Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ για την πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστή





Αθήνα 22-06-2016

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
          
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ διαχρονικά και με συνέπεια υπεράσπισε ένα διαφανές και αξιόπιστο πλαίσιο πειθαρχικής διαδικασίας στον ΟΤΕ. Η υποστήριξη αυτής της διαδικασίας με την θεσμική συμμετοχή της ΟΜΕ-ΟΤΕ στα Πειθαρχικά Συμβούλια, δημιούργησε ακόμα και δυσμενή σχόλια θιγομένων συναδέλφων από την ανεξάρτητη και αδέκαστη συμβολή μας στην διαδικασία. Όσες φορές οι εκπρόσωποί μας στα Πειθαρχικά Συμβούλια βρέθηκαν απέναντι σε παραβατικές και καταφανώς παράνομες συμπεριφορές, αρνήθηκαν να κάνουν εκπτώσεις αρχών και να καλύψουν με την ψήφο τους αποδεδειγμένα πειθαρχικά παραπτώματα. Μάλιστα από τον Μάϊο του 2013, με την υπογραφή ειδικής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης, επικαιροποιήσαμε το θεσμικό πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας, κάνοντας μάλιστα επώδυνες παραχωρήσεις από το προηγούμενο πειθαρχικό δίκαιο.
Δυστυχώς, οι Διοικούντες εξέλαβαν την συνεπή και υπεύθυνη στάση μας ως αδυναμία και με περισσή αλαζονεία επιχειρούν μέσω μιας fast track πειθαρχικής διαδικασίας, να δημιουργήσουν τετελεσμένα, να ακυρώσουν την θεσμική συμμετοχή της ΟΜΕ-ΟΤΕ, να εμπεδώσουν στους εργαζόμενους ένα καθεστώς τρόμου, ανασφάλειας, ασύδοτου και απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος.  
Η Διοίκηση και όχι οι εργαζόμενοι είναι ελεγχόμενη για την εδώ και πολλά χρόνια προβληματική λειτουργία του Τεχνικού Τμήματος Κέρκυρας. Η κατάσταση τους έχει ξεφύγει και αντί να ψάξουν βρουν τι φταίει για τα σοβαρά προβλήματα, τους δείκτες ποιότητας, την κακή εικόνα που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία, τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και την πρωτοφανή αναταραχή ανάμεσα στους εργαζόμενους, επέλεξαν με εμμονικό τρόπο που δείχνει ανασφάλεια και ρεβανσισμό, να φορτώσουν τις δικές τους αδυναμίες στους εργαζόμενους.
Έκαναν λοιπόν το αδιανόητο. Αντί να σκύψουν πάνω στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν, έστειλαν στο πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με μια αβάσιμη, έωλη, συκοφαντική και πάντως εντελώς αναπόδεικτη κατηγορία, συνάδελφο ο οποίος αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα της κρίσης του αξιολογητή του !!! Στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο δεν εμφανίστηκε κανείς να επιβεβαιώσει  την «αλήθεια» του καταγγέλλοντος! Και με μία και μόνη γραπτή μαρτυρία στελέχους της Διοίκησης – που εκτός των άλλων ήταν και εμπλεκόμενος στο συμβάν -  οι τρείς εκπρόσωποί της Διοίκησης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, τιμώρησαν τον συνάδελφο. Η Διοίκηση εκτός των άλλων αναλαμβάνει με αυτήν τη πράξη της τεράστια ευθύνη.  Ο στόχος είναι προφανής. Επιδιώκουν να σπείρουν τον φόβο στους εργαζόμενους και μάλιστα επιλέγουν να ξεκινήσουν από συνδικαλιστικό στέλεχος, πρόεδρο Τοπικού Τμήματος, προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της λεγόμενης μηδενικής ανοχής.
Δεν θα τους περάσει. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, τα Σωματεία-μέλη, οι Τοπικές τους Διοικούσες και όλοι οι Εργαζόμενοι, θα υπερασπίσουμε την δημοκρατική λειτουργία στους χώρους δουλειάς και θα αποκρούσουμε το κλίμα τρομοκρατίας.
Καλούμε την Διοίκηση να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την λύση του «προβλήματος της Κέρκυρας» και να αποκαταστήσει την ομαλότητα και την εργασιακή ειρήνη στο νησί.
 Η προσπάθεια υπονόμευσης της συμμετοχή μας στα Πειθαρχικά Συμβούλια θα πέσει στο κενό
Θα υπερασπίσουμε μέχρι τέλους κάθε συνάδελφο – θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν θα μείνει απαθής στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

 

blogger templates | Make Money Online