Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Όλοι στους δρόμους, στις απεργίες, στις πλατείες και στα συλλαλητήρια



Όλοι στους δρόμους, στις απεργίες, στις πλατείες και στα συλλαλητήρια

Αθήνα 30/6/2011

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η Αγωνιστική Συνεργασία χαιρετίζει τους απεργούς του ΟΤΕ, τους απεργούς όλης της χώρας, τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν το Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της χώρας.
Η ωμή και απρόκλητη αστυνομική βία, οι προβοκατόρικες και ασφαλίτικες ενέργειες, η πολιτική και ψυχολογική βία που άσκησε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της δεν μπόρεσαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση του Λαού που βλέπει να του κλέβουν τη ζωή του.
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πέρασε. Για να ψηφιστεί χρειάστηκε εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία η παρέμβαση των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων νεοφιλελεύθερων μηχανισμών. Κάποιοι δειλοί και άβουλοι που θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι του Λαού σήκωσαν το χέρι τους και το ψήφισαν στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας από τη χρεοκοπία. Το ίδιο μας λένε πάνω από ένα χρόνο τώρα. Παίρνουμε λένε αυτά τα μέτρα τώρα και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα. Και το παιχνίδι επαναλαμβάνεται. Με την έλευση του ΔΝΤ και της τρόικας και την αρχική ψήφιση του μνημονίου, με την κατεδάφιση του ασφαλιστικού, με την επίθεση στις συμβάσεις, στους μισθούς στα δικαιώματα, με τις απανωτές αυξήσεις στη φορολογία, με τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς που έρχονται και επανέρχονται κάθε τρίμηνο στο όνομα του να εισπραχθεί η επόμενη δόση. Και κάθε δόση ο Λαός την πληρώνει πολύ ακριβά. Με το μισθό του, με τη δουλειά του, με τα δικαιώματά του, με τη ζωή του.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το μεσοπρόθεσμο μπορεί να πέρασε. Η μάχη όμως και ο αγώνας συνεχίζεται. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, η αντίσταση στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία αποτελούν τη μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Ο αγώνας συνεχίζεται

για να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα
για να φύγει η κυβέρνηση της βίας και της οικονομικής κατοχής
για τη ματαίωση της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου στην πράξη
για να διαγραφεί το χρέος, δεν είναι χρέος του ελληνικού Λαού




 

blogger templates | Make Money Online