Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

42ο Συνέδριο ΟΜΕ-ΟΤΕ: Μηχανορραφίες, ψευτομαγκιές και φτηνοί θεατρινισμοί, μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων



Αθήνα 24-5-2017


42ο Συνέδριο ΟΜΕ-ΟΤΕ
Μηχανορραφίες, ψευτομαγκιές και φτηνοί θεατρινισμοί
μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των εργαζομένων

Αν λέγαμε ότι το 42ο τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, θα ήταν η μισή αλήθεια. Στην πραγματικότητα δεν έγινε καθόλου, εκτός και αν 4 ώρες παράλληλων μονολόγων μπορούν να θεωρηθούν συνέδριο. Την κύρια ευθύνη για την πλήρη έλλειψη σοβαρού προβληματισμού, στοιχειώδους αυτοκριτικής και εν τέλει για την διαλυτική διαδικασία που επιλέχτηκε, έχουν οι αιώνιοι εταίροι του παλαιοκομματικού δικομματισμού ΑΚΕ (ΔΑΚΕ) και ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) που όχι άδικα, έχουμε κατ’ επανάληψη και χάριν συντομίας  αποκαλέσει ΔΑΣΚΕ.
Στο κακοπαιγμένο θέατρο που προετοίμασαν η μεν ΑΚΕ προσπάθησε να συσπειρώσει τα μουδιασμένα από την διάσπαση της κεντρικής ΔΑΚΕ μέλη της ενώ η ΣΥΝ1, να πείσει ότι δεν ταυτίζεται με την ΑΚΕ αλλά διεκδικεί τον ρόλο της άλλοτε κραταιάς ΠΑΣΚΕ. Δυστυχώς όμως για την ΑΚΕ, οι γελοίες αντιμνημονιακές κορώνες, δεν αρκούν για να συσπειρώσουν το άλλοτε φιλοθεάμον κοινό της, που εκτός από θεάματα απαιτεί και άρτο. Στην ΣΥΝ1 τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Μέσα στην χρονιά που πέρασε μπορούμε να θυμηθούμε μόνο μια ψηφοφορία στην οποία δεν ταυτίστηκε με την ΔΑΚΕ. Σε όλα τα υπόλοιπα ήταν μαζί. Μαζί υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις και συμφωνίες. Μαζί λεηλάτησαν - σαν να είναι λάφυρό τους – τις εκπροσωπήσεις στο ΔΣ του ΟΠΑΚΕ. Μαζί σε συναντήσεις με φορείς και οργανισμούς χωρίς την παρουσία εκπροσώπων της διαπαραταξιακής επιτροπής. Μαζί συμφώνησαν τις απολύσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο χωρίς να διασφαλίσουν εργασιακό αύριο στους απολυμένους. Μαζί δημιουργούν κλίμα χαμηλών προσδοκιών στην υπό διαπραγμάτευση νέα ΣΣΕ. Ενδεικτικό της ενδοτικής και εργοδοτικής  λογικής τους:  Στο πανό του 42ου συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο όνομα του δήθεν ρεαλισμού δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο ιδιοκτησιακό, ενώ απουσιάζει εντελώς το αίτημα για την ομογενοποίηση του προσωπικού.
Η ΣΥΝ1 λοιπόν επέλεξε να καταψηφίσει τον απολογισμό δράσης και μάλιστα εν κρυπτώ, αφού από τις τοποθετήσεις των στελεχών της δεν προέκυψε τέτοια πρόθεση. Ακόμα και η καταψήφιση ήταν ελεγχόμενη και εκ του ασφαλούς, αφού κάποιοι εκ των συνέδρων της υπερψήφισαν τον απολογισμό και στην συνέχεια διαφοροποιήθηκαν. Η ΑΚΕ εκτιμώντας ότι οι τυχοδιωκτισμοί της ΣΥΝ1 θα την συσπειρώσουν και θα την ενισχύσουν, σήκωσε το γάντι και μετέτρεψε το συνέδριο σε εκλογικό. Υπολογίζοντας σαφώς ότι οι αντιπρόσωποί  της και οι έδρες της στο ΔΣ, θα «αυγατίσουν» δια της γνωστής μεθόδου. Αυτά τα παιχνίδια ρίχνουν ακόμα πιο χαμηλά στην συνείδηση των εργαζομένων ένα συνδικαλιστικό κίνημα που έχει έτσι και αλλιώς πολύ μικρή αξιοπιστία και εκτίμηση.      
Αυτός ο άθλιος θίασος τυχοδιωχτών, καιροσκόπων και εκμαυλιστών συνειδήσεων, πρέπει να ηττηθεί. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που κατάντησαν το συνδικάτο ανατολίτικο παζάρι. Να φωνάξουμε σήμερα όσο είναι καιρός ότι «η τιμή και η συνείδηση δεν εξαγοράζονται». Ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Ότι κάποιοι μπήκαν στο συνδικάτο με μόνο στόχο, τα εργατικά συμφέροντα, με ανιδιοτέλεια, με πάθος, με τιμή και αξιοπρέπεια.
Γυρίστε τους την πλάτη
Διαφυλάξτε την αξιοπρέπειά σας μένοντας μακριά από την δυσωδία τους
Δεν είναι μόνο εργοδοτικοί, μνημονιακοί και κομματικοί εγκάθετοι. Είναι επικίνδυνοι!

 

blogger templates | Make Money Online