Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Απαράδεκτες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις από τη διοίκηση του ΟΤΕ

Πηγή : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις από τη διοίκηση του ΟΤΕ που καταστρατηγούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες!

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Υπουργούς:

- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Απαράδεκτες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις από τη διοίκηση του ΟΤΕ που καταστρατηγούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες!

Σύμφωνα με καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ» η διοίκηση του ΟΤΕ με μεθοδεύσεις «τεχνικού χαρακτήρα» έχει επιβάλλει την ηλεκτρονική «φίμωση» της εν λόγω παράταξης αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο mail server του ΟΤΕ «κόβει» τα ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία αποστέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ» στους εργαζόμενους στον Οργανισμό, καταχωρώντας τα ως «spam».

Η απάντηση της διοίκησης στις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών του Οργανισμού ήταν ότι ο ΟΤΕ με αυτή την πολιτική «προστατεύει» τους χρήστες από «ανεπιθύμητα» e-mail.

Είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο η διοίκηση του ΟΤΕ, επειδή ελέγχει τους «διακόπτες», να «κόβει» την επικοινωνία των εργαζομένων με τις Συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι αντίθετες πολιτικο-συνδικαλιστικά με τις επιδιώξεις και τους στόχους της για την πορεία του οργανισμού και το μέλλον των εργαζομένων σ’ αυτόν.

Επειδή είναι αδιανόητο να καταστρατηγούνται με αυτόν τον αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο βασικές συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Επειδή η διοίκηση του ΟΤΕ δεν είναι ανεξέλεγκτη για να μπορεί με τις ενέργειές της να παραβιάζει το Σύνταγμα και τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποια μέτρα θα προχωρήσουν, ώστε να σταματήσει άμεσα η ηλεκτρονική «φίμωση» των συνδικαλιστικών παρατάξεων στον ΟΤΕ; Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχωρήσει, ώστε η διοίκηση του ΟΤΕ να μην διανοηθεί στο μέλλον να προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες;

2. Θα ελεγχθεί η διοίκηση του ΟΤΕ, εάν παραβιάζει το Σύνταγμα και τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να συμμορφωθεί με την ισχύουσα νομοθεσία;

Ο ερωτών Βουλευτής


Λαφαζάνης Παναγιώτης

 

blogger templates | Make Money Online