Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Συναντήσεις ΟΜΕ-ΟΤΕ και διοίκησης ΟΤΕ για εκκρεμούντα θέματα



 Συναντήσεις ΟΜΕ-ΟΤΕ και διοίκησης ΟΤΕ για εκκρεμούντα θέματα


Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Απρίλη δύο συναντήσεις της Ομοσπονδίας για θέματα που προέκυψαν και για άλλα που εκκρεμούσαν.
Παρακράτηση φόρου για ληφθέντα δάνεια. Για το δάνειο εφάπαξ αποζημίωσης ή το ατομικό δάνειο των 5.000 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε  εντός του 2014, θεωρείται από τον ΟΤΕ, με βάση  με το νόμο 4172/2013 (φορολογικός νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης), ότι θα πρέπει να παρακρατηθεί φόρος. Η ερμηνεία που δίνεται λέει ότι η διαφορά των τόκων που θα προέκυπτε βάσει των αντίστοιχων επιτοκίων της Τράπεζας της Ελλάδος μείον το ποσό των τόκων που μας παρακρατήθηκε από τον ΟΤΕ, είναι φορολογητέα ύλη. Παρόλο που στο μεταξύ έχουν εκδοθεί εγκύκλιοι και επιστολές από το Υπουργείο Οικονομικών που δίνουν διαφορετική ερμηνεία στον επίμαχο νόμο, η διοίκηση εμμένει στην θέση της και ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει σωστά τον νόμο. Θα επιδιωχθεί από την ΟΜΕ η συνέχιση της διαπραγμάτευσης με τον ΟΤΕ δεδομένου ότι η διοίκηση ολιγώρησε και δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους συναδέλφους, πολλοί εκ των οποίων αν γνώριζαν ότι θα φορολογηθούν, πιθανόν να μην έπαιρναν το δάνειο,  αλλά και με  το Υπουργείο Οικονομικών στην κατεύθυνση της έκδοσης ξεκάθαρης απάντησης σχετικά με το τι ισχύει.
Αναδιοργάνωση της Δ/νσης Διαχείρισης Παραγγελιών & Υποστήριξης Δικτύου Αντιπροσώπων Σταθερής & Κινητής. Η συγκεκριμένη διεύθυνση πριν την εθελούσια είχε τα 4 γνωστά ΣΥΠ (συγκροτήματα υποστήριξης πωλήσεων), ένα τμήμα διοικητικών και οικονομικών θεμάτων και  την Υποδιεύθυνση Ελέγχου & διαχείρισης συμβολαίων (21 τμήματα).  Μετά την αναδιοργάνωσή της, παίρνει και μια αντίστοιχη υπηρεσία της Cosmote και  θα έχει μόνο τρείς Υποδιευθύνσεις και πολύ λιγότερα τμήματα. Είναι προφανές ότι το νέο σχήμα έχει πολύ λιγότερες θέσεις ευθύνης,  πράγμα με το οποίο δεν διαφωνούμε κατ΄ αρχήν ,  αλλά και πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας. Η εξήγηση από πλευράς διοίκησης, ότι αυτές έχουν ήδη χαθεί με την εθελούσια, δεν μας ικανοποιεί και εκτιμούμε ότι η παραπέρα αποδυνάμωση μέσω αναδιοργανώσεων των υπηρεσιών από προσωπικό που δεν αντικαθίσταται, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.     
Τηλεπικοινωνιακό Πακέτο. Στη συζήτηση που ακολούθησε την υπογραφή της τριετούς ΣΣΕ, οι δυνάμεις που την ψήφισαν επιχειρηματολογούσαν υπέρ της σύμβασης, λέγοντας ότι η μείωση στις αποδοχές μας κατά  1% (πέραν της προηγούμενης κατά  10%) θα εξισορροπούνταν από τα κουπόνια έναντι των εξόδων κίνησης  και το τηλεπικοινωνιακό πακέτο. Για τα μεν κουπόνια (tickets restaurant) η χορήγησή τους παραπέμπεται για τον Μάιο. Για δε το τηλεπικοινωνιακό πακέτο η διοίκηση προσήλθε με μια πρόταση η οποία δεν ανταποκρίνεται καν στις προσδοκίες που η ίδια καλλιέργησε. Η νέα της πρόταση δεν απέχει από την προηγούμενη και περιλαμβάνει μικρές μειώσεις στο πάγιο αλλά όχι στην OTE-TV με το πρόσχημα των περιορισμών της ρυθμιστικής αρχής.   
Λαθροχειρίες στο πρόγραμμα εργασίας στην Cosmote E-Value. Η διοίκηση της E-Value κατά την 25η Μαρτίου, έβαλε Reros και κανονικές άδειες σε όσους συναδέλφους δεν είχαν βάρδια εκείνη την μέρα. Στην συνάντηση δήλωσαν ότι θεωρούν σύννομο το να καταργούν τις επίσημες αργίες με αυτόν το τρόπο. Κατά την γνώμη μας το θέμα δεν κρίνεται με οριακές νομικίστικες ερμηνείες, αλλά με συνδικαλιστικό τρόπο. Η διοίκηση πρέπει κατ’ αρχήν να αποδεχτεί ότι όσοι συνάδελφοι εργάζονται σε επταήμερο κυλιόμενο πρόγραμμα δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού για να αποδεχτούμε ότι θα έχουν λιγότερες αργίες από όσους εργάζονται πενθήμερο (Δευτέρα έως Παρασκευή). Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν μπορεί να εξαντλεί την δράση του στην ανάδειξη των νομικών ακροβασιών της διοίκησης αφού αυτό είναι προνομιακό πεδίο της εργοδοσίας. Η εργοδοτική αυτή αυθαιρεσία πρέπει να απαντηθεί δυναμικά και με συνδικαλιστικό τρόπο ενόψει μάλιστα των αργιών της Μ. Παρασκευής, της Δευτέρας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς.

 

blogger templates | Make Money Online