Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΕΑΚ-ΓΣΕΕ: Εξαγορά ΔΟΛ: Τα χρήματα στις Τράπεζες, Τα ΜΜΕ στον Μαρινάκη - Οι εργαζόμενοι τα απόλυτα θύματα του Πτωχευτικού Κώδικα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΓΟΡΑ ΔΟΛ
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
(1/6/2017)

Ο σκανδαλώδης νόμος Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ του 2014 (Νόμος «Δένδια» 4307/14) για το πτωχευτικό δίκαιο που τα δίνει όλα στις τράπεζες, στους πιστωτές και εάν και εφόσον απομείνουν ψίχουλα αυτά δίνονται στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία, βρήκε εχθές την πιστή εφαρμογή του επί σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η μνημονιακή αυτή νομοθεσία που στέλνει στα αζήτητα τα δεδουλευμένα, τα ένσημα και τις αποζημιώσεις εργαζομένων σε επιχειρήσεις υπό εξυγίανση ή εκκαθάριση, όχι μόνο δεν καταργήθηκε από τη σημερινή Κυβέρνηση αλλά διατηρείται ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά για τους τραπεζίτες, όπως έδειξε και η χθεσινή δημοπρασία για το ΔΟΛ.
Έτσι πάνω από 500 εργαζόμενοι για χρόνια στο ΔΟΛ (διοικητικοί, τεχνικοί, δημοσιογράφοι) θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων τους, για να ικανοποιηθούν οι τράπεζες τις οποίες έχει πληρώσει χρυσές ο ελληνικός λαός.
Από την άλλη, ο «επενδυτής» Μαρινάκης χωρίς να αναλάβει καμία απολύτως υποχρέωση προς τους εργαζόμενους, γίνεται εν μια νυκτί ο απόλυτος κυρίαρχος σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης του ΔΟΛ, στο MEGA, στην IRIS Εκτυπωτική στο Πρακτορείο Διανομής Άργος.
Αυτά είναι τα πραγματικά «σκάνδαλα»: με τη μνημονιακή νομοθεσία δίνονται όλα στις Τράπεζες και στους Ιδιώτες και χωρίς να υπάρχει κανένας ηθικός φραγμός, τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων καταπατούνται με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Η κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να παρέμβει, ώστε από δω και πέρα να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας και να προστατευτούν πλήρως τα εργατικά δικαιώματα στο νέο εταιρικό σχήμα του ΔΟΛ.

 

blogger templates | Make Money Online