Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων «Cyta Hellas»: Στάση στην εργασία – Αντίσταση στην ανεργία (1/2)


 Στο πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες, την Τετάρτη 1η Φλεβάρη πραγματοποιείται 2ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στη «Cyta Hellas», από 3μμ.-5μμ.
Όπως σημειώνει το Σωματείο των εργαζομένων, η στάση της εργοδοσίας δεν τους αφήνει άλλα περιθώρια πέρα από την αντίσταση υπεράσπισης των θέσεων εργασίας μας και των δικαιωμάτων που απορρέουν με κάθε νόμιμο τρόπο.
Από τους καρτοαναγνώστες που έχουν τοποθετηθεί στα κτήρια για λόγους ασφαλείας αρχικά, «έχουμε φτάσει στο σημείο να αποστέλλεται προσωπικό e-mail εκφοβισμού για τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες (οι οποίοι έχουν σταλεί στην εργοδοσία αναλυτικά χωρίς να έχουμε λάβει απάντηση) και χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη ενημέρωση του προσωπικού. Μέχρι την απόλυση παραγωγικών συναδέλφων, ακόμη και με τις υποκειμενικές αξιολογήσεις στις οποίες υποβάλλονται, με σκοπό την αντικατάσταση τους από νεότερους, με υψηλότερες αντοχές στην πίεση, χωρίς γνώση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και με χαμηλότερες αποδοχές».
«Αν δεν θέλουμε αυτό το ψυχοφθόρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν», σημειώνει το Σωματείο, «η μόνη λύση που μας απομένει είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να οργανωθούμε συλλογικά και να αγωνιστούμε για την διατήρηση του βιοτικού μας επιπέδου που βλέπουμε να καταποντίζεται».
Το Σωματείο καλεί τους εργαζομένους «να συμμετέχουν μαζικά, επιπλέον της δικιάς μας κινητοποίησης, και στις παρακάτω κινητοποιήσεις:
Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia: Στάση Εργασίας την Τρίτη 31/1/17. Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17, συγκέντρωση στα κτίρια της Wind, Λ. Αθηνών 106 Κολωνός και Κηφισίας 66 Μαρούσι».

 

blogger templates | Make Money Online