Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Καλές διακοπές σε όσους δεν ξεκουράζονται όλο το χρόνο



Καλές διακοπές σε όσους δεν ξεκουράζονται όλο το χρόνο
Η άφιξη του καλοκαιριού βρήκε την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ να ασχολείται πυρετωδώς με όσα θεωρεί ότι δικαιολογούν την ύπαρξή της: Ταξίδια στο εξωτερικό, ξενοδοχεία και παραθεριστικά κέντρα στο εσωτερικό, κληρώσεις δώρων στο site του ΠΑΣΕ, προώθηση της κάρτας μέλους και των καρτών της Ευρωκλινικής, στην οποία ειρήσθω εν παρόδω πρόσφατα σημειώθηκαν 5 απολύσεις εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστών!
Τα «στελέχη», λοιπόν, των παλαιοκομματικών παρατάξεων έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου ανταγωνισμό για να «πουλήσουν εξυπηρετήσεις» στους εργαζομένους, σε ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαιώματά τους. Μας έχουν αναφερθεί κωμικοτραγικές καταστάσεις,  προσπαθειών «εκδούλευσης» σε ταξίδια και ξενοδοχεία όπου η ζήτηση ούτως ή αλλιώς είναι χαμηλή!
Δεν θα στιγματίζαμε ακόμα και τις ανώριμες αυτές συμπεριφορές, αν τα συνδικαλιστικά στελέχη επιδείκνυαν το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια «αποτελεσματικότητα», στα σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων και τις ανήλεες επιθέσεις της Διοίκησης της Cosmote με τις ευλογίες της «ιδιωτικής» DT. Δυστυχώς, όμως, η συνδικαλιστική ηγεσία θα ξεκινήσει κι επίσημα τις διαρκείς διακοπές της, χωρίς να:
·         Έχει αποτρέψει το κλείσιμο ούτε ενός (1) καταστήματος παρόλο που είχε τη  ρητή δέσμευση της Διοίκησης ότι δεν θα κλείσουν άλλα καταστήματα, έκλεισαν άλλα 3 με τον αριθμό να φτάνει πλέον στα 117 από τα 435 που ήταν αρχικά.
·         Ακυρώσει καμία απόλυση που έχει προκληθεί με τη χρήση του άρθρου 13 του Ε.Κ.Π. για τους εργαζομένους ΟΤΕ και του άρθρου 16 για τους εργαζομένους Cosmote. Ανακοινώνει, όμως, ότι έχει υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χωρίς… απολύσεις! Συμπληρώνει, όμως, ότι δεν γίνονται απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους! Στην πραγματικότητα, λοιπόν, παρόλο που η Εταιρία διασφαλίζει λόγω των μειώσεων του εργασιακού κόστους την εξασφάλιση της κερδοφορίας της και συνεπώς δεν χρειάζεται να κάνει απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, κάνει απολύσεις για λόγους διευθυντικής ευχαρίστησης!
·         Έχει καταργήσει το «Αξιολόγιο» που δρα ψυχαναγκαστικά προς τους εργαζομένους και αντιαναπτυξιακά για την Εταιρία, τα τελευταία έξι τουλάχιστον χρόνια. Η περίφημη Επιτροπή Αξιολογίου της ΟΜΕ δεν αναμένεται να βγάλει συμπεράσματα κι «αποτελέσματα» πριν από την επόμενη αξιολόγηση, παρόλο που έχει «συσταθεί» εδώ και ένα χρόνο. Αντ’ αυτού θα αναμένουμε τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων αμέσως μετά τη βέβαια νέα κατακρεούργηση των εργαζομένων, αλλά και τα παπαγαλάκια των γνωστών παλαιοκομματικών να «διαρρέουν» για το επερχόμενο νέο Αξιολόγιο της DT.
·         Προσπαθήσει για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στους εργαζόμενους της Cosmote E-value, που να διασφαλίζει τους μισθούς, τα δικαιώματα και την εξέλιξή τους, καθώς και να τους παρασχεθεί συμπληρωματικό πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αντίθετα συναίνεσε στην δημιουργία ρουσφετολογικής διαδικασίας επιλεκτικής μετακίνησης από τα call Centers προς το δίκτυο καταστημάτων, υπονομεύοντας έτσι το αίτημα για αξιοκρατικές προσλήψεις με διαφανείς και προσυμφωνημένες διαδικασίες που να απευθύνονται σε όλη την ελληνική νεολαία.
·         Εξαλείψει τους αστείους λόγους για τους οποίους καλούν και τιμωρούν τους συναδέρφους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
·         Καταστείλει κάθε όρεξη ή επιθυμία της Διοίκησης DT να παρακολουθεί τους εργαζομένους σε κάθε στιγμή του εργασιακού του βίου, μη σεβόμενη τους στοιχειώδεις κανόνες ιδιωτικότητας που – ευτυχώς – τους εξασφαλίζει η ελληνική νομοθεσία.
Καλές διακοπές σε όλους τους εργαζομένους, λοιπόν, εκτός από τη συνδικαλιστική ηγεσία η οποία είναι σε μόνιμες διακοπές.

 

blogger templates | Make Money Online