Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Απεργία Πρωτομαγιάς σύσκεψη ομοσπονδιών και σωματείων


ΚΑΛΕΣΜΑ
ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΕ – ΟΤΑ (ΚΑΡΟΛΟΥ 24, ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ)
ΤΡΙΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ  & ΩΡΑ 6.00 μμ
Αθήνα 16.4.2014
Προς:
Πρωτοβάθμια Σωματεία Ν. Αττικής
Ομοσπονδίες

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Μετά από 4 χρόνια εφαρμογής των εξοντωτικών, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, νεοφιλελευθέρων πολιτικών του Μνημονίου, η φετινή Απεργία της Πρωτομαγιάς θα πρέπει να είναι μια ΑΛΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.
Οι τελευταίες κινητοποιήσεις των συνδικάτων έδειξαν ότι χρειαζόμαστε και μπορούμε να οργανώσουμε μια διαφορετική – ξεχωριστή σε σχέση με το παρελθόν Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση, με μαζική συμμετοχή και με ενότητα στη δράσης μας.
Η Απεργία αυτή μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει την αντεπίθεση των συνδικάτων και της κοινωνίας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και να καταστεί μεγάλο πολιτικό γεγονός.
Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να συμμετάσχετε στη μεγάλη πλατιά σύσκεψη προετοιμασίας της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας, την οποία διοργανώνουμε την ΤΡΙΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΗ 2014 ώρα 6.00 μμ στα ΓΡΑΦΕΙΑ της ΠΟΕ – ΟΤΑ (ΚΑΡΟΛΟΥ 24, ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ).
Σκοπός της σύσκεψης θα είναι καλύτερη οργάνωση της παρέμβασής μας στους χώρους δουλειάς, και η προετοιμασία κεντρικής της απεργιακής συγκέντρωσης, η ανάδειξη της αξίας της συλλογικής – συνδικαλιστικής δράσης, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο επίθεσης ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα και η σύνδεσή τους με τα επίκαιρα αιτήματα της εργατικής τάξης για την ανατροπή όλων των μνημονιακών, αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών.
Τα συνδικάτα που συνυπογράφουμε αυτό το κάλεσμα καλούμε το ΕΚΑ, σε συνεργασία ιδιαίτερα με εργασιακούς χώρους και κλάδους, που είναι σε κινητοποιήσεις έντασης και διάρκειας, να πάρει άμεσα απόφαση για την οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης και τις συνομοσπονδίες να καλέσουν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία που παίρνουν πρωτοβουλία είναι τα παρακάτω:
  1. Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Ο.Ι.Υ.Ε.)
  2. Ομοσπονδία πετρελαίων (ΠΟΕΠΔΧΒ)
  3. ΠΟΣΠΕΡΤ
  4. ΠΟΕΣΥ
  5. ΠΟΕΠΤΥΜ
  6. ΠΟΘΑ
  7. ΟΕΚΕ (Καπνεργατών)
  8. ΟΘΕ (Θυρωρών)
  9. ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ (Ιατρικών Επισκεπτών)
  10. ΕΘΝΟΝΤΑΤΑ
  11. Συλλογος δανειζόμενου προσωπικού στον χρηματοπιστωτικό τομέα
  12. ΠΟΕ-ΟΤΑ
  13. ΕΜΔΥΔΑΣ
  14. ΟΕΝΓΕ
  15. Απολυμένες Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών
  16. Απολυμένοι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης

 

blogger templates | Make Money Online