Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τετάρτη 17/12/2014 - Η διοίκηση οφείλει να αφήσει την αδιάλλακτη στάση της

 Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τετάρτη 17/12/2014
Η διοίκηση οφείλει να αφήσει την αδιάλλακτη στάση της

Στη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η διοίκηση εμμένει σε θέσεις για μειώσεις μισθών και επιδομάτων, εμμένει σε θέσεις για ένταξη των εργαζομένων της OTEPLUS με εισαγωγικούς μισθούς ένταξης δύο ταχυτήτων και μακριά από τις σημερινές ανάγκες.
Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στα call centers επανέλαβε την πρόθεσή της για μεταφορά τους στην e value με μισθούς ακόμη μικρότερους απ’ αυτούς που προτείνει για τους συναδέλφους της OTEPLUS.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Εμείς εμμένουμε στην πρόταση που κατέθεσε στην προηγούμενη συνάντηση η ομοσπονδία και είναι αναρτημένη στο blog της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Η διοίκηση οφείλει να αφήσει την αδιάλλακτη στάση της και να την προσεγγίσει. Στην πρόταση αυτή οφείλει να εντάξει και τους εργαζόμενους στα call centers.  
Αυτά που γράψαμε στο κλείσιμο της χθεσινή μας ανακοίνωσης σήμερα μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι περισσότερο επίκαιρα και τα επαναλαμβάνουμε.

Θεωρούμε ότι η διοίκηση οφείλει να προσμετρήσει και άλλα δεδομένα. Τα μνημόνια, που μέχρι πρόσφατα έμοιαζαν απρόσβλητα μοιάζουν να απειλούνται.
Η προοπτική να λήξει η περίοδος της μετενέργειας και να τεθούν σε κίνδυνο κάποια επιδόματα και κάποιοι θεσμικοί όροι παλιότερων ΣΣΕ δεν μας αφήνει αδιάφορους. Όπως δεν μας αφήνει αδιάφορους και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Όμως αυτά δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αποτελέσουν το άλλοθι, για μια υπογραφή μιας νέας ΣΣΕ, που θα παραχωρεί κεκτημένα και θα μειώνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς. Σε κάθε περίπτωση είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε θετική προοπτική που προβάλει από την τρέχουσα πολιτική συγκυρία. Είναι σαφές ότι η διοίκηση «διαβάζει» τις πολιτικές εξελίξεις και παίρνει τα μέτρα της. Γιατί άραγε η δική μας πλευρά πρέπει να μένει απαθής στο ενδεχόμενο να υπάρξει σχετικά σύντομα μια πολιτική αλλαγή; Ποιος μας απαγορεύει να εντάξουμε στην επιχειρηματολογία μας την προοπτική, μια άλλη κυβέρνηση να αποκαταστήσει το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα; Όλοι γνωρίζουν - εργαζόμενοι και διοίκηση – ότι η ΠΥΣ 6 του 2012 που παγώνει τις ωριμάνσεις μπορεί να καταργηθεί.. Ότι ο κατώτερος μισθός μπορεί να ξαναγίνει 751€.
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ οφείλει λοιπόν να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να κάμψει την αδιαλλαξία της διοίκησης. 

 

blogger templates | Make Money Online