Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Οι Αστραπές και οι βροντές του κ. Τσαμάζ δεν μας τρομάζουν ! Μας συσπειρώνουν και μας χαλυβδώνουν



Αθήνα 29-11-2017
Αστραπές και βροντές
Άστραψε και βρόντηξε ο κος Τσαμάζ ! Σε δεκάδες ιδεογραφικά site αναμεταδίδεται η συνέντευξη του CEO του ΟΤΕ όπου υποτίθεται ότι ξεσπαθώνει εναντίον της άδικης ρυθμιστικής αρχής. Έναντι τίνος όμως άστραψε και βρόντηξε; Έναντι της ρυθμιστικής αρχής με την οποία πριν λίγους μήνες είχε συμφωνήσει απολύτως στο μοίρασμα της πίτας του  VDSL Vectoring; Μήπως επιθυμεί να επικαιροποιήσει τις παραινέσεις της κας Μέρκελ όπως έκανε τον Οκτώβριο του 2012, μετά την παρέμβαση της οποίας εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις του με την ΕΕΤΤ;  Προφανώς δεν είμαστε αυτόκλητοι υπερασπιστές της υποτιθέμενης ρυθμιστικής αρχής της οποίας ο ρόλος υπήρξε εξ υπαρχής «βρώμικος»! Πιστεύουμε ότι ο «ανταγωνισμός» που επιβλήθηκε από την ΕΕ και την ΕΕΤΤ στον πάλε ποτέ δημόσιο ΟΤΕ, ούτε τον ίδιο τον ΟΤΕ ωφέλησε, ούτε την χώρα, ούτε τους καταναλωτές. Συνέβαλε αντίθετα στην επίσπευση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, ενώ οι καταναλωτές δεν είδαν στην πραγματικότητα φθηνότερες υπηρεσίες, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του καθυστερεί και τέλος παραμένουν και μεγεθύνονται τα ερωτηματικά γύρω από τον αποτελεσματικό έλεγχο της διασφάλισης του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου.
Άραγε πως αντιλαμβάνεται ο CEO του ΟΤΕ τον ρόλο του ρυθμιστή; Και πως σκοπεύει να τον αντιμετωπίσει; Ζητώντας από την κυβέρνηση να του τραβήξει το αυτί; Και με ποια επιχειρηματολογία; Μήπως κραδαίνοντας τα 3,4 δις των επενδύσεων 2011-2020; Αν συμβαίνει αυτό κάποιος θα πρέπει ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, ότι επενδύσεις σαν αυτές που πραγματοποιεί η DT είναι «τοξικές» τουλάχιστον όσον αφορά τις θέσεις εργασίας. Γιατί οποιαδήποτε άλλη επένδυση είτε εντάσεως εργασίας, είτε εντάσεως κεφαλαίου, δημιουργεί θέσεις εργασίας, στις τηλεπικοινωνίες ο εκσυγχρονισμός και οι νέες τεχνολογίες, καταστρέφουν θέσεις εργασίας! Ο ΟΤΕ της δεκαετίας του ’80 είχε πάνω από 32.000 εργαζόμενους για υπηρεσίες φωνής μόνο, ενώ σήμερα πολλαπλάσιο έργο παράγεται για σταθερό, κινητό, δεδομένα, και συνδρομητική TV, με λιγότερους από 16.000 σε όλο τον όμιλο. Ως το 2022 θα έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας! Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί ή λουδίτες για να απεχθανόμαστε την πρόοδο, όμως οι επενδύσεις σε NGA, Vectoring, FΤΤx, All-IP κλπ παράγουν τεχνολογική ανεργία. Οπότε η απαίτηση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας δεν είναι συντεχνιακό ή παρωχημένο απωθημένο του συνδικάτου αλλά αναγκαιότητα.    
Ο κ. Τσαμάζ αξιοποίησε την ενημέρωση στους δημοσιογράφους προκειμένου να τοποθετηθεί και για το θέμα της διαπραγμάτευσης της συλλογικής σύμβασης. Η εμπρηστική δήλωσή του εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος είναι εξοργιστική και εντάσσεται επιμελημένα στην προοπτική να δυναμιτιστεί περαιτέρω το κλίμα, ενόψει της συνάντησης με την ΟΜΕ-ΟΤΕ την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Απαντώντας λοιπόν σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσαμάζ δεν παραλείπει να διατυπώσει όλους τους εκβιασμούς που απορρέουν από το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο, το οποίο παρείχαν απλόχερα στην εργοδοτική πλευρά, τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Ο κ. Τσαμάζ λοιπόν φέρεται να λέει: «Τέλος, σε ό,τι αφορά στα εργασιακά και ειδικότερα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, δυστυχώς οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έχουν εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια ατελέσφορη διεκδίκηση (ζητούν αύξηση 11% στους μισθούς και μονιμότητα). Προσέθεσε, πάντως, πως αν δεν υπογραφεί η νέα σύμβαση, οι εργαζόμενοι θα χάσουν πολλά επιδόματα (περίπου 30 στον αριθμό) και διεκδικήσεις, που δεν τα καλύπτει η σημερινή νομοθεσία και χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι συνδικαλιστές.»
Λησμόνησε ο κ. Τσαμάζ ότι τους ίδιους συνδικαλιστές υπεδείκνυε ως σοβαρούς και υπεύθυνους, όσο του υπέγραφαν συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις 11%. Λησμόνησε ότι αυτό ακριβώς το 11%, δεν είναι αίτημα για αύξηση, αλλά συμβατική του υποχρέωση, η οποία φέρει την υπογραφή του! Ότι το υποτιθέμενο αίτημα για «μονιμότητα» είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας έναντι απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους. Όρο τον οποίο ο ίδιος υπέγραψε το 2014. Πίσω από τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό της μονιμότητας, κρύβεται η ένοχη πρόθεση του να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις. Λησμόνησε ότι η σκανδαλώδης κερδοφορία του ΟΤΕ για την οποία επαίρεται, δεν οφείλεται στους μαθητευόμενους μάγους της διοικητικής του ομάδας, αλλά στον ιδρώτα μας. Στην άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση, στους ντροπιαστικούς μισθούς πείνας των 370€ που δίνει στους δανεισμένους από τρίτες εταιρίες συναδέλφους μας στα call centers, στις απλήρωτες υπερωρίες, τις παραβιάσεις των κανόνων υγείας και ασφάλειας, στα ωράρια λάστιχο, στα μονοπρόσωπα συνεργεία, τις σκανδαλώδεις αναθέσεις του έργου μας σε εργολάβους. Οφείλεται στην μονομερή κατάργηση επιδομάτων, στην αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας, στις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, για τις οποίες εκκρεμούν 13.190 δικαστικές υποθέσεις με 38.077 διαδίκους εναντίον της παρανομούσας διοίκησής του.

Οι απειλές σας δεν μας πτοούν κ. Τσαμάζ – Σύντομα θα πάρετε την απάντηση που σας αρμόζει            

 

blogger templates | Make Money Online