Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ Δευτέρα 22/4/2013





Συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΟΜΕ – ΟΤΕ Δευτέρα 22/4/2013

OTE TV – αντιδρούμε στην εργοδοτική αυθαιρεσία
Οι συλλογικές συμβάσεις δεν παζαρεύονται
Ενιαίο μισθολόγιο σε όλο τον όμιλο


Συνεδρίασε τη Δευτέρα 22/4/2013 η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας με θέμα συζήτησης τη μεταφορά προσωπικού στη νέα διεύθυνση OTE TV και τα σεμινάρια του προσωπικού που μεταφέρεται.
Από τη δική μας πλευρά τονίσαμε ότι είναι θετικό ότι έστω και τώρα η πλειοψηφία της ομοσπονδίας αποφασίζει να κινηθεί πλην όμως έπρεπε να κινηθούμε από το Φθινόπωρο του 2012 που είχε γίνει γνωστό το θέμα και που τότε η διοίκηση ζητούσε διακαώς τη συμφωνία ή τη συναίνεσή μας για τα κίνητρα εξόδου. Αυτό μας έδινε τότε πολύ μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη πράγμα το οποίο δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Συνολικά για το θέμα έχουμε τοποθετηθεί με ανακοίνωση που είναι ανηρτημένη στο blog. Στη συνεδρίαση ομόφωνα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δυναμικής παρέμβασης την Τρίτη 23/4 στο χώρο που πραγματοποιείται το σεμινάριο στο Ψαλίδι και η επιδίωξη συνάντησης με τη διοίκηση. Σε περίπτωση που η παρέμβαση δεν έχει αποτέλεσμα ανάλογη παρέμβαση αποφασίστηκε να γίνει και τις επόμενες ημέρες.
Στη συνεδρίαση θίξαμε και το θέμα της προκήρυξης προσλήψεων από την OTEPLUS προσωπικού πωλήσεων για τους εταιρικούς πελάτες και για εμπορικά καταστήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Εδώ υπάρχει σοβαρή αντίφαση από τη μια μεριά να μας λένε ότι περισσεύει διοικητικό προσωπικό το οποίο θα μεταφερθεί στην OTE TV και από την άλλη να προσλαμβάνεται προσωπικό για τους εταιρικούς πελάτες και τα καταστήματα. Είναι καθαρό ότι οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στη μεταφορά μεγαλύτερου μέρους του παλαιού προσωπικού στη νέα διεύθυνση και η αντικατάστασή του από προσωπικό που θα αμείβεται με τους μισθούς του μνημονίου.

Κατά τη γνώμη μας η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας θα έπρεπε να ασχοληθεί και με όλα τα άλλα θέματα που μας απασχολούν και όχι μόνο με το θέμα της OTE TV. Για μας θα πρέπει συνεχώς να αναδεικνύουμε τα θέματα των συλλογικών συμβάσεων που η διοίκηση έχει διαμηνύσει ότι καταργούνται στις 14/5/2013, πρέπει να αναδεικνύουμε συνεχώς τα θέματα των μισθών στις δουλεμπορικές θυγατρικές OTEPLUS και HELLASCOM. Η εξομοίωση των μισθών στις θυγατρικές με τους μισθούς στον ΟΤΕ από τη μια μεριά είναι κοινωνικά δίκαιη και από την άλλη καθίσταται πλέον επιτακτική αναγκαιότητα ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση και των παλαιών και των νέων εργαζόμενων στο όνομα του χαμηλότερου κόστους εργασίας.

 

blogger templates | Make Money Online