Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ερώτηση στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη μεταφορά εργαζομένων του ΟΤΕ από τη μητρική προς τις «θυγατρικές»

 PDF


 

Ερώτηση στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη μεταφορά εργαζομένων του ΟΤΕ από τη μητρική προς τις «θυγατρικές»

 

 

Η Αγωνιστική Συνεργασία τους τελευταίους μήνες, ήρθε σε επαφή με όλους τους πολιτικούς φορείς που έχουν «ευήοκα ώτα» για τα εργασιακά προβλήματα.  Η επαφή αυτή έγινε με οργανωμένο τρόπο, και στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και τεκμηριωμένης ανταλλαγής απόψεων και στοιχείων.

 

Αυτή η προσπάθεια των τελευταίων μηνών είχε ως αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει καταθέσει ήδη ερώτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Η ουσία της ερώτησης εστιάζεται σε ποιες παρεμβάσεις προτίθενται να προβούν οι συγκεκριμένοι υπουργοί, προκειμένου να ανακληθούν άμεσα οι αποφάσεις για το κλείσιμο καταστημάτων και να σταματήσει η αυταρχική και μονομερής μεταφορά εργαζομένων σε θυγατρικές εταιρίες που θίγει κατάφορα τα εργασιακά  δικαιώματά τους.

 

Τα πολιτικά χρώματα δεν έχουν θέση στη διεκδίκηση δίκαιων εργασιακών δικαιωμάτων. Χαιρετίζουμε, λοιπόν, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προώθησε τα αιτήματά μας στο ελληνικό κοινοβούλιο κρίνοντάς τα ως δίκαια και τεκμηριωμένα, δίχως να μας ζητήσει κομματικές ή άλλες «διαπιστεύσεις».

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ο δρόμος είναι ακόμα πολύ δύσκολος και πολύ ανηφορικός. Οφείλετε όλοι σας να πιέσετε τις όποιες συνδικαλιστικές παρατάξεις στηρίζετε, ώστε να κάνουν ΑΜΕΣΑ ανάλογες ενέργειες. Η διοίκηση ΟΤΕ/DT πρέπει να νιώσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση, ώστε να ματαιώσει τη σχεδιαζόμενη ΑΔΙΚΗ και ΒΛΑΠΤΙΚΗ μεταφορά 5.200 περίπου εργαζομένων προς τις «θυγατρικές», που μοναδικό σκοπό έχει να κάνει στο μέλλον πιο εύκολες τις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών/κοινωνικών παροχών.

 

Είναι απαράδεκτο σύλλογοι και παρατάξεις που έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση και σε πολιτικά κόμματα να «ποιούν την νήσσαν». Γιατί άραγε δεν έχουν καμία ουσιαστική αντίδραση και «λάμπουν» με την απουσία τους; Περιμένουν πρώτα να μας μεταφέρουν στις θυγατρικές κι έπειτα να μας προσφέρουν «ρεαλισμό» και να μας εγγράψουν στους συλλόγους που ήδη προέτρεξαν να δημιουργήσουν;

 

Η Αγωνιστική Συνεργασία θα κλιμακώσει ακόμα περισσότερο την προβολή των δίκαιων εργασιακών μας αιτημάτων. Η παράταξή μας επιτελεί το ρόλο της και τιμάει τους εργαζόμενους που τη στηρίζουν. Χωρίς συνδικαλιστικές φαμφάρες, δίχως φωτογραφίες και στοχευμένο χειρισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και συνεχίζουμε με συντονισμένη προσπάθεια να ακουστούμε στο Ευρωκοινοβούλιο. Αρωγοί μας θα είναι όσοι πολιτικοί φορείς και όσα μέσα ενημέρωσης επιθυμούν να ακούνε και να προβάλλουν την εύλογη αγωνία των εργαζομένων για την επιβίωσή τους, στις ιδιαίτερα δύσκολες σημερινές συνθήκες.

 

 Διαβάστε όλο το κείμενο της επερώτησης ΕΔΩ

 

blogger templates | Make Money Online