Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Όχι στην εντατικοποίηση - Προσλήψεις στον ΟΤΕ με αξιοκρατία


Αθήνα 10-1-2014
Όχι στην εντατικοποίηση - Προσλήψεις στον ΟΤΕ με αξιοκρατία 
Η διοίκηση του ΟΤΕ με δελτίο τύπου που εξέδωσε πανηγυρίζει για το επίτευγμα που επιτέλεσε. Για το γεγονός δηλαδή ότι θέτοντας εκβιαστικά διλλήματα οδήγησε άλλους 1827 συναδέλφους μας στην αποδοχή του προγράμματος κινήτρων. Αντίθετα με ότι η ίδια έλεγε, ότι φιλοδοξεί δηλαδή να εντάξει στο πρόγραμμα κινήτρων περίπου 1100 άτομα, ότι διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει κάποιες αιτήσεις για υπηρεσιακούς λόγους και ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος δεν μπορεί να υπερβεί τα 150 εκατ. €, προτίμησε να διώξει όλους όσους ενδιαφέρθηκαν μετακυλώντας μέρος του κόστους στην χρήση του 2014.
Η ίδια η κυβέρνηση υπηρετώντας σκανδαλωδώς τα επιχειρηματικά συμφέροντα της DT και των τραπεζών δε δίστασε να νομοθετήσει με φωτογραφικό τρόπο διευκολύνοντας την διοίκηση.   
Δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια εβδομάδα για να φανούν τα προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Για δεκάδες υπηρεσίες με την ολοκλήρωση του προγράμματος διαπιστώνεται  απόλυτη αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις τους υποχρεώσεις έναντι των καταναλωτών.  Έχουμε λοιπόν δείκτες ποιότητας που κοκκινίζουν, πλήθος δημοσιευμάτων με καταγγελίες για βλάβες που χρονίζουν, τηλέφωνα που χτυπούν και κανείς δεν τα σηκώνει, αναδιοργανώσεις υπηρεσιών στο πόδι που επιτείνουν το αλαλούμ, πρωτοφανή εντατικοποίηση και παραβίαση θεσμοθετημένου ωραρίου, ισοπέδωση ειδικοτήτων, όλο και περισσότερες εργολαβίες  με πλημμελή ή καθόλου επίβλεψη, εκπτώσεις στην εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας και παραβιάσεις της νομοθεσίας στην σύνθεση των συνεργείων.
Εκείνο που δεν έχουμε είναι προσλήψεις. Και εννοούμε προσλήψεις στον ΟΤΕ και όχι στην δουλεμπορική και ρουσφετολογική φάμπρικα OTEplus. Ακόμα όμως και αυτές που ανακοινώθηκαν (500) είναι ελάχιστες  και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν.
Κερασάκι στην τούρτα οι επαναπροσλήψεις των «απαραίτητων» έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Η διοίκηση δεν έχει δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στο ερώτημα:  γιατί αφού τους  χρειάζεται δεν άσκησε το βέτο που υποτίθεται ότι είχε και τους άφησε να φύγουν;  Στο ίδιο ερώτημα όμως θα πρέπει να απαντήσουν και οι ίδιοι οι συνάδελφοι.  Η ΔΑΚΕ ΠΕΤ-ΟΤΕ είδε το θέμα ως συνήθως από την δική της ρουσφετολογική σκοπιά, ως ειδικός επί των «εξυπηρετήσεων». Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι σοβαρό και η παρουσία (και εργασία) στον ΟΤΕ πρώην συναδέλφων που δεν έχουν πλέον εργασιακή σχέση με τον ΟΤΕ συνιστά σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας. Και αν ο ΟΤΕ θεωρεί ότι μπορεί να παίζει με αυτά τα θέματα με τις πλάτες της DT και της κας Μέρκελ, οι συνάδελφοι – εθελοντικώς απολυθέντες - ας το σκεφτούν καλύτερα. Η  νόμιμη πρόσληψή τους στον ΟΤΕ πιθανόν να τους δημιουργήσει πρόσθετα ασφαλιστικά προβλήματα. Ενώ αν πάρουν  το ρίσκο να εργαστούν στον ΟΤΕ χωρίς νόμιμη πρόσληψη συναινούν στην προσφορά μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες στον ΟΤΕ και όχι στις δουλεμπορικές θυγατρικές.

 

blogger templates | Make Money Online