Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο Λόγος στους υποψήφιους της Αγωνιστικής Συνεργασίας: Όλοι στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας



Ψηφίζουμε για προοπτική και ελπίδα - Ψηφίζουμε για την αξιοπρέπειά μας
Γράφει ο Δημήτρης Καράμαλης


Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας απογοήτευσης φτώχειας ανεργίας και λιτότητας. Μιας πολιτικής που κατακρεουργεί τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και αφήνει αλώβητο το κεφάλαιο.

Η εργατική τάξη δεν έπαψε ποτέ να είναι στην πρωτοπορία του αγώνα, να είναι στην φυσική της θέση στον δρόμο, στην πλατεία, στο πεζοδρόμιο παλεύοντας αγωνιζόμενη για ένα καλύτερο αύριο για μία καλύτερη κοινωνία για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Αυτή την εργατική τάξη φοβούνται και είναι ο εφιάλτης τους στα επιτελεία της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εξακολουθεί να αποκαλείται αριστερή κάνοντας τους επαναστάτες στο εσωτερικό και τους καρπαζοεισπράκτορες στις Βρυξέλλες, όπως για παράδειγμα την πρόσφατη αποτυχία να προτείνει τον δεξιό Μουζάλα στην θέση του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μία υποψηφιότητας που ποτέ δεν ψηφίστηκε.

Αυτή η πολιτική επιβάλλει μνημόνια, φορολογία, κόβει μισθούς και συντάξεις ξεπουλάει τον Δημόσιο πλούτο, κάνει πλειστηριασμούς σε σπίτια απλών εργατών, καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, τρομοκρατεί, βασανίζει μετανάστες είναι υπεύθυνη για τους πνιγμούς στο πάτο του Αιγαίου αθώων παιδιών είναι υπεύθυνη για το κολαστήριο στη Μόρια και της ΒΙΑΛ στη Χίο και για τις απόπειρες αυτοκτονίας ανηλίκων προσφύγων.

Συνεχίζει να υπερασπίζεται την συμφωνία της Τουρκίας με την ΕΕ αδιαφορώντας για τους θανάτους και τους πνιγμούς αθώων ακόμη και βρεφών. Μιας ρατσιστικής συμφωνίας που έχει σαν σκοπό τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά και την απέλαση τους στην δήθεν ασφαλή χώρα αντί της ελεύθερης διέλευσης τους στην Ευρώπη.

Είναι η ίδια που κλείνει τα σύνορα πώς? Υπογράφοντας μνημόνια, ψηφίζοντας νύχτα νομοσχέδια και αντιεργατικούς νόμους σκορπώντας φτώχεια και ανεργία.

Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα της ίδιας βάναυσης πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου των ιμπεριαλιστικών πολέμων που κόβει μισθούς, που απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, που σπέρνει πολέμους και δυστυχία, που μοιράζει τον κόσμο.

Ο αγώνας για Ελευθερία, Ειρήνη, Δημοκρατία ενάντια στην φτώχεια στον φασισμό και την ξενοφοβία είναι για όλους μας κοινός.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Να απομονώσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Να αλλάξει τους συσχετισμούς στα σωματεία.

Να γυρίσει την πλάτη του σε όσους τον κορόιδεψαν.

Να καταργήσει όλους του αντεργατικούς νόμους, μνημόνια φόρους, χαράτσια

Να δώσει προοπτική και ελπίδα σε όσους αγωνίζονται.

Για αυτός λοιπόν τους λόγους οι φετινές εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Η ψήφος στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ δεν είναι μία χαμένη ψήφος είναι μία διέξοδος και μία ψήφος αγωνιστική ώστε και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, να αποκτήσουν την δική τους δύναμη και την αξιοπρέπεια που τόσο πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια τους την στέρησαν.



 

blogger templates | Make Money Online