Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΜΕΤΑ: Ανακοίνωση - κάλεσμα για την Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση

meta-katw603 
Η εργατική τάξη γιορτάζει φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μάη, αφού η μεν κυβέρνηση φρόντισε να τη μετατρέψει σε αργία και να τη μεταφέρει την τρίτη μέρα του Πάσχα, η δε ΓΣΕΕ να την τιμήσει με ολίγον απεργία και ολίγον αργία!
Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τις μέρες που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντάς το σε ένα σύστημα προνοιακών παροχών και όχι αξιοπρεπών συντάξεων.
Με τα νέα φορολογικά μέτρα επίσης οδηγεί στην προλεταριοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζει νέα μέτρα στα εργασιακά, με κύρια αιχμή τις ομαδικές απολύσεις, ιδιαίτερα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι μέσα στις διακοπές του Πάσχα θα περάσει τα βάρβαρα αντεργατικά της μέτρα, χωρίς να εκφραστεί μαζικά και δυναμικά η αντίδραση του συνόλου της κοινωνίας, όπως έγινε με τη γενική απεργία στις 4 του Φλεβάρη.
Μπορεί σ’ αυτή της την επιλογή να διευκολύνθηκε από την αχαρακτήριστη στάση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της ΓΣΕΕ, όπου η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ, για τους δικούς της λόγους η καθεμιά, προκήρυξε πριν από δυο μήνες μια 48ωρη απεργία - φάντασμα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, διευκολύνοντας την κυβέρνηση να επιλέξει ουσιαστικά και τις μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων!
Η λαϊκή αγανάκτηση όμως δεν παρακάμπτεται ούτε με τα τεχνάσματα της κυβέρνησης, ούτε με την επικοινωνιακή της προπαγάνδα, ότι δήθεν δεν θίγονται οι συντάξεις, και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της περιόδου, θα εκφραστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 8 Μάη, για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καθώς στην απεργία για το Ασφαλιστικό που πρέπει άμεσα να προκηρυχθεί.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι και οι επιστήμονες, οι άνθρωποι της τέχνης και της δημιουργίας πρέπει να αντισταθούν στην συνέχιση του μνημονιακού καθεστώτος, που βυθίζει τη χώρα και την ελληνική κοινωνία πιο βαθιά στην απαξίωση, στην εξαθλίωση, στην υποβάθμιση, στη φτώχεια και στον μαρασμό.
Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Το σύνθημα Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ είναι επίκαιρο, αναγκαίο και εφικτό.
Το ΜΕΤΑ καλεί τα συνδικάτα να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων και τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και στην 48ωρη απεργία.
Καλεί τέλος τα πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους, καθώς και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές και νεολαιίστικες οργανώσεις, σε προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10πμ., και στην πορεία, στο χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια στη Βουλή.
Από το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 27-04-16

ΕΔΩ η ανακοίνωση σε μορφή .docx και ΕΔΩ σε μορφή .pdf

 

blogger templates | Make Money Online