Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Για την αποχώρηση του προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ από την σύσκεψη του συλλόγου συνταξιούχων


Αθήνα 28/6/2012
Προς:   την Ε.Ε. και το Δ.Σ. της ΟΜΕ – ΟΤΕ
Σωματεία μέλη ΟΜΕ – ΟΤΕ

Κοιν:   Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ

            Συνάδελφοι
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ την Πέμπτη 27/6/2012 κάλεσε μεταξύ άλλων και την ΟΜΕ – ΟΤΕ σε μια σύσκεψη – συζήτηση για θέματα που αφορούσαν τον κλάδο υγείας και την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ.
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν συνάδελφοι από το Δ.Σ. του Π.Σ.Σ. ΟΤΕ, από τους συλλόγους συνταξιούχων ΕΛΤΑ και ΟΣΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΤ – ΟΤΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΕ – ΟΤΕ και ο υπογράφων.
Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνάδελφος Π. Κούτρας ο οποίος μπήκε στην αίθουσα που γινόταν η σύσκεψη, μίλησε για λίγο με τον πρόεδρο της ΠΕΤ – ΟΤΕ και τον πρόεδρο του συλλόγου συνταξιούχων και αποχώρησε.
Ρώτησα τον πρόεδρο των συνταξιούχων αν συνέβη κάτι έκτακτο που ανάγκασε τον πρόεδρό μας να αποχωρήσει και αυτός μου απάντησε ότι ο σ. Κούτρας αποχώρησε γιατί δεν του άρεσε η σύνθεση των παρευρισκομένων.
Υποψιάζομαι ποιος από τους παρευρισκόμενους είναι το κόκκινο πανί για το σ. Κούτρα αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας και δεν μπορεί να κάνει πείσματα σαν παιδί που του πήραν το γλειφιτζούρι απ’ το στόμα. Το ότι εκτίθεται ο ίδιος δεν με απασχολεί καθόλου. Επειδή όμως είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας μας εκθέτει όλους.
Το σύνηθες συνδικαλιστικά είναι οι αποχωρήσεις να γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας ή σε ένδειξη αντίδρασης απέναντι στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Ας αφήσει λοιπόν τα πείσματα και την όποια δύναμη ή δυνατότητα αντίδρασης να τη χρησιμοποιεί απέναντι σ’ αυτούς.

Γιάννης Δούκας


μέλος της Ε.Ε. της ΟΜΕ - ΟΤΕ

 

blogger templates | Make Money Online