροβέσης Βασίλης
Αττική

59
Σταυρακάκης Μανώλης
Ηράκλειο
26
Κόσιβας Αντώνης
Βόλος

60
Σταυρουλάκης Αντώνης
Αλεξ/πολη
27
Κουτσούκος Γιώργος
Αττική

61
Στραβοπόδης Διονύσης
Ζάκυνθος
28
Κρεατσούλας Μιχάλης
Χίος

62
Στρίγκας Λάσκαρης
Πύργος
29
Κυπριγλής - Κυπριώτης Στέφανος
Αττική

63
Στυλιανόπουλος Βασίλης
Αττική
30
Κωστακόπουλος Βαγγέλης
Αττική

64
Τζήτσος Μηνάς
Αττική
31
Κωστούλας Απόστολος
Λάρισα

65
Τζώνης Δημήτρης
Αττική
32
Λαδόπουλος Στάθης
Μυτιλήνη

66
Τσακίρης Ευθύμης
Άμφισσα
33
Λαμπριανάκος Παναγιώτης
Αττική

67
Τσιρώνης Δημήτρης
Αττική
34
Λιαννοπούλου Ζωή
Αττική

68
Φιλανδαράκης Γιώργος
Λασίθι

Ο καθένας από μας έχει τη δική του ευθύνη σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς
Αγωνιζόμαστε για σωματείο που ο εργαζόμενος θα το θεωρεί σπίτι του
·         Για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του σωματείου
·         Για τη δημιουργία ενός σωματείου στον ΟΤΕ και μίας Ομοσπονδίας Τηλεπικοινωνιών. 
·         Για εκλεγμένους εκπροσώπους που έχουν προκύψει από την ανόθευτη  επιλογή των εργαζομένων. 
·         Για την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων μέσω συνελεύσεων πριν από κάθε κρίσιμη απόφαση. 
·         Για ισότιμη πρόσβαση σε παροχές (ΟΠΑΚΕ, Δάνεια κλπ.).  χωρίς αμαρτωλές διαμεσολαβήσεις.
·         Για την ενεργοποίηση του Απεργιακού Ταμείου για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους.
·         Για τον εκδημοκρατισμό του καταστατικού και για  λειτουργία Γενικών Συνελεύσεων στην Αττική. 
Για να βγάλουμε το Συνδικάτο από το τέλμα, την ανυποληψία και την αναποτελεσματικότητα

Ψηφίζουμε Ενωτικό Μέτωπο Ανατροπής ΠΕΤ-ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online