Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Άνευ προηγουμένου ακρότητες από τον εκλεκτό της ΠΑΣΚΕ: Απολύθηκε συνδικαλίστρια από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Μαύρες μέρες για το συνδικαλιστικό κίνημα 
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει απέναντί του μόνο την εργοδοσία, τον ΣΕΒ, την τρόικα, την κυβέρνηση και την μνημονιακή αντιπολίτευση. Το τελειωτικό χτύπημα το δίνει η ίδια η ηγετική του ομάδα. Μιλάμε για την υπόλογη, μνημονιακή, εργοδοτική και συμβιβασμένη πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που αυτή την φορά ανέβασε τον πήχη της απαξίωσης του σε άλλη διάσταση. Για τα «κατορθώματα» του πράσινου συνδικαλιστή και προέδρου του Ε.Κ. Κομοτηνής Π. Μαγαλιού έχουμε διαβάσει κατ επανάληψη. Αλλά δεν περιμέναμε ότι θα έφθανε στο έσχατο σημείο συνδικαλιστικής αγυρτείας, να απολύσει την υπάλληλο του Εργατικού Κέντρου Ρύια Πατσατζή, η οποία είναι και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου και την οποία εδώ και μεγάλο διάστημα έχει στοχοποιήσει.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την αχαρακτήριστη πρακτική του Μαγαλιού και της παράταξής του και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφισσας Ρυίας Πατσατζή.
Τέλος αναδημοσιεύουμε την σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση
Κίνηση Εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής
Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα  την συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου  κ. Μαγαλιού  και της παράταξής του,  οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την πλειοψηφία τους,  το έχουν  μετατρέψει  σε φέουδο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Μια πλειοψηφία η οποία προέκυψε από τις νόθες διαδικασίες του τελευταίου Συνεδρίου και δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από  την παράταξη του κ. Μαγαλιού εκλέγονται από Σωματεία σφραγίδες ή από ανύπαρκτα Σωματεία, χωρίς καμία δράση.
Αλλά ακόμα κι εμείς, δεν είχαμε φανταστεί , μέχρι που θα φτάσει η κατάντια,  αυτών που αυτοαποκαλούνται «συνδικαλιστές» και που αμαύρωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια, στα μάτια του κόσμου. Δυστυχώς το είδαμε, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, που έγινε στις 13/02/2018 και στο οποίο η πλειοψηφία του κ. Μαγαλιού αποφάσισε, παρά την άρνηση  την δικιά μας, αλλά και του ΠΑΜΕ να συμμετέχουμε σ’ αυτή την πρωτοφανή διαδικασία,  την απόλυση της υπαλλήλου του Ε.Κ. Ρύιας Πατσατζή, η οποία είναι και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου και την οποία εδώ και μεγάλο διάστημα έχει στοχοποιήσει, πιστεύοντας ότι έτσι θα φιμώσει την κριτική που του ασκεί  η παράταξή μας, της οποίας είναι μέλος η Ρύια Πατσατζή.
Μάλιστα για ν’ αποφύγει ο ίδιος να εισηγηθεί την εν λόγω απόλυση, μια και με την Ρύια Πατσατζή υπάρχουν εδώ και καιρό δικαστικές εκκρεμότητες , κατασκεύασε μια «πειθαρχική επιτροπή» καταστρατηγώντας το καταστατικό του Ε.Κ., το οποίο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο.  Σε αυτήν την «επιτροπή»  τοποθέτησε άτομα της αρεσκείας του, μόνο από την παράταξή του και η οποία ανέλαβε να κάνει την εισήγηση της απόλυσης κατά παραγγελία.
Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή  ως  εντελώς  παράνομη και  καταχρηστική και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της. Δηλώνουμε ότι θ’ αντιδράσουμε με κάθε μέσο, νομικό και συνδικαλιστικό σε αυτές τις πρακτικές, που μπορεί να εκθέτουν τον ίδιο τον κ. Μαγαλιό, αλλά εκθέτουν και το Εργατικό Κέντρο ανεπανόρθωτα.
Καλούμε για άλλη μια φορά, τα μέλη της πλειοψηφίας να πάψουν να καλύπτουν τις αυθαιρεσίες του κ. Μαγαλιού και να γνωρίζουν ότι είναι συνυπεύθυνοι σε ότι εξευτελίζει  τον θεσμό του Ε.Κ. στα μάτια των εργαζομένων της περιοχής, σε μια περίοδο που δέχονται  επίθεση η Εργατική Τάξη και τα εργατικά δικαιώματα από τις μνημονιακές πολιτικές.
Η Τρομοκρατία  που έχει εξαπολύσει ο κ. Μαγαλιός και η παράταξη του με κύριο στόχο την παράταξή μας δεν θα περάσει!!
Κομοτηνή 14/02/2018
  

 

blogger templates | Make Money Online