Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Συμμετέχουμε όλοι στην πανελλαδική απεργία αύριο 6 Απριλίου

PDF

 



 Συμμετέχουμε όλοι στην πανελλαδική απεργία αύριο 6 Απριλίου

Η αδράνεια των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια λόγω του κορωνοϊού, των μνημονιακών και μεταμνημονιακών σφοδρών και επιμελώς συντονισμένων επιθέσεων από τα κέντρα εξουσίας, μας έχει μετατρέψει σε παθητικό αποδέκτη των εργοδοτικών ορέξεων. Στον όμιλο ΟΤΕ βιώσαμε πολλαπλώς τις επιθέσεις αυτές από μία υπερκερδοφορούσα επιχείρηση που επικαλέστηκε το «δικαίωμά» της, στην ανεξέλεγκτη μείωση τόσο των μισθών όσο και της αξιοπρέπειάς μας.

Στην παρούσα συγκυρία, όπου η Ελλάδα αποτελεί πεδίο πειραματισμού των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες εξαθλιώνουν και κονιορτοποιούν τους εργαζόμενους, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας η αφύπνιση και η ενεργοποίησή μας.

Να αντισταθούμε ΤΩΡΑ στην μετατροπή μας σε εργαζόμενους με συνθήκες εργασίας και μισθούς Ασίας και με αναβαθμισμένο τιμάριθμο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλουμε πραγματικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας κι όχι κατ΄ ευφημισμόν. Συλλογικές συμβάσεις που συνοδεύονται από υποχρεωτικές ατομικές συμβάσεις, με μειώσεις και προσωπικές διαφορές είναι ευθεία ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Δε δεχόμαστε ούτε να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, ούτε οι μισθοί μας να μη φθάνουν να καλύψουν τις βασικές βιοποριστικές μας ανάγκες. Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται σε ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, με αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή, ώστε να αντιμετωπίσουμε τον καλπασμό της ακρίβειας.

Καταδικάζουμε ενεργά κάθε πόλεμο, χωρίς να δίνουμε κανένα άλλοθι στην κυβερνητική ανικανότητα για τη διαχείριση των κρίσεων, που έχουμε εξάλλου διαπιστώσει αποδεδειγμένα, στις εγκληματικές πολιτικές για τον κορωνοϊό που μας έχουν φέρει στην κορυφή της Ευρώπης σε θανάτους ανά πληθυσμό.

Κάναμε ήδη πάμπολες θυσίες. Είναι η σειρά αυτών που έχουν και κατέχουν υπερβολικά περισσότερα από εμάς.

Όλοι/όλες αύριο στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων

 

 

blogger templates | Make Money Online