Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αυτόνομη Παρέμβαση - Κλιμάκωση του αγώνα τώρα


ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 22-12-2010
ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΡΑ 1.00 μ.μ.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Ο αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή των πιο αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων που γνώρισε ποτέ ο τόπος και τα οποία εγκαθιδρύουν και γενικεύουν τον εργασιακό μεσαίωνα, συνεχίζεται.
Μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που πετσοκόβει ξανά τους μισθούς για το σύνολο της εργατικής τάξης, την κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και τις νέες ρυθμίσεις που ελαστικοποιούν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, έρχεται ο πιο ανάλγητος και ταξικός προϋπολογισμός με τα νέα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας ύψους 14,33 δις.
Η Τρόικα πιέζει ξανά για νέα πιο δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των μισθωτών και για κατάργηση ακόμα και των ελάχισων δικαιωμάτων που έχουν απομείνει στην εργατική νομοθεσία.
Η Κεντρική κατεύθυνση που αποδέχεται και υλοποιεί με επιμέλεια και αυταρχικό τρόπο η Μνημονιακή νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι η με κάθε τρόπο κατακόρυφη μείωση του εργατικού κόστους στα όρια τριτοκοσμικών χωρών. Η διάλυση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών έχει ήδη δρομολογηθεί, μαζί και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ο προϋπολογισμός είναι η αρχή του τέλους για δημόσια Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια. Το κοινωνικό κράτος καταργείται. Τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα πετάγονται στη χωματερή του Μνημονίου.
Απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή, ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και την κοινωνία, πρέπει να κλιμακώσουμε την αντίστασή μας και την πάλη μας για την ανατροπή του καταστροφικού Μνημονίου.
Αγωνιζόμαστε για να μη φθάσει η χώρα μας στην «ανθρωπιστική καταστροφή» που ετοιμάζουν οι δανειστές, η Τρόικα και η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση. Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο τους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Αφορά την υπεράσπιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια περιουσία, τα δημοκρατικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.
Η Παναττική Στάση Εργασίας την Τετάρτη μας δίνει την δυνατότητα να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αντίθεση μας στην κοινωνική βαρβαρότητα και να πιέσουμε για την παραπέρα κλιμάκωση και ένταση του αγώνα και της κοινωνικής αντίστασης των εργαζομένων.

Όλοι στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/12
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ώρα 1.00 μ.μ.)
Για την ανατροπή του Μνημονίου και όλων των αντεργατικών – πολιτικών

 

blogger templates | Make Money Online