Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δεύτερος αντεργατικός γύρος


11/11/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεύτερος αντεργατικός γύρος: Οι εργαζόμενοι θυσία στο βωμό του ΣΕΒ με τις ευλογίες της Τρόικας
και την Κυβέρνηση σε ρόλο εργοδοτικού εκπροσώπου!

Η μνημονιακή κυβέρνηση, δια μέσου της Υπουργού Εργασίας, όσο και να προσπαθεί να «θολώσει τα νερά», είναι πλέον πανέτοιμη να εξυπηρετήσει πλήρως και τα τελευταία αιτήματα του ΣΕΒ και της Τρόικας, σε ένα νέο γύρο εξόντωσης των εργατικών δικαιωμάτων και αποδόμησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, πάντα στο όνομα της «διάσωσης της πατρίδας» και των «επιχειρήσεων που είναι σε κίνδυνο»
Στην ουσία και κυριολεκτικά, οι κυβερνητικές εξυπηρετήσεις προς τον ΣΕΒ που συνεχίζονται αμείωτα, αφορούν τώρα στο σφαγιασμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και των κατώτατων μισθών, με τη θεσμοθέτηση της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών ΣΣΕ, οι οποίες με απλή επίκληση οικονομικών δυσκολιών και με τους εργοδοτικούς εκβιασμούς θα «ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια» και θα είναι φυσικά κατώτερες των κλαδικών. Το επόμενο μνημονιακό βήμα είναι φυσικά, η μη κήρυξη ως υποχρεωτικών των ΣΣΕ και η μη επέκτασή τους, με τελική κατάληξη την ουσιαστική τους κατάργηση και την επιβολή ατομικών συμβάσεων. Η επιβολή της ζούγκλας του αθέμιτου επιχειρηματικού ανταγωνισμού, των ατομικών εργασιακών σχέσεων, της απόλυτης ευελιξίας και της βίαιης φτωχοποίησης των εργαζομένων είναι προ των πυλών!
Την ίδια στιγμή, ο αποτυχημένος σε όλα τα επίπεδα νεοφιλελεύθερος κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει τη δραματική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από το νέο «μισθολόγιο - φτωχολόγιο» καθώς και το νέο πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ με τελικό ορίζοντα ακόμα και τις μαζικές απολύσεις.
Από την άλλη πλευρά, η άμεσα σχεδιαζόμενη δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι το νέο κυβερνητικό δώρο προς τους εργοδότες. Ένα μέτρο που θα οδηγήσει μαθηματικά το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία σε ασφυξία και πτώχευση, ενώ η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι συντάξεις ρίχνονται στον Καιάδα.!
Τελικά, αυτή η Κυβέρνηση, θα καταγραφεί στην ιστορία και στη συνείδηση των εργαζομένων, ως η Κυβέρνηση η οποία απροσχημάτιστα και εντελώς ξεδιάντροπα λειτουργεί ως το απόλυτο εργαλείο εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου και του ΣΕΒ, ικανοποιώντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το σύνολο της εργοδοτικής ατζέντας.
Τεράστια ευθύνη έχουν όμως γι αυτή την κατάσταση και οι πλειοψηφίες στις Συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ παρ’ ότι έχει πάρει απόφαση για την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 15 Δεκέμβρη φαίνεται να το έχει λησμονήσει.
Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία στην ΑΔΕΔΥ παρά το γεγονός ότι έχει πάρει απόφαση για συντονισμό δράσης με τον ιδιωτικό τομέα και την κήρυξη γενικής απεργίας δεν κινείται με αποφασιστικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και δεν λαμβάνει μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.
Η στάση αυτή των πλειοψηφιών αναδεικνύει την ανάγκη για ένα νέο πλειοψηφικό αυτόνομο και ριζοσπαστικό ρεύμα μέσα στα συνδικάτα που μπορεί να οργανώσει την αντίσταση της εργατικής τάξης, υπερβαίνοντας τις σημερινές πλειοψηφίες στις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 

blogger templates | Make Money Online