Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Πως η ΟΜΕ προστατεύει τη διοίκηση στη διαβούλευση

 PDF

Πως η ΟΜΕ προστατεύει τη διοίκηση στη διαβούλευση

Η Ενωτική – Αγωνιστική Συνεργασία κατέθεσε εγγράφως ΠΡΙΝ από το χθεσινό ΔΣ της ΟΜΕ τους τρόπους με τους οποίους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ προστατεύουν τη διοίκηση και ασθενούν τη διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων στη διαβούλευση. Με απόλυτα συγκροτημένο και τεκμηριωμένο τρόπο καταθέσαμε νόμιμα και εγκαίρως πρόταση μομφής  8 σημείων, προς τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΟΜΕ.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ επαλήθευσαν τη μομφή μας με το πιο αναμφισβήτητο τρόπο:  Αποφάσισαν την απομάκρυνση προσωπικά του εκπροσώπου της Ενωτικής – Αγωνιστικής Συνεργασίας από τη διαβούλευση!

Η ενόχληση της διοίκησης σε όλο το διάστημα της διαβούλευσης ήταν ιδιαίτερα έκδηλη, επειδή η Ενωτική – Αγωνιστική Συνεργασία είχε δώσει πολιτική διάσταση στη διαβούλευση έχοντας κάνει ήδη δύο (2) Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, ενώ είχαν ήδη οχλήσεις και από άλλες ενέργειές μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ είχαμε δώσει κατάλογο με ερωτήσεις των εργαζομένων από 19/10/2020  και νομικό υπόμνημα από 27/11/2020, τα οποία η ΟΜΕ δεν τα κατάθεσε ποτέ στη διαβούλευση, προκειμένου να προστατεύσει τη διοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις πέντε παρατάξεις που συμμετείχαμε, μόνο σε εμάς δεν έχουν δώσει ακόμα ούτε τα πρακτικά της πρώτης διαβούλευσης που έγινε στις 13/10/2020, δίνοντάς μας την απόλυτη βεβαιότητα ότι έχουν αλλοιωθεί τόσο οι ερωτήσεις που κάναμε όσο και οι απαντήσεις που δόθηκαν, προς όφελος της διοίκησης.

Το δυστύχημα είναι ότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γενικός γραμματέας της ΟΜΕ δεν απάντησαν ουσιαστικά καθόλου στα 8 σημεία της μομφής που θέσαμε, που μεταξύ άλλων είναι ΓΙΑΤΙ:

§      - Δεν κατέθεσαν τα ερωτήματα και το νομικό υπόμνημα στη διαβούλευση

§      - Κρύβουν τα πρακτικά της διαβούλευσης

§      - Δεν είχαν καν ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο χθεσινό δ.σ. την πορεία της διαβούλευσης

§    - Έκαναν αίτηση και λάβανε από τη διοίκηση πριμ υπερ-επίτευξης επιχειρησιακών (!) στόχων προς τους απαλλαγμένους συνδικαλιστές, για πρώτη φορά στα χρονικά του ΟΤΕ, παραμονές της διαβούλευσης

§   ΔΕΝ σχεδιάσανε κινητοποιήσεις, δελτία τύπου, πολιτικές παρεμβάσεις ή άλλες μορφές αντίστασης κ.α.

Ας συνεχίσουν, λοιπόν, τη διαβούλευση μόνοι τους και με όσους τους είναι αρεστοί! Ας συνεχίσουν να λειτουργούν σαν γραφείο τύπου, μεταφέροντας τα θέλω της Διοίκησης στους εργαζόμενους. Εμείς θα συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο να υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας ως εργαζόμενοι κι όχι ως συνδικαλιστές σε σταδιοδρομία υποδιευθυντή. Προειδοποιούμε τους εργαζόμενους για τις προθέσεις και το ποιόν όσων έχουν ταχθεί θεσμικά να τους «προστατεύουν» από την εργοδοσία και τους θέτουμε σε εγρήγορση. Ιδιαίτερα θετικό είναι το μήνυμα ότι συνάδελφοι που επρόκειτο να υποστούν βλαπτική μεταβολή κατέφυγαν στη δικαιοσύνη και έλαβαν θετικές προσωρινές διαταγές.

Τελειώνοντας  δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι στην ΟΜΕ πηδούν απ’ το καράβι πριν πέσει στα βράχια. Ανεμομαζώματα και σημεία των καιρών…



 

blogger templates | Make Money Online