Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου από τους ναζί της Χρυσής Αυγής

Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου από τους ναζί της Χρυσής Αυγής
Πέντε χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του αντιφασίστα μουσικού που δολοφονήθηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Πέντε χρόνια μετά και ακόμα να αποδοθεί δικαιοσύνη, ο δολοφόνος Ρουπακιάς είναι εκτός φυλακής, το ίδιο και αυτοί που του έδωσαν τις εντολές, η ηγεσία της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή προκαλεί και συνεχίζει την φασιστική της δράση κάθε μέρα με μοναδικό όπλο τη βία, με οργανωμένες επιδρομές και ξυλοδαρμούς προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους δε της αρέσει το χρώμα του δέρματος τους , η θρησκεία του, η ιδεολογία τους ακόμα και η εξωτερική τους εμφάνιση. Πριν λίγες μέρες ξυλοκοπήθηκε άγρια σε ενέδρα από Χρυσαυγίτες ένας νεαρός που περίμενε σε στάση λεωφορείου για να πάει στην συναυλία που διοργάνωσε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Νίκαιας.
Το αυγό του φιδιού που μεγάλωσε μέσα στην κρίση, εξέθρεψαν τόσα χρόνια το ίδιο το σύστημα και το επίσημο παρακράτος για να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Το ίδιο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, εργολάβοι, εφοπλιστές και γνωστοί καναλάρχες, για να τους έχουν μόνιμα μπράβους στη διάθεσή τους. Έτσι λοιπόν κάνουν τους παλικαράδες κάθε φορά στους αδύναμους της κοινωνίας, στους Αιγυπτίους ψαράδες στο Πέραμα, στους Πακιστανούς μετανάστες που δουλεύουν στα φανάρια, στους πρόσφυγες που έρχονται από την Μέση Ανατολή από πολέμους και ολοκληρωτικά καθεστώτα, στους κάθε λογής φτωχούς εργάτες που αφήνουν πίσω τις πατρίδες τους για να βρουν μια καλύτερη μοίρα. Από την άλλη ποιούν την νήσσαν όταν έρχονται οι εμίρηδες από το Κατάρ να αγοράσουν βραχονησίδες, οι Κινέζοι επενδυτές για τα λιμάνια, οι Γερμανοί για τα αεροδρόμια και ο κατάλογος δεν τελειώνει. Το απεχθές πρόσωπο της Χρυσής Αυγής είχε αναδυθεί δημόσια στην ελληνική κοινωνία πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, την πυρπόληση της επιχείρησης μετανάστη από το Καμερούν στην πλατεία Αμερικής και σωρεία άλλων αντίστοιχων δράσεων.
Το Σωματείο μας έχει σταθεί εδώ και πολύ καιρό απέναντι στο φασισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις αλλά κυρίως με έμπρακτη στήριξη σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Χωρίς διακρίσεις, είτε Έλληνες είτε μετανάστες από άλλες χώρες, από το Μάτι και την Μάνδρα Αττικής, ως το κέντρο του Λαυρίου και το Λιμάνι του Πειραιά, θα πρέπει να συνεχίσουμε να στεκόμαστε Άνθρωποι στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Παλεύουμε για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, ενάντια στο ρατσιστικό δηλητήριο και το φασισμό.
Στο φετινό Worker’s Fest στις 29/09 θα υπάρχει παρουσίαση-ενημέρωση από ειδικούς καλεσμένους για τη δίκη της ΧΑ, την εξέλιξη και τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, καθώς και ενημέρωση για τη δράση και τις απόπειρες της ΧΑ να εμπλακεί στα σωματεία.
ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στηρίζουμε τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται αύριο 18/09 στο Κερατσίνι από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, σωματεία εργαζομένων, κοινότητες μεταναστών και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

 

blogger templates | Make Money Online