Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 21/1/2014 - Συρρικνώνουν τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ - Κλείνουν και άλλα εμπορικά καταστήματα





Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τρίτη 21/1/2014
Συρρικνώνουν τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ
Κλείνουν και άλλα εμπορικά καταστήματα 

Σε συνέχεια των ενημερωτικών συναντήσεων με τη διοίκηση, έγινε την Τρίτη 21/1/2014 ενημερωτική συνάντηση - παρουσίαση της νέας οργανωτικής δομής της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Λειτουργιών και ο σχεδιασμός του νέου λουκέτου σε 22 εμπορικά καταστήματα επτά στην Αττική, δύο στη Θεσσαλονίκη, επτά σε νησιά και έξι στην υπόλοιπη επαρχία. Θα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά κινδυνεύοντας να γίνουμε μονότονοι και γραφικοί ότι η τακτική της διοίκησης να μας ενημερώνει για αποφάσεις που ήδη έχει λάβει και που οι πάντες γνωρίζουν, αποτελεί περιφρόνηση στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Η Ενημέρωση στο τεχνικό κομμάτι αφορούσε κυρίως σε οργανωτικές αλλαγές στις Τεχνικές Περιφέρειες, στα NOCS, στην Τεχνολογία, στην Κοινόχρηστη τηλεφωνία, στο B2B (επιχειρησιακούς και μεγάλους πελάτες) και στην τεχνική υποστήριξη πελατών (48/24). Οι Περιφέρειες από 4 γίνονται 2 (Βόρειας και Νότιας Ελλάδας). Αντίστοιχα έχουμε μειώσεις Τεχνικών Διαμερισμάτων από 19 σε 13 και μειώσεις Τεχνικών Τμημάτων στις έδρες των Διαμερισμάτων & των Υποδ/σεων αλλά και κατάργηση 4 ΤΤΛΠ στην Αττική.
Η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι με το πέρασμα στην τεχνολογία Ethernet /IP (που θα καταργήσει τα ψηφιακά κέντρα) δεν θα φύγει το έργο της υποστήριξής τους εκτός ΟΤΕ ή και εκτός Ελλάδας στα πλαίσια του ενδοομιλικού καταμερισμού της DT. Επίσης ανακοίνωσαν τη συνέχιση της λειτουργικής ενοποίησης τμημάτων συναφούς τεχνικού έργου μεταξύ μητρικής – θυγατρικών, κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί και υλοποιείται στο ανθρώπινο δυναμικό, στην επικοινωνία, στην πληροφορική, τις προμήθειες και αλλού. Να σημειώσουμε ακόμα ότι μας γνωστοποιήθηκε ότι οι θέσεις ευθύνης που χηρεύουν - σαφώς λιγότερες πλέον - δεν θα προκηρυχτούν όπως πέρυσι αλλά θα γίνει ανάθεσή τους με διευθυντικό δικαίωμα, πράγμα που όπως επισήμανε η δική μας πλευρά αποτελεί πισωγύρισμα.
Σε ότι αφορά τα εμπορικά καταστήματα η διοίκηση επιχειρεί να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το δίκτυο πωλήσεων μετά τη μεγάλη μείωση που έγινε πριν δύο χρόνια όταν έκλεισε 140 περίπου καταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης. Η επιχειρηματολογία της διοίκησης ότι η κατάργηση των 22 καταστημάτων ισοσκελίζεται από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων μέσω e-shops και μέσω των τηλεπωλήσεων που πραγματοποιούν τα Call Center’s δεν πείθει κανένα. Πολύ περισσότερο που τα καταστήματα που κλείνουν είναι οικονομικά βιώσιμα και κάποια από αυτά έχουν επιδόσεις πολύ πάνω από τη στοχοθεσία τους.  
Η εντύπωση που δημιουργείται αβίαστα τόσο για το τεχνικό όσο και για το εμπορικό κομμάτι είναι ότι και αυτή η αναδιοργάνωση υπακούει στις ανάγκες να λειτουργήσει η εταιρεία κάτω από το βάρος της έλλειψης των 1827 συναδέλφων που αποχώρησαν με την εθελούσια. Για μας είναι σαφές ότι η υποστήριξη των αιτημάτων των πελατών και η διατήρηση σε ποιοτικά επίπεδα των παρεχόμενων υπηρεσιών απαιτεί αντίστοιχο με τις αποχωρήσεις αριθμό προσλήψεων, αλλά αυτό προφανώς δεν είναι στις προθέσεις της DT. Επιλέγεται λοιπόν η «λύση» της συρρίκνωσης των υπηρεσιών, η συρρίκνωση του δικτύου πωλήσεων και αυτό «βαφτίζεται» αναδιοργάνωση. Είναι σαφές επίσης ότι οι διοικούντες δεν έχουν δικαίωμα να αδιαφορούν για την τύχη του προσωπικού και να σχεδιάζουν εξοντωτικές μεταθέσεις και νέο ξεσπίτωμα μιλώντας για κάλυψη των κενών της εθελούσιας από το προσωπικό που «περισσεύει» από τις υπηρεσίες που κλείνουν.
Το στοίχημα για το σ.κ. στις σημερινές συνθήκες είναι να διεκδικήσει να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την εντεινόμενη εντατικοποίηση, από το ξεσπίτωμα και την εξοντωτική μετάθεση, από την παραβίαση του θεσμοθετημένου ωραρίου, από την εκχώρηση του έργου μας σε εργολάβους. Επιβάλλεται η συστράτευση όλων μας στο στόχο της ένταξης όλων των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων στον ΟΤΕ αλλά και στα σωματεία και κυρίως η υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στις θυγατρικές με αξιοπρεπή μισθό και εργασιακά δικαιώματα. Και βέβαια ο συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων για την ανατροπή των πολιτικών που διευκολύνουν την εργοδοσία συνολικά και την D.T. ειδικότερα, να αυξάνουν την κερδοφορία τους πάνω στα ερείπια του εργατικού δικαίου που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές.

 

blogger templates | Make Money Online