Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου - Απεργία 1η Νοεμβρίου στη ΝΟΚΙΑ

 
Δελτίο Τύπου - Απεργία 1η Νοεμβρίου στη ΝΟΚΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΝΟΚΙΑ Ελλάδος συμμετέχει στην διακλαδική απεργία που έχει κηρυχτεί για την Πέμπτη 1/11 απο πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.

Το σωματείο μας βρίσκεται σε αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από το 2015. Σύμβασης που θεσπίζει αξιοπρεπείς ελάχιστους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στη ΝΟΚΙΑ, οικογενειακά επιδόματα, ρύθμιση όρων εργασίας. Η ΝΟΚΙΑ, μία πολυεθνική - κολοσσός στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, με πάνω από 1000 εργαζόμενους στην Ελλάδα αρνείται μονίμως οποιαδήποτε οικογενειακή μέριμνα, προσφέρει ελάχιστη προοπτική οικονομικής εξέλιξης, ενώ οι μισθοί που προσφέρει ειδικά στους νεοεισερχόμενους είναι πολύ χαμηλοί. Μέσα σε αυτά, επίκειται άλλη μία παγκόσμια «αναδιάρθρωση» με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, που δεν ξέρουμε ακόμα το αντίκτυπό της στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος.

Αποφασίσαμε την κήρυξη απεργίας την ίδια μέρα με τα υπόλοιπα σωματεία, διεκδικώντας τα αυτονόητα, όλα αυτά που διεκδικούμε τόσο καιρό απο τους εργοδότες και απο την κυβέρνηση, Συλλογικές Συβάσεις Εργασίας, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, όχι στις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία, κατάργηση των μνημονιακών νόμων που διέλυσαν την εργατική νομοθεσία, νομική κατοχύρωση όλων των παραπάνω.
Μια απεργία διαφορετική απο τις άλλες που προέκυψε απο πολύμηνη συζήτηση-συνδιαμόρφωση των σωματείων που συμμετέχουν, οργανωμένη πραγματικά από τα κάτω, παρακάμπτοντας τους διαμεσολαβητές των Εργατικών Κέντρων, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και με κέντρο τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων. Μετά και το φιάσκο της απεργίας στις 30 Μαΐου που η ΓΣΕΕ μας κάλεσε να απεργήσουμε μαζί με τους εργοδότες, αποφασίσαμε πως μπορούμε και μόνοι μας να οργανωθούμε με γνώμονα τα εργατικά συμφέροντα και την ενότητα εργαζόμενων και σωματείων. Είναι μια πρώτη προσπάθεια οργάνωσης με διαφορετικό τρόπο και προώθησης των εργατικών διεκδικήσεων που θέλουμε να συνεχιστεί και να πλαισιωθεί απο ακόμα μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων.

Καλούμε όλα τα σωματεία, συλλόγους, συνελεύσεις, εργατικές κινήσεις, συλλογικότητες γειτονιάς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και να συμμετέχουν με όποιον τρόπο μπορούν σε αυτήν την προσπάθεια. Φιλοδοξούμε αυτή η απεργία να είναι το πρώτο βήμα μια μεγάλης πορείας που θα βάλει τα εργατικά συμφέροντα στο επίκεντρο των διεκδικήσεων. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία της κρίσης, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι, ο ένας δίπλα στον άλλο να παλέψουμε για τα δικαιώματα πιο αποφασιστικά, με ενότητα και αλληλεγγύη. Θεωρούμε ότι ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το εργατικό κίνημα, κάθε αγώνας για υπογραφή συλλογικής σύμβασης είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Πέμπτη 1 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΝΟΚΙΑ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους

 

blogger templates | Make Money Online