Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Έφυγε από την ζωή ο συνάδελφος Μιχάλης ΣφυράκηςΤην τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία 67 ετών, μετά από σκληρή και μακρόχρονη πάλη με τον καρκίνο, ο Μιχάλης Σφυράκης, αγωνιστής της αριστεράς και των κινημάτων.
Ο Μιχάλης Σφυράκης γεννήθηκε στην Μίλατο Λασιθίου και ρίζωσε στη Χίο, όπου δημιούργησε οικογένεια.
Από πολύ νωρίς εντάχθηκε στη αριστερά, μέσα από τις γραμμές της οποίας συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της γενιάς του.
Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ από τις γραμμές της ΠΕΤ-ΟΤΕ και έδωσε μάχες κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, με την Αγωνιστική Συνεργασία της οποίας υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος.
Αγωνιστής με πολύχρονη διαδρομή στα κινήματα, ο Μιχάλης ήταν ιδρυτικό μέλος της Χιακής Συμπολιτείας.  Ακόμα και το διάστημα της μακράς περιπέτειας της υγείας του, ο Μιχάλης ήταν ενεργός, ανήσυχος και δραστήριος στη δημοτική παράταξη, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, στα πολιτικά γεγονότα του τόπου του.   
 Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 4 το απόγευμα από τη εκκλησία του Αγίου Λουκά, στην περιοχή Βαρβασίου.
Η Αγωνιστική Συνεργασία εκφράζει στους οικείους του τα πιο θερμά της συλλυπητήρια.

 

blogger templates | Make Money Online