Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ενημερωτικό σημείωμα 21 Οκτωβρίου 2010

Συνεδρίασε την Πέμπτη 21/10/2010 η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας. Η συνεδρίαση αυτή γίνεται λίγο μετά τις δηλώσεις του GUIDDO KERKOFF ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση ευελιξία στις απολύσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στους κανονισμούς εργασίας, στους μισθούς και στις συλλογικές συμβάσεις. Οι δηλώσεις αυτές του GUIDDO KERKOFF αποδεικνύουν ότι η αλλαγή διοίκησης στην οποία ορισμένοι είχαν επενδύσει πολλά δεν φαίνεται να σημαίνει και αλλαγή της πολιτικής Βουρλούμη στα ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού. Η εισήγηση που έγινε και η οποία έγινε και απόφαση έλεγε περίπου ότι μετά την οριστική απόφαση για αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου πραγματοποιηθεί η αλλαγή αυτή και στο μεσοδιάστημα να εκδοθεί μια ενημερωτική ανακοίνωση προς τους συναδέλφους για τις κινήσεις της ομοσπονδίας το προηγούμενο διάστημα.

Στη συνεδρίαση αυτή η τοποθέτησή μας είχε δύο σκέλη. Το πρώτο ήταν να θίξουμε το θέμα της διαχείρισης της απόφασης για τρίωρη στάση στις 14/10. Η όλη διαχείριση ήταν τέτοια ώστε να υπάρξουν και εκφυλιστικά φαινόμενα. Άλλα αποφασίσαμε άλλα προέκυψαν και άλλα τελικά πραγματοποιήθηκαν. Τέτοιου είδους πρακτικές όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά μας πηγαίνουν και πίσω. Το δεύτερο είχε να κάνει με την άποψή μας, η οποία δεν φαίνεται να ακουμπάει την πλειοψηφία της ΟΜΕ – ΟΤΕ για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναδείξουμε και τις κυβερνητικές ευθύνες που για μας είναι υπαρκτές. Η κυβέρνηση φαίνεται στην αντιπαράθεση με τη διοίκηση του ΟΤΕ και τη D.T. για τα εργασιακά ζητήματα να κρατάει ουδετερότητα. Εμείς θεωρούμε ότι με τη στάση της αυτή κλείνει το μάτι στη D.T. και τη διευκολύνει. Το στοιχείο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να εμπεριέχεται σε όλες μας τις τοποθετήσεις σε όλες μας τις ανακοινώσεις και αν δεν είναι έτσι ας βγει να το διαψεύσει. Άλλωστε και ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος έχει δηλώσει ότι υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που συμφωνούν μαζί του και επίσης ότι τα τέσσερα από τα πέντε μέλη του Δ.Σ. που διόρισε η κυβέρνηση στηρίζουν τις επιλογές και τις κατευθύνσεις του. Τις δηλώσεις αυτές δεν τις έχει διαψεύσει κανείς. Ταυτόχρονα και στο μεσοδιάστημα αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να φροντίσουμε να έρθουμε σε επαφή και με όλους τους άλλους χώρους που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης ώστε να συντονίσουμε το βηματισμό μας μαζί τους.

Συνάδελφοι το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι πάλαι ποτέ θεωρίες των ρετιρέ, των τεμπέληδων και των βολεμένων για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ. Και αυτά λέγονται προκειμένου να στραφεί η κοινωνία εναντίον τους προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η κυβερνητική επίθεση στα δικαιώματά τους. Δεν είναι μακριά μια ανάλογη επίθεση και σε μας. Άλλωστε αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης. Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται πάρα πολύ καθαρά σε άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή της 21/10/2010 μέρος του οποίου παραθέτουμε και προσυπογράφουμε. «Εν οίδα μ' όλη αυτή τη φάρσα. Άμετρα είναι τα κακορίζικα τα μέτρα τους. Απλώς τα έχουν κόψει φέτες για να τα χωνεύουμε χωρίς επιπλοκές. Έχουν κόψει φέτες κι εμάς, για να τα βάζουμε οι μεν με τους δε και όχι όλοι μαζί με τους αυτουργούς των μέτρων. Μικρομεσαίοι εναντίον μισθωτών, ιδιωτικός τομέας εναντίον δημοσίου και ΔΕΚΟ, άνεργοι εναντίον εργαζομένων, ταλαίπωροι εναντίον λιγότερο ταλαίπωρων. Κανείς όμως δεν θα τη γλιτώσει από τα μέτρα τους, αν δεν πάρουμε εγκαίρως τα μέτρα μας

 

blogger templates | Make Money Online