Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Το ΕΚΙ εκφράζει την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ

Το ΕΚΙ εκφράζει την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των  εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ, στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις,  στη μάχη που δίνουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κόντρα στις επιθυμίες της εργοδοσίας για περαιτέρω χτύπημα των δικαιωμάτων των  εργαζομένων, κόντρα στις απολύσεις που έχουν σαν στόχο την τρομοκρατία μπροστά στο σχέδιο των αποσχίσεων με θυγατρικές.
Η εργοδοσία ζητά για ακόμα μια φορά από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για να διασφαλίσει με καλύτερους όρους την κερδοφορία της. Ήδη από το 2011 υπογράφονται συνεχόμενες ΣΣΕ με μειώσεις μισθών ενώ η δανεική εργασία επεκτείνεται, από κοντά η εργολαβοποίηση έργων και τμημάτων. Ταυτόχρονα στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται το 1/3 (περίπου 6.000) των εργαζομένων βρίσκονται έξω από την ΣΣΕ με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, χαμηλούς μισθούς, με τον μπαμπούλα της πίεσης και της εντατικοποίησης καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους.
Ο Όμιλος ΟΤΕ μόνο για το 2018 είχε 1,2δις εκατ. Ευρώ κέρδη ενώ στους μετόχους έδωσε 340εκ. ευρώ, ποσό ξεπερνά συνολικά την μισθοδοσία. Αυτό εννοούν όταν μιλάνε οι επιχειρήσεις και το πολιτικό τους προσωπικό. Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ ή «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ αλλά και συνολικότερα μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Έχουν αποκτήσει τεράστια πείρα όλα αυτά τα χρόνια, για το τι θα πει ανάπτυξη. Με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν την μάχη για την υπογραφή μιας Ενιαίας σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους. Κόντρα στην λογική της υποταγής και της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού που χρόνια τώρα καλλιεργούν και οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο εργατικό κίνημα.
Σε μια περίοδο που η εργοδοσία, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου επιδιώκουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς δικαιώματα, ο αγώνας των εργαζόμενων του ΟΤΕ για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και συγκροτημένα δικαιώματα αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας.
Καλούμε τα σωματεία να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους κόντρα στο μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

 

blogger templates | Make Money Online