Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η διοίκηση της Wind κρίνει… παράνομη τη διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης!!!

Στις 21 Μάρτη και ώρα 3 το μεσημέρι, είχε προγραμματιστεί επαναληπτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΠΑΣΕ Wind. Η συνέλευση αυτή συνέπιπτε με στάση εργασίας (15.00-18.00) που έχει κηρύξει το Σωματείο, με αιτήματα την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας (σ.σ.: η διοίκηση της Wind προχωρά κάθε μήνα σε απολύσεις με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε παραίτηση) και για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Ωστόσο, όπως ενημερώνει το Σωματείο, μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 20 Μάρτη, απέστειλαν ηλεκτρονική επιστολή στη διοίκηση, «και συγκεκριμένα στα στελέχη του τμήματος HR, κ.κ. Τσίτουρα και Καρμίρη», με την οποία ζήτησαν να δοθεί άδεια εισόδου στην δικαστική αντιπρόσωπο, η οποία θα παρίστατο στη διαδικασία εκλογής της εφορευτικής επιτροπής. «Ο κος Καρμίρης κάλεσε το μέλος του δ.σ. Μάλαμα Στέφανο και τον ενημέρωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στη δικαστική αντιπρόσωπο γιατί η διοίκηση κρίνει παράνομες τη στάση εργασίας και την διεξαγωγή της συνέλευσης στο εστιατόριο της εταιρίας. Αιτηθήκαμε προφορικά και γραπτά να λάβουμε γραπτώς την απάντησή τους στο αίτημά μας, αλλά ο κος Καρμίρης αρνήθηκε».
Το Σωματείο τονίζει ότι:
1. Οι γενικές συνελεύσεις γίνονταν ανέκαθεν στο εστιατόριο της εταιρίας, στο κτήριο της Wind στη λεωφ. Αθηνών και ουδέποτε παρεμποδίστηκε η είσοδος σε δικαστικό αντιπρόσωπο, ακόμα και όταν η συνέλευση συνέπιπτε με στάση εργασίας.
2. Η απαγόρευση της εισόδου της δικαστικής αντιπροσώπου και η απαγόρευση πραγματοποίησης της συνέλευσής στο χώρο του εστιατορίου καθώς και η ρητορική περί παράνομης στάσης εργασίας γίνεται «με μόνο σκοπό η διοίκηση της Wind να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση, να αποθαρρύνει τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας και να κάμψει τον αγώνα που δίνουμε τα τελευταία χρόνια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης».
3. Η παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης όπως και η γενικότερη επίθεση προς το Σωματείο δεν είναι πρωτοφανής κίνηση. «Το Σωματείο μας έχει διωχθεί με διάφορους τρόπους κατά καιρούς (απολύσεις και διώξεις συνδικαλιστών, διώξεις των εργατικών κινητοποιήσεων, μη διαβούλευση για διάφορα εργασιακά ζητήματα, συκοφάντιση του Σωματείου από την πλευρά στελεχών της διοίκησης σε τμηματικές συναντήσεις, καταστροφή πανό και αφισών του Σωματείου, στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού κ.α.)».
Μάλιστα στην απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φλεβάρη 2017, η διοίκηση προέβη σε διάφορους τακτικισμούς για να υπονομεύσει την απεργία: έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό, έδωσε εντολή σε εργαζόμενους της εταιρίας σεκιούριτι να σκίζουν τις αφίσες που ενημέρωναν και καλούσαν στην απεργία, έκοψε το ρεύμα στο γραφείο του Σωματείου που στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου της λεωφ. Αθηνών και παρεμπόδισε την είσοδό των απεργών σε αυτό με τους φύλακες και με κλείδωμα των εισόδων.
4. Η στάση της διοίκησης της Wind δεν είναι τυχαία. «Εντάσσεται στο συνολικό αντεργατικό πλαίσιο εντός του οποίου αρνείται να συζητήσει για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας, απολύει εργαζομένους με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε παραίτηση και δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας μέσω τις εργολαβοποίησης, της υπέρμετρης εντατικοποίησης κ.ά».
Το Σωματείο καλεί τους εργαζομένους να αντισταθούν στην εργοδοτική αυθαιρεσία που τολμά να παρέμβει στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και να εμποδίσει το δικαίωμα στην απεργία. «Δεν θα αφήσουμε την διοίκηση να παρέμβει και να παρεμποδίσει μία συλλογική διαδικασία του Σωματείου! Τέτοιου είδους “καψόνια”, τα οποία συνηθίζει τον τελευταίο καιρό στο πλαίσιο της όξυνσης της επίθεσής της εναντίον του Σωματείου μας, δεν θα μας πτοήσουν», τονίζει το ΠΑΣΕ Wind, σημειώνοντας: «Στον κώδικα δεοντολογίας υπάρχει παράγραφος σχετικά με την ελευθερία συνδικαλιστικής δράσης στην εταιρία. Όποιος επιθυμεί να γελάσει με την ψυχή του, μπορεί να ανατρέξει σε αυτό».
Αναδημοσίευση από το ergasianet.gr

 

blogger templates | Make Money Online