Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πρόταση μομφής

 PDF

Αθήνα, 14/12/2020

Πρόταση μομφής της παράταξης της Ενωτικής – Αγωνιστικής Συνεργασίας προς τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τη στάση τους στη διαβούλευση

Στο σημερινό δ.σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ η παράταξη της Ενωτικής - Αγωνιστικής Συνεργασίας καταθέτει πρόταση μομφής προς τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προκειμένου να καταδείξει την αρνητική στάση τους στη διαβούλευση, καθώς και την πλημμελή αντιμετώπιση από μεριάς τους, της μετακίνησης περίπου 5.000 εργαζομένων από τη μητρική προς τις θυγατρικές E-Value, CTS και Γερμανός. Η πρόταση μομφής επιθυμούμε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία ώστε κάθε μέλος του δ.σ. να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των εργαζομένων και στηρίζεται στους ακόλουθους λόγους:

1. Η παράταξἠ μας, απέστειλε από 19/10/2020 στον πρόεδρο και στο γενικό γραμματέα της ΟΜΕ, κατάλογο ερωτημάτων για τη μετακίνηση  των εργαζομένων όπως προέκυψε από τους ίδιους τους εργαζόμενους, προκειμένου να το συμπεριληφθεί στη διαβούλευση. Εντούτοις ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας δεν το έπραξε. 

2. Η παράταξἠ μας, απέστειλε από 27/11/2020 νομικό υπόμνημα για την υποβοήθηση της διαβούλευσης, το οποίο ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας δεν το κατάθεσε στη διοίκηση κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης.

3.    3. Παρόλο που η πρώτη συνάντηση για τη διαβούλευση πραγματοποιήθηκε πριν από δύο μήνες (13/10/2020) και σύμφωνα με τα όσα μας είπε προφορικά ο πρόεδρος, κατέχει τα πρακτικά της πρώτης συνάντησης για τη διαβούλευση εδώ κι ένα (1) μήνα περίπου, εντούτοις δεν τα έχει δώσει στην παράταξή μας, ώστε να τα διαβάσουμε, να τα συμφωνήσουμε και να τα συνυπογράψουμε.

4.     4.Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας συμφώνησαν με τη διοίκηση, εν κρυπτώ από  τις παρατάξεις, τα ποσοστά ασφαλείας και δίχως να ενημερώσουν το δ.σ. της ΟΜΕ. Αντίθετα, το πληροφορηθήκαμε κατόπιν δικής μας ερώτησης στην τελευταία εκτελεστική, όπου τους απευθύναμε ερώτημα σχετικά με το τι θα πράξουν για τα ποσοστά ασφαλείας.

5.    5. Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας απόστειλαν ερωτήσεις για τη διαβούλευση προς τη διοίκηση, δίχως να τις κοινοποιήσουν ούτε στην παράταξή μας ούτε στους εργαζομένους. Όταν μάλιστα απάντησε η διοίκηση σε αυτές και ζητήσαμε τις ερωτήσεις που αποστείλατε προς επαλήθευση, μας ενημερώσατε ότι είναι εμπιστευτικές και δεν δικαιούμαστε να τις κοινοποιήσουμε.

6.    6. Έχετε οδηγήσει την ΟΜΕ στην προχειρότητα, στην περιχαράκωση της πληροφορίας και οδηγείτε τους εργαζόμενους στις θυγατρικές στο σκοτάδι. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το βιβλίο εισερχομένων/εξερχομένων στην ΟΜΕ δεν έχει ενημερωθεί εδώ και πέντε μήνες, ενώ στο σημερινό δ.σ. δεν έχετε θέσει καν ως θέμα ημερήσιας διάταξης την πορεία της διαβούλευσης και το περιλαμβάνεται εντελώς υποτιμητικά στο «ενημέρωση για τρέχοντα θέματα».

7.    7. Κάνατε αίτηση και λάβατε από τη διοίκηση πριμ υπερ-επίτευξης στόχων προς τους απαλλαγμένους συνδικαλιστές. Τούτο έγινε για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά μας όργανα και μάλιστα παραμονή μιας κρίσιμης διαβούλευσης. Αν και η παράταξή μας απαίτησε να μην λάβει κανένα μέλος της το συγκεκριμένο πριμ, όπως και έγινε, εντούτοις με την τακτική σας αυτή αμαυρίζεται στα μάτια των εργαζόμενων όλο το συνδικαλισμό.

8.   8. Δεν κατευθύνατε καθόλου τους εργαζόμενους σε πράξεις αντίστασης προς τη μεταφορά, ούτε με ανακοινώσεις σας, ούτε με κλιμάκια της ΟΜΕ. Δεν κάνατε δελτία τύπου ή παρεμβάσεις στην κυβέρνηση ή στο ελληνικό κοινοβούλιο, ούτε σχεδιάσατε κινητοποιήσεις. Το μόνο που δώσατε προς τους εργαζόμενους ήταν νομικές απαντήσεις για τη μετάβασή τους στις θυγατρικές, που θα μπορούσε να τις είχε δώσει και η ίδια η διοίκηση.

Σημειώνουμε ότι η προστασία σας προς την εργοδοσία είναι τόσο «διαχυτική», που ακόμα και η εκπρόσωπος της διοίκησης σας παρότρυνε στο τέλος της δεύτερης συνάντησης, να καταθέσετε τις ερωτήσεις και το υπόμνημά μας στη διαβούλευση.


 

blogger templates | Make Money Online