Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ – Απεργία 30 Μαϊου

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ – Απεργία 30 Μαϊου
Στις 30 Μαΐου οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ, απεργούμε.
Δίνουμε έτσι μία πρώτη απάντηση στη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ που, με τα ερωτήματα που έθεσε το σωματείο, αποδείχθηκε οτι όχι μόνο δε θέλει να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά όπως αναμέναμε αρνείται να πάρει και οποιοδήποτε άλλο μέτρο υπέρ των εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ, των οποίων η οικονομική κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ.
Οι νέοι ειδικά εργαζόμενοι δουλεύουν με πολύ χαμηλούς μισθούς, οι εργαζόμενοι γονείς με δυσκολία ανταπεξέρχονται στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, κανείς από τους εργαζόμενους δε βλέπει καμία προοπτική οικονομικής εξέλιξης, το κύμα αποχωρήσεων συνεχίζεται αμείωτο ρίχνοντας και ακόμα μεγαλύτερο βάρος στους εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή η εντατικοποίηση συνεχώς αυξάνεται, σε ορισμένα τμήματα οι υπερωρίες και τα Σαββατοκύριακα είναι σχεδόν καθεστώς, έχουν αυξηθεί οι πιέσεις στους εργαζομένους για μεγαλύτερη απόδοση με απειλή την αξιολόγηση με ότι αυτό συνεπάγεται, η διοίκηση προχωράει στο restructuring με συναδέλφους μας να βρίσκονται υπό το καθεστώς απόλυσης. Και μέσα σε όλα αυτά, τελείως κυνικά η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ μας ζητάει innovation και να μοιραστούμε το «όραμα» και τις «αξίες» της εταιρίας.
Οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ με το σωματείο μας ξεκινήσαμε τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας μέσα στην κρίση, βγαίνοντας μπροστά με αιτήματα υπέρ των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους την ώρα που κυβερνώντες και κεφάλαιο προσπαθούσαν (και ακόμα προσπαθούν) πάνω απ’όλα να πείσουν τους εργαζόμενους ότι τα εργατικά δικαιώματα με κύριο τις συμβάσεις είναι παρωχημένα. Ότι φταίμε και εμείς για την κρίση που «ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας», ότι πρέπει να κάνουμε πλάτη στους εργοδότες.
Εμείς από τότε και μέχρι σήμερα, λέμε προς κάθε κατεύθυνση
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ όμως δρα με αυτό τον τρόπο εκμεταλλευόμενη ένα περιβάλλον που οι ίδιες οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους έχουν δημιουργήσει. Το καθεστώς που μας έχει επιβληθεί όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από διαδοχικές κυβερνήσεις είναι αυτό που έχει καταργήσει κάθε έννοια εργατικών δικαιωμάτων (όχι μόνο στην Ελλάδα), έχει καταργήσει συλλογικές συμβάσεις, έχει φτωχοποιήσει το λαό και έχει φτάσει την ανεργία, και ως μόνιμη απειλή για τους εργαζόμενους, στο 30%.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει άλλα 88 προαπαιτούμενα και να μειώσει ακόμα περισσότερο τις πενιχρές συντάξεις με την αφήγηση οτι (για άλλη μία φορά) βγαίνουμε από τα μνημόνια. Μία «έξοδος» που κατά παραδοχή των κυβερνώντων και των δανειστών δε θα συνοδεύεται με κατάργηση των μνημονιακών μέτρων, αλλά αντίθετα μπορεί να προσθέσει και άλλα μέσω του «αυτόματου κόφτη» μισθών και συντάξεων όταν δεν πιάνονται οι στόχοι για τα πλεονάσματα.
Στο πλαίσιο αυτό, δε μπορούμε να μην ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τη στάση της ΓΣΕΕ. Μπορεί ο ρόλος της να είναι γνωστός όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτή τη φορά πήγε και ένα βήμα παραπέρα συγκροτώντας την «Κοινωνική Συμμαχία» στην οποία πια συμμετέχουν και εργοδότες (!!!). ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) , ΕΣΣΕ (έμποροι), δικηγορικός σύλλογος, κ.α., τώρα μας καλούν να συμμαχήσουμε και να απεργήσουμε για «δίκαιη ανάπτυξη» και «παραγωγική ανασυγκρότηση» και μάλιστα στα πλαίσια των μνημονίων τα οποία αυτοί οι φορείς τόσα χρόνια στηρίζουν ώς μονόδρομο.
Εμείς μαζί με πολλά σωματεία και ομοσπονδίες για άλλη μια φορά απεργούμε με τα δικά μας αιτήματα, γυρνώντας την πλάτη σε αυτού του είδους το συνδικαλισμό και παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος μακριά από γραφειοκρατίες, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και αποτυχημένες στρατηγικές που δε μπορούν να πείσουν τους εργαζόμενους.
Συγκεντρωνόμαστε με το σωματείο μας την Τετάρτη 30 Μαϊου, στις 10:30, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων.
Κανένας και καμία στη δουλειά.
Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ:
- Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
- Οικογενειακά Επιδόματα
- Αυξήσεις τους κατώτατους μισθούς όλων των ειδικοτήτων
- Καμία θέση εργασίας χαμένη
Διεκδικούμε:
- Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων
- Επαναφορά του εργατικού δικαίου και των συλλογικών συμβάσεων
- Αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα προ κρίσης
- Στοπ στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
- Στοπ στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
- Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους και για όλες

 

blogger templates | Make Money Online