Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Καλωσορίζουμε την (Δ)ΑΚΕ στην «ώριμη εργασιακή αφύπνιση»



Καλωσορίζουμε την (Δ)ΑΚΕ στην «ώριμη εργασιακή αφύπνιση»
Διαβάζοντας την παραληρηματική ανακοίνωση της (Δ)ΑΚΕ πέρα από την διάθεση ευθυμίας μας γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά. Ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας ανυπόστατης και συκοφαντικής επίθεσης; Αφορά παιχνίδια συσχετισμών στο εσωτερικό της συνδικαλιστικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας μετά την διάσπασή της; Αφορά απόπειρα εσωκομματικής συσπείρωσης εν όψιν του ανοιχτού εσωπαραταξιακού εμφύλιου που προκάλεσαν στην κεντρική ΔΑΚΕ οι επιλογές του επικεφαλής της (Δ)ΑΚΕ-ΟΤΕ; Πρόκειται για φιλική εξυπηρέτηση στον ΣΥΝ1εταίρο του που αμφισβητείται και βάλλεται πανταχόθεν;  Ότι και να συμβαίνει η επιλογή της ΑΚΕ να ταυτίσει τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και την επαπειλούμενη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών με την Αγωνιστική Συνεργασία προκαλεί ασυγκράτητα γέλια. Προφανέστατα δεν θα μπούμε στην λογική να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, αλλά βρε συνάδελφοι «μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια» !
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι ! Η προσπάθεια της (Δ)ΑΚΕ να ταυτίσει την Αγωνιστική Συνεργασία με κόμματα είναι άθλια, κατάπτυστη και υποβολιμαία. Δεν ταξινομούμαστε με βάση τα δικά σας κριτήρια.. Η πολιτική ταύτιση της ΔΑΚΕ με την ΝΔ μπορεί να την υποχρεώνει να ταυτίζεται με θέσεις σαν και αυτήν: «Περιττό βάρος οι συμβασιούχοι – θα τους  απολύσουμε». Εμάς ΟΧΙ. Για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις που ενστερνίζεστε, μπορεί να είναι ανεκτές τέτοιες αντιλήψεις όπως αυτή του αντιπροέδρου της ΝΔ:  «Ιf you want to buy Greece, buy Greece now, because it's cheap» «αγοράστε Ελλάδα τώρα, που οι τιμές είναι χαμηλές» Για εμάς ΟΧΙ. Με βάση τα δικά σας στάνταρ, μπορεί να είναι ανεκτός ο πολιτικός εξωραϊσμός αντιλαϊκών πολιτικών αν αυτές συνδέονται με την κομματική σας προτίμηση. Για τα δικά μας στάνταρ ΟΧΙ. Αλλά για το πώς ορίζεται η αναξιοκρατία και το πελατειακό κράτος, σας «καρφώνει» άθελά του ο αρχιδιάκονος του νεοφιλελευθερισμού κος Βουρλούμης. Για τις λίστες των «δικών μας παιδιών» που του δίνατε και που απαιτούσαν δικαίωση μετά από 20 χρόνια πασοκικής μονοκρατορίας. Αφήστε να μιλήσει κανένας άλλος για αξιοκρατία και ρουσφέτια.. δεν είναι το φόρτε σας..
Αλλά μιας και λέμε για τις ασκούμενες πολιτικές της κυβέρνησης με οποίες υποτίθεται διαφωνείται, μήπως να απαντούσατε – όχι σε μας αλλά στους εργαζόμενους – τι ακριβώς έχετε κάνει για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα; Εσείς και οι ΣΥΝ1ταίροι σας , πως αξιοποιήσατε τις μεγάλες πλειοψηφίες που έχετε στα πρωτοβάθμια σωματεία και στην ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να υπάρξει μια βροντερή και θαρραλέα απάντηση των εργαζομένων στις  απαιτήσεις  των δανειστών και στην διαφαινόμενη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης; Μήπως η άλωση του ΟΠΑΚΕ, για να μην μολυνθείτε κιόλας, δεν κινδυνεύετε αναμεταξύ σας, βολεύοντας και την διοίκηση και την διαιώνιση της δικής σας παρασιτικής επιβίωσης, είναι η κινηματική σας συνεισφορά στο μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων που θα έπρεπε να ξεσηκώνει κάθε νέα προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων; Μήπως οι απολύσεις που κάνατε στο Πολιτιστικό Κέντρο είναι προάγγελος των μεγάλων κινητοποιήσεων που θα εξαγγείλετε για να διασφαλίσετε τις θέσεις εργασίας μας; Μήπως η μισή, κουτσή, καθυστερημένη και αποδυναμωμένη από σας τους ίδιους, δικαστική διεκδίκηση των παρανόμως παγωμένων μισθολογικών κλιμακίων είναι το θεαματικότερο κινηματικό μέτρο που αντέχετε; Τέλος για το καραβάνι που προχωρά (;) θα σας προτείναμε να μαζέψετε πρώτα τα σκυλιά που αλυχτούν για λογαριασμό της τρόικα: 

 

blogger templates | Make Money Online