Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Προειδοποιητική απεργία Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

 PDF

Προειδοποιητική απεργία αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Την περίοδο της πανδημίας έκρινε το Υπουργείο Εργασίας ότι είναι ο «κατάλληλος» χρόνος προκειμένου να πλήξει καίρια τους εργαζόμενους. Το νέο νομοσχέδιο που απεργάζεται να καταθέσει επιτίθεται σε βασικά και ζωτικά στοιχεία των εργαζομένων: το 8ωρο, τις υπερωρίες, την απεργία, το μισθό, την εκπροσώπησή τους, το πενθήμερο, την αργία της Κυριακής κλπ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) μαζί με άλλα εργατικά κέντρα, συνδικάτα κ.α. προκήρυξαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία για αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ώστε να μην κατατεθεί καν το επαίσχυντο νομοσχέδιο που ωθεί όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν προκειμένου να μην «πνιγούν» από τις απάνθρωπες διατάξεις του. Δεν είναι δυνατόν σε περιόδους που έχει απαγορευτεί η συνάθροιση 4 ατόμων, η κυβέρνηση να προετοιμάζει τη ψήφιση νομοσχεδίου που θα εξαναγκάσει όλους τους εργαζόμενους να βγουν στο δρόμο.

Έχουμε ατομική και συλλογική ευθύνη να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή εργασία και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε την αύξηση των δαπανών για τη Δημόσια Υγεία, την Παιδεία και τις Μεταφορές. Για την ασφάλεια και τη ζωή τόσο τη δική μας όσο και των οικογενειών μας.

Όσοι συνάδελφοι/συναδέλφισσες επιθυμούν να απεργήσουν καλύπτονται στην Αττική από την προκήρυξη της απεργίας από το ΕΚΑ, ενώ στην περιφέρεια θα πρέπει να ενημερωθούν από τα κατά τόπους εργατικά κέντρα.

26 Νοεμβρίου, λοιπόν, ημέρα προειδοποιητικής απεργίας από την εργασία αλλά και από την τηλεργασία!

 

 

blogger templates | Make Money Online