Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΕΑΚ: ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ - ΤΟ ΔΟΓΜΑ «ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 
Αθήνα 8/1/2020



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΕ - ΤΟ ΔΟΓΜΑ «ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
 
Η Διοίκηση του ΟΤΕ, έχοντας την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΕΒ, δεν δίστασε εχθές να προβεί σε μια πρωτοφανή αθλιότητα ενάντια στους εργαζόμενους – απεργούς του ΟΤΕ.
Κάνοντας πράξη το κυβερνητικό δόγμα «τρόμος και τάξη», αποφάσισε να προχωρήσει σε μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ-ΟΤΕ και ΠΑΣΕ-ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι και προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που δίνουν με σκοπό να ανακληθούν οι άδικες απολύσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και να υπογραφεί ΣΣΕ στον Όμιλο ΟΤΕ.
Οι μηνύσεις και οι συλλήψεις αυτές, ήδη μετατράπηκαν σε κατηγορίες για παράνομη βία (!) και διατάραξη οικιακής ειρήνης (!), και έχουν σαν ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, ώστε να σταματήσουν τον απεργιακό τους αγώνα και να «κάτσουν στα αβγά τους»,  αποδεχόμενοι χωρίς αντίδραση όλα τα αντεργατικά σχέδια του Ομίλου ΟΤΕ.
Αυτές οι άθλιες πρακτικές επίδειξης αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, ήρθαν να συμπληρώσουν τις ανάλογες  πρακτικές που χρησιμοποιεί η Διοίκηση του ΟΤΕ όλες αυτές τις ημέρες του αγώνα των εργαζομένων: δηλαδή πρακτικές κατασυκοφάντησης των απεργών,  απειλών, πιέσεων και εκβιασμών για απεργοσπασία, τις οποίες και αναπαρήγαγαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας έτσι τον άθλιο ρόλο τους ως «παπαγαλάκια» της Κυβέρνησης και του ΣΕΒ.
Πρόκειται για μια άθλια, ευθεία και χωρίς ενδοιασμούς μεθόδευση ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας και της περιφρούρησης της, που μας γυρνά σε αλήστου μνήμης εποχές που θυμίζουν πια τις μετεμφυλιακές δεκαετίες του αυταρχισμού και της καταστολής των εργατικών αγώνων, της πλήρους υποταγής των εργαζομένων στις επιθυμίες της εργοδοσίας.
Αυτή είναι η «κανονικότητα» που επαγγέλθηκε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη – ΣΕΒ, και η επιβολή της γίνεται με ΜΑΤ, τρομοκρατία, μηνύσεις και συλλήψεις.
Οι δυνάμεις της ΕΑΚ στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ, που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση στοιχειωδών δημοκρατικών, κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων. Είναι ένας αγώνας ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη από το σύνολο της εργατικής τάξης.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ «ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΆ ΜΑΣ!


 

blogger templates | Make Money Online