Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΟΧΙ στις Τρομοκρατικές Απολύσεις στον ΟΤΕ - Κυνήγι μαγισσών της διοίκησης με υποκριτική επίκληση της διασφάλισης του απορρήτου



ΟΧΙ στις Τρομοκρατικές Απολύσεις στον ΟΤΕ
Κυνήγι μαγισσών της διοίκησης με υποκριτική επίκληση της διασφάλισης  του απορρήτου
Ένα ακόμα πογκρόμ απολύσεων εξαπέλυσε η Διοίκηση με το άρθρο 13 του Κανονισμού Προσωπικού. Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι αυτή η διαδικασία δεν είναι ανεκτή, αφού υπάρχει η συμφωνημένη διαδικασία των πειθαρχικών συμβουλίων. Επιβεβαιώνεται δυστυχώς η κάθετη άρνησή μας να δεχτούμε τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν θα γίνεται κατάχρηση της συγκεκριμένης πρακτικής και ότι αυτή θα εφαρμόζεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Τον τελευταίο χρόνο η διοίκηση απέδειξε ότι έχει κάνει «λάστιχο» τις απολύσεις με το άρθρο 13 και το χρησιμοποιεί αδιάκριτα «επί δικαίων και αδίκων». Είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούμε παραβατικές συμπεριφορές συναδέλφων και θα υποθάλψουμε παράνομες και αντισυμβατικές πράξεις που εκθέτουν τόσο την εταιρεία, όσο κυρίως την τεράστια πλειοψηφία των συναδέλφων μας σε κακόπιστη και ισοπεδωτική κριτική. Όμως κάποιες από τις τελευταίες απολύσεις, ξεχείλισαν το ποτήρι της αγανάκτησης, αλλά και της οργής για την κατάφωρα άδικη και εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε σε κάποιους συναδέλφους.
Η μέγιστη υποκρισία που μας εξοργίζει είναι ο ισχυρισμός  της διοίκησης, ότι οι απολύσεις αυτές συνεπάγονται μηδενική ανοχή σε προσπάθειες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών. Ποιος μιλάει για το απόρρητο ! Αυτοί οι οποίοι έχουν παραδώσει την διαχείριση του δικτύου μέσω του Consolidation στους εργολάβους; Σε αυτούς που εν μιά νυκτί ονοματίστηκαν «συνεργάτες» και πιστοποιήθηκαν ως αξιόπιστοι; Σε αυτούς που έχουν πλήρη πρόσβαση στις εκτυπώσεις του Π/Σ Προμηθέας; Που έχουν κλειδιά των υπαίθριων κατανεμητών και παρεμβαίνουν σε αυτούς ανεπίβλεπτοι; Ποιος μιλάει για το απόρρητο ! Αυτοί των οποίων τα πληροφοριακά συστήματα είναι σουρωτήρι; Που επιτρέπουν την ταυτόχρονη είσοδο σε αυτά πολλαπλών χρηστών; Που δεν έχουν συσχετίσει τα δικαιώματα πρόσβασης με τις περιοχές ευθύνης εκάστου χρήστη; Όχι κύριοι της διοίκησης: Δεν τρώμε σανό! Δεν γνωρίζουμε αν με αυτά τα μασκαριλίκια και την εκδικητική σας στάση πείθετε την ΑΔΑΕ ότι διασφαλίζετε το απόρρητο, εμάς όμως δεν μας πείθετε.
·         Απαιτούμε άμεσα να παρθούν πίσω όλες οι παράνομες και αντισυμβατικές απολύσεις που έγιναν με το άρθρο 13 και οι συνάδελφοι να οδηγηθούν στο πειθαρχικό με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Να τους δοθεί η δυνατότητα να υπερασπίσουν τον εαυτό τους και αν κριθούν ένοχοι να τους επιμετρηθεί η αυστηρότερη ποινή.
·         Απαιτούμε από την ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο (και μερικές φορές τον αυτόκλητο εισαγγελέα). Αν δεν μπορείς συνάδελφε πρόεδρε της ΟΜΕ-ΟΤΕ να καταλάβεις την διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που παραδέχεται την ενοχή του και σε αυτόν που την αμφισβητεί και τεκμηριωμένα αποδεικνύει ότι ειδικά αυτός δεν θα μπορούσε να δώσει τα στοιχεία που κατηγορήθηκε ότι έδωσε, λυπούμαστε αλλά αυτό δεν είναι απλή ανεπάρκεια!
·         Κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους! Αξιοποιήστε την πρόσβαση που έχετε στα πληροφοριακά συστήματα του οργανισμού με την μεγάλη σοβαρότητα. Μην αποδέχεστε προφορικές εντολές από κανένα για αναζητήσεις στοιχείων συνδρομητών. Μόνο γραπτές και μόνο στα αυστηρότερα πλαίσια της δικαιοδοσίας σας.  

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει – Πάρτε πίσω τις απολύσεις τώρα

 

blogger templates | Make Money Online