Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Το απεργιακό δικαίωμα στο στόχαστρο της ηγεσίας της ΠΕΤ-ΟΤΕ



 Αθήνα 19-1-2018
Το απεργιακό δικαίωμα στο στόχαστρο της ηγεσίας της ΠΕΤ-ΟΤΕ
Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι που τύπωσε τον νόμο ο οποίος περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, όλο το αντεργατικό μπλοκ, (τρόικα, κυβέρνηση, μνημονιακή αντιπολίτευση, ΣΕΒ, διοίκηση ΟΤΕ) βρήκε στα πρόσωπα των προέδρου και γραμματέα της ΠΕΤ-ΟΤΕ, τους πλέον επίσημους εκφραστές του. Συγκεκριμένα, όπως η παράταξή μας ανέδειξε πρώτη στο ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ στις 19 Δεκεμβρίου, οι παραπάνω, ως εκπρόσωποι της ΟΜΕ-ΟΤΕ υπέγραψαν συμφωνία με την διοίκηση του ΟΤΕ, όπου στην τελευταία της παράγραφο, υπονομεύει την αποτελεσματικότητα του απεργιακού όπλου, μετατρέποντας τα ποσοστά ασφαλείας που παραχωρεί το συνδικάτο στα πλαίσια του νόμου 1264/82 σε απεργοσπαστικό μηχανισμό. Η εν λόγω συμφωνία ενώ περιέγραψε αναλυτικά τις εργασίες που επιτελεί το προσωπικό ασφαλείας των ΤΤΛΠ, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, «Βλάβες που επηρεάζουν: Νοσοκομεία, Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, Κοινωνικής Ωφέλειας, ΩΚΕ, Υπουργία, Δήμους, Λιμενικό, Φυλακές, Αεροδρόμια, φαρμακεία κτλ.» στην επόμενη παράγραφο αυτοαναιρείται και αυτοϋπονομεύεται πλήρως, με την προσθήκη: «Επιπλέον άλλες εργασίες που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, θα αξιολογούνται και θα ανατίθενται από τον αρμόδιο προϊστάμενο του ΤΤΛΠ. Οποιαδήποτε διαφωνία ή διχογνωμία περί των αναθέσεων των εργασιών θα συζητιέται την επόμενη εργάσιμη ημέρα μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων».
Ο πρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ απάντησε στο ΔΣ, ότι αυτή η προσθήκη υπήρχε και στις προηγούμενες συμφωνίες για το ποσοστά ασφαλείας, πράγμα που είναι απολύτως ψευδές.
Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο
Σαν να μην έφθανε η απίστευτη προβοκάτσια του ηγετικού διδύμου της ΠΕΤ-ΟΤΕ, που υπέγραψε την παραπάνω ντροπιαστική προσθήκη, αφού συνειδητοποίησαν ότι η ενέργειά τους έχει βαρύ πολιτικό κόστος, προσπάθησαν να τα «μπαλώσουν» με μια αξιοθρήνητη ανακοίνωση που περιπλέκει το πρόβλημα αντί να το φωτίζει. Γράφουν λοιπόν επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις: «Στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ και μόνο σε αυτές αναφέρεται αποκλειστικά η τελευταία παράγραφος της σύμβασης που μιλάει για παρεμβάσεις προϊσταμένων και πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, επηρεάζει άμεσα και δεν περιγράφεται αναλυτικά στη σύμβαση. Ούτως ή άλλως υπεύθυνη για οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους των ποσοστών ασφαλείας στη διάρκεια της απεργίας είναι η ΟΜΕ-ΟΤΕ  και όχι ο κάθε προϊστάμενος.» και καταλήγουν «Εργασίες πεδίου κατά την διάρκεια απεργίας δεν γίνονται».
Καλοδεχούμενες οι εξηγήσεις (και η παραδοχή της ενοχής τους), δυστυχώς όμως για τους ίδιους «ελληνικά γνωρίζουμε». Αν ήθελαν να πουν αυτό που λένε στη ανακοίνωση, ας το έγραφαν στην σχετική συμφωνία. Αντίθετα αυτό που υπέγραψαν, η διοίκηση «τρέχει» ήδη να το επικοινωνήσει ως κεκτημένο της στο προσωπικό των ΤΤΛΠ !
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία, ουδέποτε συζήτησαν στα όργανά τους, την παραπάνω «συμφωνία» ως όφειλαν. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ νομιμοποιείται πλέον να την καταγγείλει και να την επαναδιαπραγματευθεί. Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από την απεργοσπαστική πρακτική που υιοθέτησε το δίδυμο (Δ)ΑΚΕ - Συν.Αλλ.(ΠΑΣΚΕ) και να τα αξιοποιήσουν μεταξύ άλλων, προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και ενόψει των επικείμενων εκλογών στην ΠΕΤ-ΟΤΕ.

 

blogger templates | Make Money Online