Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αναδιοργάνωση στις οικονομικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες προμηθειών - Ο εσωτερικός ανταγωνισμός εντός του ομίλου Deutsche Telekom με θύματα τις θέσεις εργασίας συνεχίζεται


 
Αναδιοργάνωση στις οικονομικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες προμηθειών
Ο εσωτερικός ανταγωνισμός εντός του ομίλου Deutsche Telekom
με θύματα τις θέσεις εργασίας συνεχίζεται
Αθήνα 12/12/2013

Στη συνάντηση που είχε η ομοσπονδία με τη διοίκηση την Τετάρτη 11/12/2013 η διοίκηση ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για αναδιοργάνωση της γενικής διεύθυνσης προμηθειών και των υπηρεσιών τιμολόγησης και φορολογίας των οικονομικών υπηρεσιών.

            Επί της ουσίας πρόκειται για τη συγχώνευση των αντίστοιχων υπηρεσιών ΟΤΕ και COSMOTE. Θα υπάρξουν δηλαδή ενοποιημένες οι υπηρεσίες του ΟΤΕ και της COSMOTE. Το σχήμα αυτό θα έχει ενιαίους προϊσταμένους ΟΤΕ COSMOTE. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη με ότι έγινε σε άλλες υπηρεσίες όπου το έργο είναι πλέον ενιαίο και οι συνάδελφοι έχουν υπογράψει συμβάσεις μερικού δανεισμού από ΟΤΕ σε COSMOTE και αντίστροφα. Λέχθηκε ότι η αναδιοργάνωση αυτή δεν θα φέρει μείωση των θέσεων εργασίας. Το κερασάκι στην τούρτα όμως έρχεται από το συνεχιζόμενο εσωτερικό ανταγωνισμό εντός του ομίλου Deutsche Telekom. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι υφίσταται πλέον αυτός ο ιδιότυπος ανταγωνισμός και μέχρι σήμερα έχει μεταφερθεί έργο του λογιστηρίου της COSMOTE στη Μπρατισλάβα και έχει μεταφερθεί στον όμιλο ΟΤΕ έργο της τιμολόγησης της θυγατρικής της DT στην Ολλανδία. Σήμερα απ’ ότι φαίνεται ο όμιλος DT παίζει ένα κεντρικό ρόλο στο θέμα προμήθειες των τηλεπικοινωνιακών οργανισμών στις χώρες στις οποίες συμμετέχει πράγμα που επηρεάζει το έργο και της δικής μας γενικής διεύθυνσης προμηθειών και επίσης φαίνεται ότι εκτός του λογιστηρίου της COSMOTE οδεύει προς τη Μπρατισλάβα μέρος του έργου των οικονομικών υπηρεσιών του ΟΤΕ.  Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι η μεταφορά έργου από άλλες θυγατρικές δεν φαίνεται να είναι κακό και διασώζει θέσεις εργασίας. Από την άλλη πλευρά όμως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι σε άλλες χώρες χάνουν τη δουλειά τους. Σ’ αυτό τον ιδιότυπο εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών της DT βγαίνουμε κι’ εμείς χαμένοι γιατί και δικό μας έργο μεταφέρεται σε άλλες εταιρείες του ομίλου DT. Επί της ουσίας δηλαδή γίνεται μια αναδιοργάνωση υπηρεσιών του ομίλου της DT όπου η DT μειώνει τις θέσεις εργασίας σε επίπεδο ομίλου και μεταξύ των επιμέρους εταιρειών διεξάγεται ένας αδυσώπητος ανταγωνισμός με θύματα τις θέσεις εργασίας και το εργασιακό κόστος. Πέραν αυτού η διοίκηση για άλλη μια φορά έδειξε ότι η υποχρέωσή της για ενημέρωση ή διαβούλευση με την ομοσπονδία εξαντλείται στην ανακοίνωση των αποφάσεών της λίγες ώρες πριν την εξαγγελία και την εφαρμογή τους.
Τόσο σε ότι αφορά τις διαδικασίες αλλά πολύ περισσότερο σε ότι αφορά την ουσία των επιλογών αυτών θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια φωνή αντίδρασης και  αντίστασης από την ομοσπονδία και να μην καταπίνονται όλα αμάσητα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση και ένας συντονισμός με τους συναδέλφους των άλλων εταιρειών του ομίλου DT οι οποίοι είναι κι' εκείνοι θύματα των κεντρικών επιλογών μείωσης των θέσεων εργασίας.

 

 

blogger templates | Make Money Online