Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ενημερωτικό Σημείωμα 2 Ιουνίου 2011


24ωρη απεργία και συλλαλητήριο της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΜΕ – ΟΤΕ με το γενικό γραμματέα του Υπουργείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη απεργία της ΟΜΕ – ΟΤΕ και το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων του ΟΤΕ στην απεργία και στο συλλαλητήριο. Ιδιαίτερη αναφορά νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε στους συναδέλφους που ήρθαν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Υπουργείο Οικονομίας και αντιπροσωπεία της ΟΜΕ – ΟΤΕ πήγε στο Υπουργείο και παρέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Το ψήφισμα παραδόθηκε στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πλασκοβίτη.
Στη συνάντηση που έγινε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου ήταν ωμός. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε:
1. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ αποφασίστηκε γιατί η τρόικα απαίτησε (εκεί φτάσαμε δυστυχώς αυτοί να απαιτούν και η δουλική κυβέρνηση να εκτελεί) μια ιδιωτικοποίηση να προχωρήσει οπωσδήποτε μέσα στον Ιούνιο. Αυτό μπορούσε να γίνει μόνο για τον ΟΤΕ και για το 10% των μετοχών γιατί δεν απαιτούσε άλλες διαδικασίες και αρκούσε η συμφωνία μετόχων του ελληνικού Δημοσίου με τη Deutsche Telekom του 2008.
2. Το μόνο πράγμα στο οποίο δεσμεύεται είναι ότι το Δημόσιο θα κρατήσει οπωσδήποτε το 1% των μετοχών και μαζί με το 4% που έχει σήμερα το ΙΚΑ κρατάει τα δικαιώματα της συμφωνίας που αφορούν το 5%. Δηλαδή το ότι το Δημόσιο θα έχει πέντε μέλη στο ενδεκαμελές Δ.Σ. της εταιρείας και για τα δικαιώματα άσκησης βέτο. Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου στο Δ.Σ. αυτή θα είναι μειοψηφική ενώ σε ότι αφορά τα δικαιώματα βέτο αυτά ήδη έχουν αμφισβητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
3. Έχουν πεισθεί από τους Γερμανούς μετόχους ότι το μισθολογικό κόστος του προσωπικού είναι πολύ υψηλό και θα πρέπει να μειωθεί και ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αλλάξει προς το χειρότερο ο ισχύων Γενικός Κανονισμός Προσωπικού ΟΤΕ και ιδιαίτερα το καθεστώς των απολύσεων. Στην κατεύθυνση αυτή μας είπε ότι θα κληθούμε το επόμενο διάστημα να διαπραγματευθούμε με τη διοίκηση και αν δεν τα βρούμε τότε η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μέτρα.

Συνάδελφοι είναι φανερό ότι εκτός από την ιδιωτικοποίηση που προχωράει με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση έχει προχωρήσει και σε άλλες συζητήσεις με τη Γερμανική πλευρά και από σήμερα ξεκινάει ένας ακόμη εκβιασμός προς τους εργαζόμενους του ΟΤΕ σαν αυτόν που ζήσαμε το 2006 όπου η τότε κυβέρνηση μας είπε ή βρείτε τα με τη διοίκηση ή αλλιώς εγώ θα νομοθετήσω.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν τον αγώνα τους και την αντιπαράθεσή τους απέναντι στις απαιτήσεις της κυβέρνησης και των γερμανών μετόχων. Οι τελευταίες αποφάσεις των ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ για συντονισμό και κοινή δράση θεωρούμε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. Στη βάση αυτή θεωρούμε ότι οφείλουμε να συμμετάσχουμε μαζικά
στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια το Σάββατο 4/6 στις 11 το πρωί
στις συγκεντρώσεις που θα προγραμματιστούν την ίδια μέρα σε άλλες πόλεις
στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 9/6 σε όλες τις ΔΕΚΟ

 

blogger templates | Make Money Online