Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

10-9-2013
Η Αυτόνομη Παρέμβαση έχει μιλήσει εδώ και καιρό για ένα αγώνα διαρκείας, εργαζομένων και κοινωνίας, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που τόσα δεινά έχει φέρει στη χώρα, υπηρετώντας πιστά τους δανειστές.
Τον αγώνα ξεκίνησαν οι υγειονομικοί κατά της διαθεσιμότητας – απολύσεων και της υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως οι καθηγητές με τις συνεχιζόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου, οι πανεπιστημιακοί με το κλείσιμο ΑΕΙ και ΤΕΙ, και οι διοικητικοί υπάλληλοι που ξεκίνησαν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την περασμένη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, διοργανώνει στις 18:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα γραφεία της (Κορνάρου 2 & Ερμού) και πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, όπου το βράδυ ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της εκπαίδευσης και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν το δυναμικό «παρών» τους στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ.
Αγωνίζεται μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους για:
- ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς,
- σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, για μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζόμενους κι ανέργους.
Λέει όχι:
- στη διαθεσιμότητα, που ισοδυναμεί με απόλυση, χιλιάδων εκπαιδευτικών οι οποίοι οδηγούνται στον «καιάδα» της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης,
- στη λειτουργία σχολείων που μετατρέπουν τα οράματα και τις προσδοκίες των μαθητών για επαγγελματική εκπαίδευση, σε απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία μέσω της μαθητείας, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες,
- σε Παιδεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα,
- σε σχολεία με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%, χωρίς χρήματα για ρεύμα, νερό, θέρμανση,
- σε σχολεία, όπου οι εκπαιδευτικοί θα λειτουργούν με την απειλή του ελεγκτή της δημόσιας διοίκησης, την απειλή των κακόβουλων καταγγελιών που οδηγούν σε βαριές πειθαρχικές ποινές και αργία όλους όσοι δε συμμορφώνονται με τις επιλογές τους.
·         ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
·         ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ

·         ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΜΑΖΙ ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ «ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ»

 

blogger templates | Make Money Online