Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Οι Αστραπές και οι βροντές του κ. Τσαμάζ δεν μας τρομάζουν ! Μας συσπειρώνουν και μας χαλυβδώνουν



Αθήνα 29-11-2017
Αστραπές και βροντές
Άστραψε και βρόντηξε ο κος Τσαμάζ ! Σε δεκάδες ιδεογραφικά site αναμεταδίδεται η συνέντευξη του CEO του ΟΤΕ όπου υποτίθεται ότι ξεσπαθώνει εναντίον της άδικης ρυθμιστικής αρχής. Έναντι τίνος όμως άστραψε και βρόντηξε; Έναντι της ρυθμιστικής αρχής με την οποία πριν λίγους μήνες είχε συμφωνήσει απολύτως στο μοίρασμα της πίτας του  VDSL Vectoring; Μήπως επιθυμεί να επικαιροποιήσει τις παραινέσεις της κας Μέρκελ όπως έκανε τον Οκτώβριο του 2012, μετά την παρέμβαση της οποίας εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις του με την ΕΕΤΤ;  Προφανώς δεν είμαστε αυτόκλητοι υπερασπιστές της υποτιθέμενης ρυθμιστικής αρχής της οποίας ο ρόλος υπήρξε εξ υπαρχής «βρώμικος»! Πιστεύουμε ότι ο «ανταγωνισμός» που επιβλήθηκε από την ΕΕ και την ΕΕΤΤ στον πάλε ποτέ δημόσιο ΟΤΕ, ούτε τον ίδιο τον ΟΤΕ ωφέλησε, ούτε την χώρα, ούτε τους καταναλωτές. Συνέβαλε αντίθετα στην επίσπευση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, ενώ οι καταναλωτές δεν είδαν στην πραγματικότητα φθηνότερες υπηρεσίες, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών του καθυστερεί και τέλος παραμένουν και μεγεθύνονται τα ερωτηματικά γύρω από τον αποτελεσματικό έλεγχο της διασφάλισης του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου.
Άραγε πως αντιλαμβάνεται ο CEO του ΟΤΕ τον ρόλο του ρυθμιστή; Και πως σκοπεύει να τον αντιμετωπίσει; Ζητώντας από την κυβέρνηση να του τραβήξει το αυτί; Και με ποια επιχειρηματολογία; Μήπως κραδαίνοντας τα 3,4 δις των επενδύσεων 2011-2020; Αν συμβαίνει αυτό κάποιος θα πρέπει ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, ότι επενδύσεις σαν αυτές που πραγματοποιεί η DT είναι «τοξικές» τουλάχιστον όσον αφορά τις θέσεις εργασίας. Γιατί οποιαδήποτε άλλη επένδυση είτε εντάσεως εργασίας, είτε εντάσεως κεφαλαίου, δημιουργεί θέσεις εργασίας, στις τηλεπικοινωνίες ο εκσυγχρονισμός και οι νέες τεχνολογίες, καταστρέφουν θέσεις εργασίας! Ο ΟΤΕ της δεκαετίας του ’80 είχε πάνω από 32.000 εργαζόμενους για υπηρεσίες φωνής μόνο, ενώ σήμερα πολλαπλάσιο έργο παράγεται για σταθερό, κινητό, δεδομένα, και συνδρομητική TV, με λιγότερους από 16.000 σε όλο τον όμιλο. Ως το 2022 θα έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας! Δεν είμαστε τεχνοφοβικοί ή λουδίτες για να απεχθανόμαστε την πρόοδο, όμως οι επενδύσεις σε NGA, Vectoring, FΤΤx, All-IP κλπ παράγουν τεχνολογική ανεργία. Οπότε η απαίτηση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας δεν είναι συντεχνιακό ή παρωχημένο απωθημένο του συνδικάτου αλλά αναγκαιότητα.    
Ο κ. Τσαμάζ αξιοποίησε την ενημέρωση στους δημοσιογράφους προκειμένου να τοποθετηθεί και για το θέμα της διαπραγμάτευσης της συλλογικής σύμβασης. Η εμπρηστική δήλωσή του εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος είναι εξοργιστική και εντάσσεται επιμελημένα στην προοπτική να δυναμιτιστεί περαιτέρω το κλίμα, ενόψει της συνάντησης με την ΟΜΕ-ΟΤΕ την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Απαντώντας λοιπόν σε σχετική ερώτηση ο κ. Τσαμάζ δεν παραλείπει να διατυπώσει όλους τους εκβιασμούς που απορρέουν από το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο, το οποίο παρείχαν απλόχερα στην εργοδοτική πλευρά, τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Ο κ. Τσαμάζ λοιπόν φέρεται να λέει: «Τέλος, σε ό,τι αφορά στα εργασιακά και ειδικότερα την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, δυστυχώς οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ έχουν εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια ατελέσφορη διεκδίκηση (ζητούν αύξηση 11% στους μισθούς και μονιμότητα). Προσέθεσε, πάντως, πως αν δεν υπογραφεί η νέα σύμβαση, οι εργαζόμενοι θα χάσουν πολλά επιδόματα (περίπου 30 στον αριθμό) και διεκδικήσεις, που δεν τα καλύπτει η σημερινή νομοθεσία και χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι και όχι οι συνδικαλιστές.»
Λησμόνησε ο κ. Τσαμάζ ότι τους ίδιους συνδικαλιστές υπεδείκνυε ως σοβαρούς και υπεύθυνους, όσο του υπέγραφαν συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις 11%. Λησμόνησε ότι αυτό ακριβώς το 11%, δεν είναι αίτημα για αύξηση, αλλά συμβατική του υποχρέωση, η οποία φέρει την υπογραφή του! Ότι το υποτιθέμενο αίτημα για «μονιμότητα» είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας έναντι απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους. Όρο τον οποίο ο ίδιος υπέγραψε το 2014. Πίσω από τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό της μονιμότητας, κρύβεται η ένοχη πρόθεση του να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις. Λησμόνησε ότι η σκανδαλώδης κερδοφορία του ΟΤΕ για την οποία επαίρεται, δεν οφείλεται στους μαθητευόμενους μάγους της διοικητικής του ομάδας, αλλά στον ιδρώτα μας. Στην άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση, στους ντροπιαστικούς μισθούς πείνας των 370€ που δίνει στους δανεισμένους από τρίτες εταιρίες συναδέλφους μας στα call centers, στις απλήρωτες υπερωρίες, τις παραβιάσεις των κανόνων υγείας και ασφάλειας, στα ωράρια λάστιχο, στα μονοπρόσωπα συνεργεία, τις σκανδαλώδεις αναθέσεις του έργου μας σε εργολάβους. Οφείλεται στην μονομερή κατάργηση επιδομάτων, στην αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας, στις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, για τις οποίες εκκρεμούν 13.190 δικαστικές υποθέσεις με 38.077 διαδίκους εναντίον της παρανομούσας διοίκησής του.

Οι απειλές σας δεν μας πτοούν κ. Τσαμάζ – Σύντομα θα πάρετε την απάντηση που σας αρμόζει            

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

«Σεντόνια» ΠΑΣΕ: 1 στους 3 στηρίζει την ανυπαρξία του συνδικαλισμού στον ΟΤΕ;



«Σεντόνια» ΠΑΣΕ:
1 στους 3 στηρίζει την ανυπαρξία του συνδικαλισμού στον ΟΤΕ;

Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια για τις επερχόμενες εκλογές στον ΠΑΣΕ, με την ΠΑΣΚΕ (Ενωτικό) (515 υποψηφιότητες!) και την (Δ)ΑΚΕ (354 υποψηφιότητες!) να συγκεντρώνουν συνολικά ως υποψηφίους το 1/3 περίπου των μελών του Συλλόγου ΠΑΣΕ. Τα συγκεκριμένα «σεντόνια», προφανώς αποβλέπουν στην προσέλευση συγγενών και φίλων προκειμένου να ψηφίσουν και συνεπώς να διαιωνίσουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Θεωρητικά, ακόμα και η πλειοψηφία των ίδιων των υποψηφίων αντιλαμβάνεται ότι οι παρατάξεις του ΠΑΣΚΕνωτικού (με την αυτοδυναμία που ήδη έχει στον ΠΑΣΕ) και της (Δ)ΑΚΕ (με την Προεδρία που ήδη έχει στην ΟΜΕ) έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το ότι δεν σταμάτησαν τη Διοίκηση να πραγματοποιήσει το καταστροφικό της έργο τα τελευταία χρόνια στον Όμιλο ΟΤΕ: μειώσεις μισθών, απολύσεις εργαζομένων με το άρθρο 13, κλείσιμο καταστημάτων, απαξιολόγιο, εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων, call centers δίχως εργασιακή προοπτική, παράλυση πραγματικής λειτουργίας υπηρεσίας ανθρώπινου δυναμικού κλπ. Πρόσφατα μάλιστα η Διοίκηση προχώρησε και σε ατομικές συμβάσεις στους χαμηλόμισθους εργαζομένους, μεριμνώντας για το παρόν αλλά φυσικά όχι για το μέλλον των εργαζομένων που η ίδια έχει υποθηκεύσει (με την ανοχή της συνδικαλιστικής ηγεσίας).

Πως, όμως, έχει «υποχρεώσει» η συνδικαλιστική ηγεσία τους υποψηφίους που συμμετέχουν στα σεντόνια τους; Μα φυσικά με «διευκολύνσεις»! Δηλαδή πουλώντας τους ως εκδούλευση τα βασικά εργασιακά τους δικαιώματα: διακοπές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκδρομές, δάνεια, μεταθέσεις, θέσεις ευθύνης κλπ. Για όσα, λοιπόν, δικαιούνται ούτως ή αλλιώς, υποθηκεύουν το εργασιακό μας μέλλον...

Η Αγωνιστική Συνεργασία στην τριετία που πέρασε, πραγματοποίησε τόσο θετικό όσο κι αντιπολιτευτικό έργο: Οργάνωσε forum για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ, συμμετείχε δημιουργικά στις διαπραγματεύσεις, κατήγγειλε την αρνητική χρήση του Αξιολογίου τόσο στη Διοίκηση όσο και στην Επιτροπή της ΟΜΕ, ενημέρωσε με ανακοινώσεις έγκαιρα, αμερόληπτα κι αντικειμενικά τους εργαζομένους στον Όμιλο ΟΤΕ.

Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του ΠΑΣΕ, επιθυμούμε να ανατρέψουμε το σαθρό συνδικαλιστικό τοπίο και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Γι’ αυτό το λόγο απευθυνόμαστε στο σύνολο των εργαζομένων που θεωρούν ότι δεν πάει άλλο κι ότι αξίζουμε ένα καλύτερο ορίζοντα!

Διαβάστε περισσότερα...

«Black Friday» – Μαύρη Παρασκευή για εργαζόμενους και καταναλωτές





Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Τέλος στο κατενάτσιο! Παίξτε μπάλα επιτέλους!




Αθήνα 23-11-2017
Τέλος στο κατενάτσιο! Παίξτε μπάλα επιτέλους!
Χρειάζεται να έχεις μεγάλο ταλέντο (και μεγάλο θράσος) για να σπαταλάς  τον χρόνο με τον τρόπο που το κάνει η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Πέρασαν ήδη είκοσι τρεις ημέρες, από την πραγματοποίηση της επιτυχημένης 48ωρης απεργίας  για την συλλογική σύμβαση. Οι εργαζόμενοι από τότε περιμένουν εναγωνίως να δουν, είτε την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, είτε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που διοίκηση του ΟΤΕ εξακολουθήσει την αδιάλλακτη στάση της. Αντί  αυτού οι (Δ)ΑΚΕ και ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ) αρνούνται πεισματικά να συγκαλέσουν το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. Έτσι μετά τον πρωτοφανή εμπαιγμό της διοίκησης του ΟΤΕ με τις αδιανόητες απαιτήσεις της για μειώσεις μισθών και για μη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι αισθάνονται να τους εμπαίζουν και οι υποδυόμενοι τους «σκληρούς διαπραγματευτές» επικεφαλείς των (Δ)ΑΚΕ και ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ). Γιατί τι άλλο από εμπαιγμός είναι το ραντεβού για νέα συνάντηση να ορίζεται την 1η του Δεκέμβρη, ένα ολόκληρο μήνα μετά από την απεργία.
Η Αγωνιστική Συνεργασία τόσο στην Εκτελεστική Επιτροπή της 31ης Οκτωβρίου που έγινε στο Μέγαρο στο Μαρούσι, όσο  και στην διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή της 16ης Νοεμβρίου ζήτησε την άμεση και επείγουσα σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ, του μόνου αρμόδιου δηλαδή οργάνου, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Δεν μπορούμε να καλλιεργούμε αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι η τακτική εξευμενισμού της διοίκησης του ΟΤΕ θα φέρει αποτελέσματα και αποτελεί ολέθριο σφάλμα  η υιοθέτηση διαπραγματευτικών τρυκ επιπέδου «κατενάτσιο». Όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της ΣΣΕ 2015-2017 τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν και ο μόνος που θα ωφεληθεί από την σπατάλη πολύτιμου χρόνου είναι η εργοδοσία. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι το  πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το εργατικό δίκαιο στα χρόνια των μνημονίων έχει αλλάξει επί τα χείρω. Οι παρεμβάσεις που έγιναν κατ απαίτηση των δανειστών έχουν παραλύσει επί της ουσίας τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και έχουν απορυθμίσει την αγορά εργασίας πλήρως. Σαν συνέπεια η εργοδοτική πλευρά έχει στα χέρια της σοβαρά εργαλεία και με αυτά πορεύεται. Η δική μας πλευρά έχει ως κυριότερο διαπραγματευτικό χαρτί την ενότητα, την  αγωνιστικότητα, την μαχητικότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων.
Προσοχή όμως κύριοι της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ! Αυτή η ανοχή στην αδράνεια και τον εφησυχασμό και η ασυλία στο όνομα της ενότητας, δεν είναι ανεξάντλητα!  Οι εργαζόμενοι δεν είναι αφελείς (τουλάχιστον όχι όλοι) και απαιτούν να δουν «φώς στην άκρη του τούνελ». Καλή σύμβαση δεν μπορεί να επιτευχθεί με κολπάκια. Η συνέχιση της καθυστέρησης θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια εσωστρέφεια, απογοήτευση και αποσυσπείρωση.  Απαιτήθηκε πολύ δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί το αποτέλεσμα της τελευταίας μαζικής απεργιακής κινητοποίησης και ουδείς δικαιούται να σπαταλήσει αυτήν την σπουδαία παρακαταθήκη.
Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός τόσο από την διοίκηση του ΟΤΕ, όσο και από τους συνεταίρους του συνδικαλιστικού δικομματισμού (Δ)ΑΚΕ και ΣΥΝ1(ΠΑΣΚΕ).
Απαιτούμε να επανέλθει ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα προ μνημονίου επίπεδα.
Άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ με εισήγηση την συνέχιση, αλλά και την κλιμάκωση του αγώνα.
Τραβήξανε ψηλά πολύ ψηλά,  Δύσκολο πια να χαμηλώσουνε…

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Η επίδειξη αδιαλλαξίας της διοίκησης του ΟΤΕ να μην μείνει αναπάντητη





Αθήνα 15-11-2017
Η επίδειξη αδιαλλαξίας της διοίκησης του  ΟΤΕ να μην μείνει αναπάντητη
Πέρα από κάθε (αρνητική) προσδοκία τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ ΟΜΕ-ΟΤΕ και διοίκησης ΟΤΕ. Η διοίκηση αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο μέτρου και κοινής λογικής. Προσήλθε στην διαπραγμάτευση σαν να μην προηγήθηκε η μεγαλειώδης συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία της 30 και 31 Οκτωβρίου. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι συνεχίζεται η μεγάλη κερδοφορία του ομίλου και μάλιστα εν μέσω παρατεταμένης κρίσης. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος ανανέωσε το πανάκριβο συμβόλαιό του έως τον Ιούνιο του 2021 και φρόντισε να δώσει «δωράκι» σε απερχόμενα διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ που αν αληθεύουν οι φήμες για το ύψος των αποζημιώσεων αυτών, μάλλον πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. Η διοίκηση λοιπόν – ακριβή στα πίτουρα και φτηνή στο αλεύρι – εξάντλησε την γενναιοδωρία της στα δικά της παιδιά ! Γιατί για τους εργαζόμενους δίνει μόνο ψίχουλα και ανασφάλεια. Εκτός και αν μπορούν να διαβαστούν διαφορετικά οι «προτάσεις» της:
Για τους παλιούς εργαζόμενους  «αύξηση» 1% το 2018 και το 2019 με 7ωρο (δηλαδή πραγματική μείωση μισθού -10%), χωρίς διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Για τους νέους συναδέλφους (προσλήψεις μετά το 2015), δίνει τα κουπόνια των 20€ τον μήνα και «αύξηση» 1,5% το 2018 και 1,5% το 2019 με 8ωρο, επίσης χωρίς διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Επιμένει να απαιτεί μειώσεις τόσο στις σωρευμένες άδειες ασθενείας, όσο και στην αποζημίωση απόλυσης κάνοντας μικρό σκόντο από τις προηγούμενες απαιτήσεις της.  
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η αδιαλλαξία της διοίκησης τροφοδοτείται από τις πολιτικές λιτότητας που διαιωνίζονται και από την πίεση που ασκούν οι  δανειστές προκειμένου να επιβάλουν μεγαλύτερη ευελιξία στην απασχόληση, μεγαλύτερη μείωση του μισθολογικού κόστους και  να βάλουν  στον γύψο συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως η απεργία. Ακόμα η αδιαλλαξία της διοίκησης οφείλεται στο γεγονός  ότι η δική μας υποχωρητικότητα, της έδωσε στο παρελθόν μεγάλα κέρδη τα οποία θεωρεί, ότι έχει ήδη κατοχυρώσει και επιχειρεί πλέον να τα διευρύνει.
Η «πρόταση» της διοίκησης δεν είναι βάση για συζήτηση. Δεν σηματοδοτεί καλή θέληση από μέρους της και δεν την θεωρούμε «έστω ένα μικρό βήμα προσέγγισης». Οι συνάδελφοι που περιμένουν αγωνιωδώς την έκβαση της διαπραγμάτευσης, δικαίως εξαγριώνονται θεωρώντας τις «αυξήσεις» εμπαιγμό. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η εμμονή στην μη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, υποκρύπτει την πρόθεσή τους για ομαδικές απολύσεις.    
Στον αντίποδα η δική μας πλευρά, οφείλει να εκτιμήσει την μαζική και αγωνιστική διαθεσιμότητα που έδειξαν οι εργαζόμενοι στην πανθομολογούμενη επιτυχία της απεργίας και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις. Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δυνάμωμα του αγωνιστικού και ενωτικού κλίματος, κάνοντας παράλληλα κάποιες παρατηρήσεις.
Οφείλουμε να συνδέσουμε το δίκαιο των αιτημάτων μας, με την κοινωνία. Να αξιοποιήσουμε το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης που ξεσήκωσε ο δίκαιος αγώνας μας, με όσους αυτήν την εποχή βρίσκονται στους δρόμους για τους ίδιους ή για παρόμοιους λόγους. Και πρώτα από όλους με τους συναδέλφους μας στις τηλεπικοινωνίες που αυτόν τον καιρό απεργούν διεκδικώντας όπως  και εμείς, συλλογική σύμβαση, όχι απολύσεις, όχι διαχωρισμό εργαζομένων και συνδικαλιστικές ελευθερίες  (WIND απεργία 16 Νοεμβρίου).
Καλούμε κάθε εργαζόμενο που έδωσε την μάχη της αξιοπρέπειας στην 48ωρη απεργία, να σταθεί όρθιος κοντά στο συνδικάτο και να μην αρκεστεί στα προσβλητικά ψίχουλα ελεημοσύνης.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το πλαίσιο διεκδίκησης. Διεκδικούμε τα αυτονόητα:
·           Αυξήσεις για όλους. Επιστροφή στα προβλεπόμενα από την ΣΣΕ του 2011, συν μια εύλογη αύξηση έναντι της φορολεηλασίας που έχει υποστεί το εισόδημά μας. Ανεμπόδιστη μισθολογική εξέλιξη για όλους (κλιμάκια)
·           Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας έναντι απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους.
·           Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ εργαζομένων σε μισθό, επιδόματα, ωράριο, άδειες
·           Κατάργηση της δανεικής και της ελαστικής απασχόλησης. Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους στον όμιλο ΟΤΕ. Άμεση κάλυψη όλων των κενών με αξιοκρατικές προσλήψεις.   
·           Αναγνώριση πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων.
Γιατί εμείς δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό..

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online