Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εργαζόμενοι θα ανατρέψουν τις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές


Οι εργαζόμενοι θα ανατρέψουν τις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές
13/9/2013
Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος. Είμαστε σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή
Η κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της, κλιμακώνει την επίθεση της, μετατρέποντας τα δικαιώματα και τη ζωή των εργαζομένων σε σωρό από κοινωνικά ερείπια
Κι όμως… Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από αίτημα της Αυτόνομης Παρέμβασης, έδωσαν τα ρέστα τους για να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο κινητοποίησης, που θα συνένωνε το Δημόσιο με τον Ιδιωτικό τομέα σε μια απεργία με γενικά χαρακτηριστικά.
Εδώ το ψέμα και ο παραπειστικός λόγος έδωσαν τη θέση τους στη γυμνή αλήθεια και στις πραγματικές προθέσεις και επιλογές των συγκεκριμένων δυνάμεων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση πρότεινε

1.    Την πραγματοποίηση 24ώρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 18 Σεπτέμβρη ημέρα Τετάρτη μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

2.    Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη να γίνει κοινή συνεδρίαση των οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με θέμα το συντονισμό τους σε ένα πρόγραμμα κοινής δράσης στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα.

3.    Να οριστεί σε άμεσο χρόνο ένα τετραήμερο μιας δυναμικής κινητοποίησης στο εσωτερικό των εργαζομένων και των συνδικάτων με α) την οργάνωση συσκέψεων από όλες τις Ομοσπονδίες, β) με την πραγματοποίηση συνελεύσεων από τα πρωτοβάθμια σωματεία για συζήτηση και απόφαση, που θα καθιστούν όλους τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές σε έναν αγώνα υπεράσπισης της ζωής τους, βάζοντας οριστικό φρένο στην κοινωνική καταστροφή που εξελίσσεται χωρίς τέλος.

4.    Να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες και δράσεις για την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και των κοινωνικών δομών, από την πιο άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεση που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα, που καταστρέφει κάθε αναφορά σε συλλογικό και δημόσιο αγαθό, καθιστώντας τα από δω και πέρα σχεδόν μη προσβάσιμα από την μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, όπως η υγεία, παιδεία, κοινωνικές δομές, πρόνοια, παιδικοί σταθμοί κ.α.

5.    Επαναφέραμε την πρόταση μας για κοινή συμπόρευση εργαζομένων, μικρών επιχειρηματιών, επιστημόνων σε μια προσπάθεια συγκρότησης ισχυρών κοινωνικών αντιστάσεων, που θα τις καταστήσουν ικανές να φρενάρουν αυτές τις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές μέχρι την οριστική ανατροπή τους.

6.    Με αφορμή την έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και των συμπερασμάτων της, ως μια ελάχιστη βάση προς συζήτηση, επαναφέραμε την πρόταση μας για συνδιάσκεψη στην Ελλάδα των συνδικαλιστικών οργανώσεων μεταξύ των χωρών της Νότιας Ευρώπης, που θα καθορίσει μέσα σε αυτή τη διαμορφωμένη πλέον πραγματικότητα της κοινωνικής καταστροφής, μια νέα ατζέντα αιτημάτων προς διεκδίκηση και κοινή δράση, όπως πρόγραμμα αντι-λιτότητας, διαγραφή χρέους, δημόσιες επενδύσεις, αναδιανομή εισοδήματος κ.τ.λ.

Σε ότι αφορά δε την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για 4ώρη στάση εργασίας, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την προετοιμασία και την επιτυχία της.

Από τα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, είναι η για άλλη μια φορά στοχοπροσήλωση και μονομανία του ΠΑΜΕ, να εξαντλεί όλο το δυναμισμό του σε οργανωμένη και στοχευμένη επίθεση σε βάρος των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, στέλνοντας παράλληλα σήματα ανοχής και συνεννόησης προς την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ.

Ιδιαίτερο στοιχείο των προθέσεων και επιδιώξεων του ΠΑΜΕ ήταν η προσπάθεια του, να ανατρέψει την απόφαση για 24ώρη απεργία, κάτι που είχε εκδηλωθεί ως πρόθεση αρχικά από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, προτείνοντας παρελκυστικά να μεταφερθεί η απεργία στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρη και άρα να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια ουσιαστικής συνένωσης των κινητοποιήσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ακόμα και τώρα που η ανεργία σκαρφαλώνει πάνω από το 30%, να γυρίζει και πάλι την πλάτη της στην οργάνωση ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων, εκτιμούμε ότι η διέξοδος βρίσκεται σε λύσεις, που πρέπει να δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η διαρκής ενημέρωση και η ενεργή εμπλοκή τους θα οδηγήσουν αβίαστα στην απαλλαγή των συνδικάτων από τις συμβιβασμένες ηγεσίες και από τον κομματικό σεχταρισμό.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Εκτελεστικής της Επιτροπής, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, για να γίνουν οι εργαζόμενοι με τον πιο αδιαμεσολάβητο τρόπο αποδέκτες για αλήθειες, που θα είναι αποκαλυπτικές και δε θα αφήνουν περιθώρια για διαστρεβλώσεις, αμφιβολίες και ψέματα.

 

blogger templates | Make Money Online