Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

«Σεντόνια» ΠΑΣΕ: 1 στους 3 στηρίζει την ανυπαρξία του συνδικαλισμού στον ΟΤΕ;



«Σεντόνια» ΠΑΣΕ:
1 στους 3 στηρίζει την ανυπαρξία του συνδικαλισμού στον ΟΤΕ;

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια για τις επερχόμενες εκλογές στον ΠΑΣΕ, με την ΠΑΣΚΕ (Ενωτικό) (515 υποψηφιότητες!) και την (Δ)ΑΚΕ (354 υποψηφιότητες!) να συγκεντρώνουν συνολικά ως υποψηφίους το 1/3 περίπου των μελών του Συλλόγου ΠΑΣΕ. Τα συγκεκριμένα «σεντόνια», προφανώς αποβλέπουν στην προσέλευση συγγενών και φίλων προκειμένου να ψηφίσουν και συνεπώς να διαιωνίσουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Θεωρητικά, ακόμα και η πλειοψηφία των ίδιων των υποψηφίων αντιλαμβάνεται ότι οι παρατάξεις του ΠΑΣΚΕνωτικού (με την αυτοδυναμία που ήδη έχει στον ΠΑΣΕ) και της (Δ)ΑΚΕ (με την Προεδρία που ήδη έχει στην ΟΜΕ) έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το ότι δεν σταμάτησαν τη Διοίκηση να πραγματοποιήσει το καταστροφικό της έργο τα τελευταία χρόνια στον Όμιλο ΟΤΕ: μειώσεις μισθών, απολύσεις εργαζομένων με το άρθρο 13, κλείσιμο καταστημάτων, απαξιολόγιο, εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων, call centers δίχως εργασιακή προοπτική, παράλυση πραγματικής λειτουργίας υπηρεσίας ανθρώπινου δυναμικού κλπ. Πρόσφατα μάλιστα η Διοίκηση προχώρησε και σε ατομικές συμβάσεις στους χαμηλόμισθους εργαζομένους, μεριμνώντας για το παρόν αλλά φυσικά όχι για το μέλλον των εργαζομένων που η ίδια έχει υποθηκεύσει (με την ανοχή της συνδικαλιστικής ηγεσίας).

Πως, όμως, έχει «υποχρεώσει» η συνδικαλιστική ηγεσία τους υποψηφίους που συμμετέχουν στα σεντόνια τους; Μα φυσικά με «διευκολύνσεις»! Δηλαδή πουλώντας τους ως εκδούλευση τα βασικά εργασιακά τους δικαιώματα: διακοπές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές, δάνεια, μεταθέσεις, θέσεις ευθύνης κλπ. Για όσα, λοιπόν, δικαιούνται ούτως ή αλλιώς, υποθηκεύουν το εργασιακό μας μέλλον...

Η Αγωνιστική Συνεργασία στην τριετία που πέρασε, πραγματοποίησε τόσο θετικό όσο κι αντιπολιτευτικό έργο: Οργάνωσε forum για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ, συμμετείχε δημιουργικά στις διαπραγματεύσεις, κατήγγειλε την αρνητική χρήση του Αξιολογίου τόσο στη Διοίκηση όσο και στην Επιτροπή της ΟΜΕ, ενημέρωσε με ανακοινώσεις έγκαιρα, αμερόληπτα κι αντικειμενικά τους εργαζομένους στον Όμιλο ΟΤΕ.

Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του ΠΑΣΕ, επιθυμούμε να ανατρέψουμε το σαθρό συνδικαλιστικό τοπίο και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Γι’ αυτό το λόγο απευθυνόμαστε στο σύνολο των εργαζομένων που θεωρούν ότι δεν πάει άλλο κι ότι αξίζουμε ένα καλύτερο ορίζοντα!

 

blogger templates | Make Money Online