Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Απεργία 4/2/2016 - Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο



ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 4/2/2016 απεργούμε και διαδηλώνουμε για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων και όχι  ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό. Διεκδικούμε να μην φορτωθούν στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα ελλείματα των  ασφαλιστικών ταμείων. Να πληρώσουν για την διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των ταμείων αυτοί που τα λεηλάτησαν, δηλαδή το κράτος και οι εργοδότες. Η παραπέρα μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, σε συνέχεια των 11 διαδοχικών μειώσεων της πρόσφατης μνημονιακής περιόδου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ακόμα οι εργαζόμενοι οφείλουν να αποκρούσουν την νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους, την ίδια στιγμή που οι εργοδοτικές  εισφορές μειώθηκαν πρόσφατα κατά 4% περίπου.
Διεκδικούμε την άμεση και χωρίς όρους επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της διαιτησίας και της μετενέργειας στα προ μνημονίου επίπεδα και απορρίπτουμε κάθε σχέδιο που αποβλέπει στην θεσμοθέτηση του lock out, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στη φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας και στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
Απαιτούμε να μπει τέλος στη μνημονιακή βαρβαρότητα, στην λιτότητα, την ανεργία, τις πολιτικές μείωσης  του εργατικού κόστους που οδηγούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομένων και κυρίως των νέων στην ανέχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την μαζική μετανάστευση. Να σταματήσουν τώρα οι πολιτικές που συρρικνώνουν δικαιώματα και εισοδήματα, καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια εργαζομένων και συνταξιούχων, διαλύουν κάθε προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση που χρειάζεται η χώρα και ο λαός μας. Ο συμβιβασμός και η αποδοχή των «μονοδρόμων» δεν είναι λύση.
Αγωνιζόμαστε εναντίον όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν. Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς των δανειστών και των τοκογλύφων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την νέα μείωση του κατώτατου μισθού καθώς και συνέχιση της λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του 10% του ΟΤΕ). 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μικρομεσαίους αγρότες, τους επισφαλείς εργαζόμενους με μπλοκάκια και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που βλέπουν τον αγώνα τους να λοιδορείται και να συκοφαντείται από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία παρά τις όποιες δικαιολογημένες τους ενστάσεις, για την συμβιβασμένη και υπόλογη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που υποδύεται οψίμως την αντιμνημονική στα όρια της γελοιότητας. 
Μαζί με τα αιτήματα όλων των Ελλήνων εργαζομένων στην Πανελλαδική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου προβάλλουμε και τα δικά μας κλαδικά αιτήματα.
  • Κανένας διαχωρισμός (μισθολογικά – εργασιακά – ασφαλιστικά) μεταξύ παλιών και νέων – Ενιαίο καθεστώς μισθών, επιδομάτων, ωραρίου, αδειών, διασφάλισης θέσεων εργασίας.
  • Όχι στην Εντατικοποίηση – Να καλυφθούν όλα τα κενά με μαζικές και αξιοκρατικές προσλήψεις  – αυστηρή τήρηση συμβατικού ωραρίου -  αυστηρή τήρηση εργασιακής νομοθεσίας και κανονισμών υγιεινής & ασφάλειας
  • Όχι στην εκχώρηση του έργου μας στους εργολάβους. Όχι στην μεταφορά έργου και στην απώλεια θέσεων εργασίας εκτός Ελλάδος στον Όμιλο Deutsche Telekom 
  • Όχι στην περεταίρω μείωση της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ στα συλλαλητήρια

 

blogger templates | Make Money Online