Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της HOL




Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της HOL
Η εργοδοσία, ασύδοτη και αποχαλινωμένη από τη διάλυση του εργατικού δικαίου και την ενθάρρυνση τρόικας – κυβέρνησης,  δείχνει για μια ακόμα φορά τα δόντια της. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκαν οι συνάδελφοί μας στα τηλεφωνικά κέντρα της HOL. Η εταιρεία, μέλος του -  παλιού μας γνώριμου - ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, μετέφερε με τη νέα προσφιλή μέθοδο του «ξαφνικού θανάτου» 460 εργαζόμενους στα call center  σε εξωχώρια (off shore) εταιρεία ονόματι 360 connect.  Πρόκειται προφανώς για δουλεμπορικού τύπου εταιρεία τύπου e-value, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας και  μνημονιακούς μισθούς πείνας. Ταυτόχρονα επιχειρεί να κρατήσει τους εργαζόμενους  μακριά από την επιρροή και  την κάλυψη του ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο της Ιντρακόμ. Προφανής στόχος τους είναι μετά την παρέλευση τριμήνου να μειώσει μισθούς, να απολύσει τους λιγότερο «πρόθυμους» και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της σε μια εποχή μάλιστα που η HOL καταγράφει αύξηση της κερδοφορίας της κατά  7,9%  και αύξηση πελατών κατά 4,2%.
Η νέα αυτή επίθεση στους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες έρχεται να προστεθεί στις  επιδιώξεις των Διοικήσεων VODAFONE και WIND για μεταφορά του τεχνικού προσωπικού σε μια νέα εταιρεία με το λεγόμενου Network Sharing, στις απολύσεις στη Phone marketing και την Teleperformance, στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων στον ΟΤΕ, στις απανωτές «εθελούσιες»  που καταργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Έρχεται ακόμα να προστεθεί στις προσπάθειες του ΟΤΕ να δώσει outsourcing τη φύλαξη των κτηρίων, την καθαριότητα, τα ΗΜ/ΗΠ και εσχάτως τις καλωδιακές βλάβες.

Η επίθεση αυτή αποκαλύπτει  το πραγματικό success story των Σαμαρά – Βενιζέλου, το φτιαγμένο πάνω σε ερείπια, με ανεργία, απολύσεις, χαράτσια, κατασχέσεις, συσσίτια και αυτοκτονίες. Προϊδεάζει για την κορύφωση του δράματος που προετοιμάζεται με την απελευθέρωση των απολύσεων και την πλήρη διάλυση των μισθών και των συντάξεων.

λέμε όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία – όχι στις απολύσεις

η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας    

 

blogger templates | Make Money Online