Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Σωματείο Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ: Προκήρυξη Στάσης Εργασίας για την Τρίτη 27-02-2018

Δελτίο Τύπου Σωματείου Εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ

Προκήρυξη Στάσης Εργασίας για την Τρίτη 27-02-2018

Σύμφωνα με την απόφαση και τα αιτήματα της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας και της κατόπιν απόφασης του ΔΣ σύμφωνα με αυτή, προκηρύσσεται στάση εργασίας των εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ για την Τρίτη 27/02 από τις 14:30 μέχρι τις 16:30.

Αγωνιζόμαστε σε ένα τοπίο ζοφερό για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, όπου διαδοχικές κυβερνήσεις μέχρι και τη σημερινή υλοποιούν τα πιο τρελά όνειρα των επιχειρηματιών, του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, καταργώντας εργατικά δικαιώματα και δημιουργώντας στρατιές ανέργων και αναξιοπαθούντων ως «έφεδρους της εργασίας». Ένα τοπίο όπου η εργοδοτική μεριά μπορεί να παινεύεται μπορεί να κάνει ότι θέλει με τους εργαζόμενους που ζουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας. Ένα τοπίο στο οποίο από τη μία η κυβέρνηση ψηφίζει εμπόδια στο συνδικαλισμό με τους αντεργατικούς νόμους όπως εκείνος για τις απεργίες και χαρίζει στα κοράκια σπίτια φτωχών συνανθρώπων μας, και από την άλλη διαφημίζει άλλο ένα «success story» εξόδου από την κρίση πουλώντας για άλλη μία φορά ψεύτικες ελπίδες.

Σε αυτό το τοπίο θεωρούμε την κινητοποίηση αυτή, όπως και κάθε κινητοποίηση απέναντι σε εργοδότες, ειδικά πολυεθνικές, με αιτήματα που στόχο έχουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ως κομβική. Κομβική τόσο όσον αφορά την επαναδιεκδίκηση και επικαιροποίηση των δικαιωμάτων μας, όσο και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων στη δύναμη των σωματείων και του συλλογικού αγώνα. Εμπιστοσύνη που, ξεκινώντας από κάθε χώρο εργασίας, θέλουμε να αποτελέσει και το έναυσμα της επανεκκίνησης των αγώνων για την ανατροπή του καθεστώτος που μας έχει επιβληθεί με εργαλείο τα μνημόνια.

Η κατάσταση στη ΝΟΚΙΑ είναι ότι δεν υπάρχει εδώ κανένα περιθώριο εξέλιξης για εμάς και τις οικογένειές μας, ενώ οι μισθοί που δίνονται είναι ήδη χαμηλοί, κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνεχείς αποχωρήσεις συναδέλφων. Ειδικά οι πιο καινούργιοι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μετά το 2010 εργάζονται με μισθούς πενιχρούς για να καλύψουν ακόμα και τις καθημερινές ανάγκες, ενώ οι παλαιότεροι συνάδελφοι βλέπουν πέραν της στασιμότητας και την παντελή αδιαφορία της διοίκησης για οικογενειακή μέριμνα.

Ταυτόχρονα, η εντατικοποίηση συνεχώς αυξάνεται και από τις συνεχείς αποχωρήσεις, οι υπερωρίες και τα Σαββατοκύριακα είναι σχεδόν καθεστώς για κάποια τμήματα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία προχωράει και σε απολύσεις είτε λόγω «αξιολόγησης», είτε λόγω restructuring. Με το νέο έτος μετρούμε ήδη μία απόλυση και 25 περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ το πλάνο περικοπών για το 2018 φαίνεται να μην έχει ολοκληρωθεί.

Στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι τα μεγαλύτερα σωματεία του κλάδου με τα οποία βρισκόμαστε σε μόνιμη επικοινωνία μέσω του «Συντονισμού Σωματείων και Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική», χτίζοντας όλα αυτά τα χρόνια δεσμούς αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε για κοινά αιτήματα στις εταιρίες μας και στον κλάδο, αλλά και για να βρούμε νέες δομές για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αγωνιζόμαστε δίπλα στο σωματείο της Cyta που αγωνίζεται ενάντια στις επιπτώσεις της εξαγοράς και τις απολύσεις, τα σωματεία της Wind και της Vodafone που παλεύουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, το σωματείο του Πλαίσιο που παλεύει ενάντια σε ένα καθεστώς συνεχούς ανακύκλωσης εργαζομένων με πολύ κακές εργασιακές συνθήκες, το κλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών που είναι εκεί σε κάθε αγώνα και απόλυση, αλλά και άλλα σωματεία του κλάδου και πέρα από αυτόν που έχουν αγώνες ενάντια σε απολύσεις και για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Με αυτά τα σωματεία βρισκόμαστε και σε προσπάθειες ταυτόχρονης κινητοποίησης στον κλάδο το επόμενο διάστημα.

Στον αγώνα μας αυτό που είναι συνεχής και θα γίνει ακόμα πιο έντονος, καλούμε σε στήριξη όμως κάθε αγωνιστικό σωματείο του κλάδου όπως το ΣΕΤΗΠ, τη Forthnet, τη Victus, αλλά και κάθε συλλογικότητα εκτός κλάδου που αγωνίζεται για την ανατροπή του καθεστώτος στο οποίο ζούμε και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας.

Απαιτούμε από τη διοίκηση της ΝΟΚΙΑ:

• Καμία απόλυση
• Συστηματικούς ελέγχους για την Υ&Α στα labs και στις εγκαταστάσεις
• Υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως έχει αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση του 2015
• Εφαρμογή κατώτατων μισθών για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης
• Προσαυξήσεις στους κατώτατους μισθούς κάθε κατηγορίας κατά 10% λόγω συμβίωσης και κατά 130 ευρώ για κάθε τέκνο
• Επίδομα φύλαξης τέκνων – 250 ευρώ ανά τέκνο κάθε μήνα
• Επίδομα για τέκνα με αναπηρία - 100 ευρώ ανά τέκνο κάθε μήνα
• Επαναφορά των κουπονιών σίτισης του Αυγούστου

Τίποτα δε θα μας χαριστεί
Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα

Αθήνα 23-02-2018

 

blogger templates | Make Money Online