Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Εργάτες της «Amazon» ουρούν σε μπουκάλια για να μην χάνουν χρόνο στη δουλειά τους!


Ναι, καλά διαβάσατε. Οι εργάτες στις αποθήκες της Amazon στη Βρετανία ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια προκειμένου να μην πάνε μέχρι την τουαλέτα, γιατί φοβούνται να μην κατηγορηθούν για «καθυστερήσεις» και χάσουν τη δουλειά τους.

Αυτό αποκάλυψε ο βρετανός δημοσιογράφος James Bloodworth που έπιασε δουλειά στην Amazon κάνοντας κρυφή έρευνα για τις συνθήκες εργασίας.
Η αναφορά αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες ειδήσεις που αφορούν το εργασιακό καθεστώς στην πολυεθνική εταιρία του Τζέφ Μπέζος: εργάτες που κατερρέουν από την πίεση και την υπερκόπωση, εργάτες που κοιμούνται σε σκηνές έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας για να μην αργήσουν στη δουλειά τους, και προϊσταμένους που λένε στους εργάτες (που πρέπει να τρέχουν κυριολεκτικά για να προλάβουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους) ότι πρέπει να βλέπουν τη δουλειά τους στις αποθήκες «σαν άθλημα»!

Πλούσιοι και φτωχοί

Η Amazon είναι σήμερα η μεγαλύτερη αμερικάνικη-πολυεθνική εταιρία στο λιανικό εμπόριο, και πουλάει από μαναβική μέχρι βιομηχανικά αντικείμενα. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει η πρώτη εταιρία στην ιστορία με περιουσία 1 τρισ. $.
Ο ιδιοκτήτης της Τζέφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη– και ταυτόχρονα ο πλουσιότερος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας!
Την ίδια στιγμή η Amazon το 2017 δεν πλήρωσε καθόλου φόρους σε ομοσπονδιακό επίπεδο! (πηγή)
Την ώρα που η εταιρία συνεχώς αναπτύσσεται, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι της αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες λόγω των πολύ χαμηλών μισθών και έτσι βασίζονται στα επισιτιστικά προγράμματα του αμερικάνικου δημοσίου για να τη βγάζουν (όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα). Τα επισιτιστικά αυτά προγράμματα προμηθεύουν τους φτωχούς της Αμερικής με κουπόνια («food stamps»). Πολλά από αυτά τα κουπόνια αυτά, θα εξαργυρωθούν από την Amazon!
Έτσι η Amazon: πληρώνει μισθούς πείνας (και έτσι βγάζει κέρδη) και μετά βγάζει ακόμα περισσότερα κέρδη από την διαχείριση των κουπονιών των επισιτιστικών προγραμμάτων! Από την άλλη, δεν πληρώνει φόρους στο αμερικάνικο κράτος– το οποίο όμως χορηγεί κουπόνια στους φτωχούς υπαλλήλους της, από τα οποία πάλι κερδίζει η ίδια!
Αναδημοσίευση από εδώ

 

blogger templates | Make Money Online