Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Συνδικαλιστικό ΜέΡΑ25: Πρωτοφανής Παράβαση Δικαστικής Απόφασης & Συνδικαλιστικές διώξεις από τη Διοίκηση ΟΤΕ

Το management του ΤΡΟΜΟΥ εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια με αποκορύφωμα το 2020 στον ΟΤΕ/Deutsche Telekom. Εργαζόμενοι με μεγάλη προϋπηρεσία και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα στον ΟΤΕ διώκονται και εκβιάζονται ώστε να αποχωρήσουν από την εταιρεία χωρίς οικονομικές απαιτήσεις.

Χρησιμοποιώντας ως μεθόδους την αποσταθεροποίηση του προσωπικού, τον καταχρηστικό έλεγχο, την περιθωριοποίηση των εργαζομένων, με πρόσχημα την αναδιάρθρωση ή αναδιοργάνωση η οποία όμως δεν σταματά ποτέ, γίνονται συνεχείς μετακινήσεις – μεταθέσεις εργαζομένων σε θέσεις στις οποίες υποβαθμίζονται αλλά είναι και εκτός του γνωστικού αντικειμένου τους. Τελευταία τόλμησαν να μεταθέσουν και εργαζόμενους από πόλη σε πόλη μακριά από την οικογένεια και μόνιμή κατοικία τους. Οι επαναλαμβανόμενες ενέργειες αυτές όσο και οι «μετασχηματισμοί» και οι «μεταρρυθμίσεις» έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας καθώς και να μειώσουν τα εργατικά εισοδήματα και εργασιακά δικαιώματα.

Η διοίκηση χρησιμοποιεί μέχρι και κατασκευασμένα πειθαρχικά (ένα μέσο φθηνής απόλυσης), αφού ελέγχει τόσο το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό, όσο και τη διαδικασία απόλυσης με διευθυντικό δικαίωμα (άρθρο 13 ΟΤΕ και άρθρο 16 Cosmote), ώστε να οδηγήσει τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο προς την έξοδο. Εκμεταλλεύτηκε με τον «καλύτερο» τρόπο πανδημία μεταφέροντας 5.000 περίπου εργαζόμενους αφού τους αφαίρεσε εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα, από μία υπερ κερδοφόρα μητρική, με μικτά κέρδη σταθερά τα τελευταία χρόνια στα 1,3-1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, προς τρεις «φτωχές» θυγατρικές, για τις οποίες δεν ενδιαφέρεται αν θα υπάρχουν στο μέλλον και με ποιο τρόπο.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2021 λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει, η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν εφάρμοσε Δικαστική Απόφαση των Ελληνικών Δικαστηρίων η οποία αποφασίζει είτε να παραμείνει στη μητρική εταιρεία Εργαζόμενος –Συνδικαλιστής που είχε κάνει προσφυγή, είτε να μετατεθεί σε οποιαδήποτε άλλη οικονομική υπηρεσία του ΟΤΕ (μητρικής) και όχι των τηλεφωνικών κέντρων (E-Value). Αφού η Διοίκηση έλαβε την απόφαση του Δικαστηρίου, τέσσερις ημέρες μετά γνωστοποίησε στον εργαζόμενο με ένα πρόχειρο mail και όχι με κάποιο επίσημο πρωτοκολλημένο έγγραφο, το οποίο μάλιστα έχει υπογραφεί ονομαστικά από κάποιο στέλεχος της Διοίκησης παραλείποντας το τίτλο που γνωστοποιεί τη βαθμίδα του, ότι τον μεταθέτουν  στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value)!

Επίσης, τη συγκεκριμένη μετάθεση την έστειλαν σε email που δημιούργησαν στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value), του οποίου την ύπαρξη δεν γνώριζε ο εργαζόμενος , μια και δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση του ή στην υπηρεσιακή του καρτέλα και το οποίο ανακάλυψε μία εβδομάδα μετά, με τη βοήθεια της Πληροφορικής ΟΤΕ στην προσπάθειά του να πληροφορηθεί για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης.
Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι ειρωνικά μάλλον– πως αλλιώς να εξηγηθεί – το mail γράφει ότι σε εκτέλεση της Δικαστικής Απόφασης τον μεταθέτουν  στα τηλεφωνικά κέντρα (E-Value).

Φαίνεται λοιπόν ότι ως μέλος της ΕΕ της ΟΜΕ – ΟΤΕ ο Ευθύμιος Κοντογεώργος ενόχλησε πολύ με τη συνεχή Συνδικαλιστική του δράση ενάντια στην απόφασή , του ελεγχόμενου πλήρως από τη ΝΤΟΙΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ ΟΤΕ, να μεταφέρει στις θυγατρικές του, τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Έτσι η μετάθεση του έχει στόχο τη φίμωση , τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή του.

Συνιστά μία παράνομη ενέργεια της εργοδοσίας, που παραβιάζει ωμά τη διάταξη του νόμου για  τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, ν.1264/1982, ο οποίος προβλέπει ότι: «δεν επιτρέπεται μετάθεση των εργαζομένων που αναφέρονται στις παρ. 5, 6, 7, και 8 (των μελών της διοίκησης της συνδικαλιστικής οργάνωσης) χωρίς τη συγκατάθεση της αντίστοιχης συνδικαλιστικής οργάνωσης». Αποτελεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του, επηρεάζει αρνητικά τη φήμη του ως εργαζόμενου και συνδικαλιστή, προσβάλλει την προσωπικότητά του και του προκαλεί ηθική βλάβη. Υπερβαίνει προφανώς τα όρια που Διευθυντικού δικαιώματος.

Η παράνομη και εκδικητική μετάθεση του εκλεγμένου μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ – ΟΤΕ Ευθύμιου Κοντογεώργου πρέπει να ανακληθεί άμεσα και να εφαρμοστεί επίσης η απόφαση του δικαστηρίου που είναι σχετική με το θέμα.

Το σκηνικό στον ΟΤΕ θυμίζει πολύ τις μεθόδους που εφαρμόστηκαν στην FRANCE TELECOM της περιόδου 2008-2009 που μέσω «της ηθικής παρενόχλησης, οργανωμένης σε επίπεδο εταιρείας από την διεύθυνσή της» οδηγήθηκαν σε παραίτηση 24.000 εργαζόμενοι και 50 στην αυτοκτονία.

Η κυβέρνηση είναι απαράδεκτο να ανέχεται και να ενθαρρύνει τέτοιες αντεργατικές πρακτικές από την ΝΤΟΙΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ, ιδιοκτήτρια του ΟΤΕ , η οποία καταπατώντας την Ελληνική εργατική νομοθεσία και νομολογία συμπεριφέρεται σαν να θεωρεί την Ελλάδα κατεχόμενη χώρα .

ΘΟΒ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜέΡΑ25

 

blogger templates | Make Money Online